Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Le lehet tiltani a gép (Window...

Le lehet tiltani a gép (Windows 10) indításakor a DVD író felismerését, és így gyorsítani a bootolási folyamatot?

Figyelt kérdés

Mivel csak SSD háttértáram van, nagyon gyorsan indul, illetve indulna a gépem, ha nem kellene minden egyes alkalommal a DVD író nyöszörgését is végighallgatni, amíg a BIOS ellenőrzi/felismeri(?). A Boot sorrend rendben van, de Fast Boot/Quick Boot lehetőséget nem találok.

Az alaplap: MSI B250M PRO-VDH, MSI Click BIOS MS-7A70 Version 2.0

Persze azért az optikai meghajtó maradjon működőképes.

Előre is köszönöm.

2017. nov. 12. 14:05
 1/4 anonim ***** válasza:
Húzd le a tápkábelêt, vagy ne hagyj benne lemezt, vagy a BIOS-ban vedd ki a Bootolási listából.
2017. nov. 12. 14:55
 2/4 AntZ ***** válasza:
#1 Ha benne hagysz egy lemezt attól még lassabb lesz a boot folyamat, mert azt előbb felpörgeti az odd. A többi stimmel.
2017. nov. 13. 10:43
 3/4 AntZ ***** válasza:
#1 Bocs az előbbiért, valamiért azt olvastam hagyj benne lemezt. Elnézést. :)
2017. nov. 13. 12:24
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen, sikerült a BIOS-ban kiiktatni a DVD Drive-ot a bootolási folyamatból, és a működőképességét is megőriztem, ahogyan akartam.

Csak azért írom le, hátha másnak is segíthetek vele:

BOOT -> CDROM/DVD Drive BBS Priorities -> Boot Option #1(-et) Disabled(-re változtatni az ESATA2:HL-DT-ST DVDRAM GH24NSD1 -t)

2017. nov. 13. 15:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!