Az SSD létfontosságát csak én nem értem?
Figyelt kérdés
Nekem soha nem volt SSD-m, mert kb 30 ezer forintom egy 256 GB-s tárhelyre nekem sosem volt feleslegesen. 128 GB-s meg túl kicsi, azt kb csak a Windows egyedül megeszi (legalábbis a Win 7 nekem csinált ilyesmiket, hogy 100 giga főlé hízta fel magát...). Tehát, azon kívül, hogy kicsivel hamarabb Boot-ol a gép, és a Chrome nem 1, hanem 0,5 másodperc alatt tölt be, tesz mást is? Számomra ez nem ér +30 ezret. A játékok is elvileg hamarabb töltődnek be, de itt is csak néhány másodpercről beszélünk, (legalábbis a barátom SSD-s gépével összehasonlítva az enyémet) arról nem is beszélve, hogy manapság 60-70 GB-s játékok is vannak, alig fér fel 1-2 ilyen darab egy SSD-re, pláne a Windows mellé, pláne ha csak 128-as az SSD... Akkor tehát, van még valami rejtett képessége az SSD-nek, ami csak nekem nem tűnt fel eddig, vagy tényleg, csak ezekért az 1-2 másodpercekért fizetnek ennyivel többet az emberek?2017. dec. 19. 15:48
1/23 anonim válasza:
Ha szigorúan vesszük akkor igen.
2/23 anonim válasza:
Az SSD egy olyan elérhető luxus, amihez hozzászoknak az emberek. Egyáltalán nem alapvető egy mai konfigurációhoz, kilehet hagyni, tökéletesen gyors a gép nélküle is, csak SSD-vel még annál is gyorsabb. Én sem fogok venni, nincs rá szükségem. Használtam SSD-s gépet, tök jó meg minden, de az enyémmel sincs semmi bajom.
3/23 anonim válasza:
Bizonyos, jellemzően sz.rul optimalizált programhoz kell, pl Photoshop. Egyébként valóban luxus.
4/23 anonim válasza:
Rendszer indításnál, rendszer telepítéskor sokkal gyorsabb tud lenn. Komolyabb programok is pikk-pakk indulnak. (nem játék)
Továbbá nincs benne mechanikusan mozgó alkatrész, ezért ésszerű használat mellett időtálóbb mint a HDD.
5/23 anonim válasza:
Fölösleges pénzkidobásnak és nadzolásnak tartom.Gyorsulás csekély játékok futtatásakor.Az elv maga nagyon jó de csak arra alkalmas hogy a rendszer a netes böngésző meg a vírusírtó nyekergésétől megszabadultunk egyéb értelmét még nem látom ja és persze a villámgyors renszerindítás és persze két ssd is elég fürgén tud kommunikálni egymás közt de ezen a téren is sok kategória van még.Nagy programok futtatása gazdaságtalan hisz hatalmas tárolóméretű ssd re van szükség egy ien dolog végrehajtására.Erre azt mondom hogyha ojan árba lesz egy 1 Tb os Ssd mint most egy sima Hdd akkor talán elérünk arra a szintre hogy elterjed merthogy a játékok is csak nőlni fognak a jövőben hacsaknem adatfelhőben játszunk majd 10 év múlva ami számomra kétséges.A játékok sem igazán támogatják még az ssd minden előnyét.Szerintem ez az Ssd őrület az okostelefonok megjelenésének tudható be.Igazából maga a technika sem áll még biztos lábakon hisz újraírhatósági határai is vannak az Ssd lemezeknek és bizony a flash memoriákat nem tartom megbízhatónak mert sokszor észleltem már hogy egy-egy kép csak úgy eltűnt mint a kánfor.
6/23 anonim válasza:
Egyszerű a válasz. HDD-n besírsz, mire betölt a Windows, SSD-n meg gyakorlatilag pillanatok alatt felbootol. Főleg, ha nem egy 10 éves Win7-et raksz fel, hanem egy fastboot támogatású Win8.1/10-et (részemről mostmár nyugodtan tudom ajánlani a Win10-et. Gyenge hardveren is tök gyors, hála annak, hogy tableten is megfelelő sebességgel kell futnia).
7/23 anonim válasza:
Az ssd létjogosultsága nem játék vagy netezés közben jön elő, hanem olyan programoknál ahol számít hogy a gép milyen gyorsan tudja írni-olvasni az adatokat. Valakinek ez időmegtakarítás, így adott idő alatt több munkát lejet elvégezni, többet lehet keresni. Meg semmi hangja nincs, és a rázkódás sem befolyásolja az élettartamát, ezek laptopoknák jelentős előnyök.
8/23 anonim válasza:
Végigolvasva a kommenteket mindenkinek igaza van. Minden gépbe szükség lenne SSD-re mert több előnye van mint hátránya DE amíg ilyen árban van addig nem éri meg.Inkább várakozok-jó órabérért teszem.
9/23 MGéza válasza:
Azért aki sokat online játékozik az érzi az SSD-t. Az előnyei leginkább a kliens frissítésekor jönnek jól, a szekvenciális írási sebessége sokkal jobb mint egy HDD esetében, ami azért nem hátrány ha több ezer aprócska filet kell a helyére pakolgatnia. Szó mi szó, az SSD az idő előrehaladtával nem töredezik és nem lassul be ilyen dolgokban úgy mint a HDD.
10/23 anonim válasza:
Nem létfontosságú, de mióta megvettem, azt mondom, hogy soha többet nem kérnék csak HDD-s gépet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!