Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Az SSD létfontosságát csak én...

Az SSD létfontosságát csak én nem értem?

Figyelt kérdés
Nekem soha nem volt SSD-m, mert kb 30 ezer forintom egy 256 GB-s tárhelyre nekem sosem volt feleslegesen. 128 GB-s meg túl kicsi, azt kb csak a Windows egyedül megeszi (legalábbis a Win 7 nekem csinált ilyesmiket, hogy 100 giga főlé hízta fel magát...). Tehát, azon kívül, hogy kicsivel hamarabb Boot-ol a gép, és a Chrome nem 1, hanem 0,5 másodperc alatt tölt be, tesz mást is? Számomra ez nem ér +30 ezret. A játékok is elvileg hamarabb töltődnek be, de itt is csak néhány másodpercről beszélünk, (legalábbis a barátom SSD-s gépével összehasonlítva az enyémet) arról nem is beszélve, hogy manapság 60-70 GB-s játékok is vannak, alig fér fel 1-2 ilyen darab egy SSD-re, pláne a Windows mellé, pláne ha csak 128-as az SSD... Akkor tehát, van még valami rejtett képessége az SSD-nek, ami csak nekem nem tűnt fel eddig, vagy tényleg, csak ezekért az 1-2 másodpercekért fizetnek ennyivel többet az emberek?

2017. dec. 19. 15:48
1 2 3
 21/23 A kérdező kommentje:

Tényleg nem akarok kukacoskodni, de gondolom azok az emberek akiken egyszerre csak 2-3 játékuk van a gépen, biztos jó nettel rendelkeznek, aztán ha megvesznek valamit Steam-en, letöltik hamar, ha kell a hely akkor letörlik, majd urja leszedik később, stb. Viszont ahol én lakok, olyan gyalázatos az internet, (2mbit/s) hogy egy nagyobb játék jön akár 3-4 napig is, úgy, hogy non stop be van kapcsolva a gép. Ilyenkor éjszaka nem tudok aludni a gépzúgástól, napközben meg nem tudok netezni a letöltés belassítása miatt, kész szenvedés. úgyhogy megérthetitek, ha nagy nehezen letöltök valamit, akkor azt jó ideig nem szándékozom letörölni a gépemről.

Amúgy most néztem meg a frissen telepített windows mappám méretét: A sima mappa 21 GB-t foglal, és van még mellette egy windows.old nevű mappa is, ami további 18 GB. Mit keres ott egy windows.old nevű mappa, aminek elvileg csak akkor kéne ott lennie, ha új rendszert rakok rá. De én leformatáltam a vinyót mielőtt újratettem, úgyhogy érthetetlen.

2017. dec. 23. 14:37
 22/23 anonim ***** válasza:
A Windows 10 őszi frissítése csinálja a Windows.old mappát. Törölheted nyugodtan. Én az nCore tékából szerzem inkább a játékokat, ahhoz elég ha egy NAS megy 24 órában, nem kell, hogy a gép berregjen folyton ;)
2017. dec. 23. 15:46
 23/23 anonim ***** válasza:
Azért netezés közben is megmutatkozik, hogy rendesen gyorsabb lenne cache nélkül, mert csak szuttyog a rengeteg szimultán olvasással HDD-n.
2017. dec. 23. 16:33
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!