Nekem soha nem volt SSD-m, mert kb 30 ezer forintom egy 256 GB-s tárhelyre nekem sosem volt feleslegesen. 128 GB-s meg túl kicsi, azt kb csak a Windows egyedül megeszi (legalábbis a Win 7 nekem csinált ilyesmiket, hogy 100 giga főlé hízta fel magát...). Tehát, azon kívül, hogy kicsivel hamarabb Boot-ol a gép, és a Chrome nem 1, hanem 0,5 másodperc alatt tölt be, tesz mást is? Számomra ez nem ér +30 ezret. A játékok is elvileg hamarabb töltődnek be, de itt is csak néhány másodpercről beszélünk, (legalábbis a barátom SSD-s gépével összehasonlítva az enyémet) arról nem is beszélve, hogy manapság 60-70 GB-s játékok is vannak, alig fér fel 1-2 ilyen darab egy SSD-re, pláne a Windows mellé, pláne ha csak 128-as az SSD... Akkor tehát, van még valami rejtett képessége az SSD-nek, ami csak nekem nem tűnt fel eddig, vagy tényleg, csak ezekért az 1-2 másodpercekért fizetnek ennyivel többet az emberek?
Pár kiragadott péla, számomra miért volt jó vétel:
Egy régi HDD-m van, volt hogy p2p letöltésnél bottlenecket jelentet a vinyó. Ha valamit nagyon gyorsan akarok letölteni, akkor SSDre mentem.
Mikor magától újraindult a régi gépem játék közbe sokszor már nem tudtam visszacsatlakozni a mecsbe és bannoltak X időre.
2017. dec. 20. 23:16
13/23 anonim válasza:
"Utólsó: Megindokolnád?"
Megszűnt egy csomó nem kicsit bosszantó dolog. Ha bekapcsolom a gépet megfőzhetem a kávét nyugodtan, mire használható állapotba kerül. Mikor nem csinálok szinte semmit a gépen, de hallom, hogy pörög a HDD és darál mint a kávédaráló. Nézem a feladatkezelőt a processzor csak malmozik, a memóriában van hely bőven, de a Windows meg fene tudja mit csinál, hogy hosszú percekig olvassa a diszket. Meg akarok nyitni egy programot a HDD csak darál én meg várok. Elindítok egy filmletöltést, percekig nem tudok semmit csinálni, még lefoglalja magának a helyet. Ha tiszta Windows telepítést akarok csinálni, akkor várhatok rá több mint egy órát. Játszom az Assasins Creed-et benyomok egy gyorsutazást, megőszülök, mire eljutok egyik helyről a másikra. Látom, hallom, hogy a HDD a leggyengébb láncszem az egész gépben. S ha már kénytelen voltam kiadni egy csomó pénzt gépre, akkor már nem sajnáltam azt a kis összeget SSD-re amitől szemmel láthatóan gyorsabb lett minden. Nem tudom mit vannak úgy oda egyesek, hogy jaj de drága, mikor kevesebbe kerül a 250GB-os SSD, mint 8GB RAM. Na a RAM az piszok drága, de azt muszáj megvenni, az SSD-t meg nem.
2017. dec. 20. 23:25
14/23 Komplikato válasza:
"kicsivel hamarabb Boot-ol"
Kicsivel??? :D
lentebb meg valaki azt írja, játékoknál nem számít sokat.
Lehet meg kéne nézni egy bármilyen ezzel foglalkozó videó tesztet, főleg olyan játékokról amit sokat vagy sokáig töltögetnek. Egyből nem ez lenne a vélemény. Ettől még nagyon drága, tehát igen luxus. De szvsz olyanoknak akik képesek kifizetni egy jobb i7 procit, egy GTX1080 szintű VGA-val, azért egy 512GB nem annyira sokat dob már a fél milliós áron. ;)
2017. dec. 21. 01:41
15/23 A kérdező kommentje:
Persze, én megértem hogy gyorsabb a játék, de hogy csak egy valamit mondjak, nekem a gépemen két darab 3 TB-s vinyó van, és körülbelül 50 játék. Mármint a nagyobbak közül. Vannak 60-70 gigás játékok is, és egy héten kb 10 félével játszok, a másik héten másik 10 félével. Egy SSD-re mégis mennyi férne fel? Két játék? Három? Válasszam ki az 50 játék közül azt a hármat, amivel gyorsabban szeretnék játszani, és fizessek érte 30 ezret, míg a maradék 47 játékkal továbbra is lassan játszok? Ezért nem értem... Miért nem csinálnak 1, vagy 2 TB-s SSD-ket? Oké, legyenek drágábbak. Míg én 18 ezerért vettem meg a 3 TB-s HDD-met, addig ennyiből töredéknyi SSD tárhelyet kapok. Ha háromszoros árról beszélnénk, akkor teljesen rendben lenne minden, (tudom, tudom, technológiailag ez nem ilyen egyszerű, csak egy álomvilágbeli példát hozok) vennék 60 ezerért egy 3 TB-s SSD-t, és nem kéne nagyítóval keresgélnem a szabad helyeket. De az ár nem háromszoros, hanem harmincszoros kb... Már ha lenne egyáltalán 3 TB-s SSD... Bár lehet hogy van, a NASA-nak, de én nem néztem utána.
2017. dec. 21. 13:46
16/23 A kérdező kommentje:
Ellenben videorenderelésre, Adobe After Effect, vagy Photoshop használatára valóban hasznos lehet egy ilyen, ha belegondolok, mennyit berreg meg kattok össze-vissza a HDD, miközben próbálok videót szerkeszteni. Itt még látom létjogosultságát, úgyhogy ha valaha a távoljövőben veszek majd, azt főleg a videózás miatt fogom tenni.
2017. dec. 21. 13:50
17/23 anonim válasza:
Ja, hát ha te szimultán játszol 200 darab 50 gigás játékkal, akkor tényleg drága összerakni száz terrányi SSD-t. Dehát hülyeségre nincs gyógyszer, ahogy mondani szokták.
2017. dec. 21. 15:01
18/23 anonim válasza:
Miért, te 1 játékkal játszol? Mert Windows meg egyéb dolgok mellett sokkal több nem fér rá egy SSD-re
2017. dec. 22. 01:00
19/23 anonim válasza:
Az én gépemben 2 darab 256-os SSD van. Általában 1-2 játékkal játszok egyszerre. A nagy játékok telepítőit meg NAS-on tartom (had seedeljen magának 24 óràban)
2017. dec. 22. 12:22
20/23 anonim válasza:
32GB-os Windows-os tabletem van, és egyáltalán nem szűkös a hely. Most kb. 10GB szabad hely van, de fel tudnék még szabadítani egy párat.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!