Van egy 4 éves laptopom, amiben most tönkre ment a HDD. 240GB-s SSD fog bele kerülni, és elviszem kipucoltatni és újrapasztázni. Alapon 45-50 fok körül van a proci, szal már kell.
Netezésre és irodai munkára kell a gép. tökéletesen megfelel rá, még pár játékra is (720M de bőven elég alap alkalmazásokhoz). Intel Pentium 2117U 1.8GHz processzor van benne. A kérdésem az lenne, hogy ha meg lesz csinálva teljesen, mennyi ideig fog még jól szolgálni? Processzor, vidikari nem megy tönkre évek során? A HDD eredeti volt benne 473 nap van rajta. Ennyi idő alatt az alkatrészek tönkre mehettek kicsit? Teljesítményvesztés? Legalább még 2 évet jól kellene működnie.
Őszintén, ezt még egy jósnő sem tudja megmondani. Ha tönkre akar menni, akkor tönkre fog, viszont simán elképzelhető hogy bírni fogja még évekig. Nekem van egy 2005-ös HP Pavilionom és a mai napig vidáman használom, egyszer volt benne HDD cserélve benne azthiszem 4-5 éve. A kérdésedre válaszolva, a legvalószínűbb meghibásodás általában a mervlemez, mivel ez mechanikus alkatrész, de ugye ez most lett nálad cserélve úgyhogy még vidáman eldalol egy jó darabig. Én vallom azt a nézetet, hogy ha az ember vigyáz a dolgaira, akkor azok sokat kibírnak :)
2017. nov. 10. 23:54
2/12 anonim válasza:
Tény, hogyha a procid teljeskörűen funkcionál hibamentesen akkor az előbb fog elavulni mint tönkre menni. GPU-nál már más a helyzet. Az sérülékenyebb e-téren a procinál. Le is lehet rúgni, veszíthet teljesítményéből. Viszont ha nem terheled nagyon le akkor az is kiszolgál még egy darabig. Az SSD egy jó ötlet, de szerintem ennek még 2 évet adj max és utána cserélj, az a proci nem a legújabb. Sőt, nem a legújabb és még csak nem is magasabb kategória hanem csak egy Pentium.
2017. nov. 10. 23:56
3/12 A kérdező kommentje:
Hát még 2 évig szükségem van gépre, ugyanis utálok telefonon intézkedni. Van most egy PC-m amit eladok alkatrészre. Aztán 3 év múlva már remélhetőleg dolgozni fogok aztán meglássuk mi lesz.. Csak amíg suliba járok kell...
2017. nov. 11. 00:00
4/12 anonim válasza:
Konkrétan milyen laptop? Mert sajnos maga a gép (zsanér, kijelző, billentyűzet, stb) is megadhatja magát, bár van hogy olcsón javítható.
A processzor mondjuk sajnos elég gyenge, de tönkremenni nagy eséllyel nem fog. SSD-vel még a sebesség tűrehető lesz. Szóval szerintem a 2 év már nem akadály.
2017. nov. 11. 10:01
5/12 A kérdező kommentje:
Acer Aspire E1-530G
Processzor: Intel Pentium 2117U 1.8GHz
Videókártya: NVIDIA GeForce GT 720M 1GB
RAM: DDR3 8GB
Op. rendszer: Windows 10 Home 64bit
2017. nov. 11. 10:48
6/12 anonim válasza:
Hát sajnos a felépítése nem tűnik annyira strapabírónak, de ha vigyázol rá, kibírja. 8GB RAM-mal meg SSD-vel nem is lesz lassú még egy ideig.
2017. nov. 12. 09:55
7/12 A kérdező kommentje:
Eddig nem volt vele semmi baj, régebben játszottam rajta, de már egyátalán nem játszok semmivel. Csak netezés meg Office esetleg filmek...
Hogy tudok rá "vigyázni"? Mire gondolsz?
2017. nov. 12. 10:07
8/12 anonim válasza:
Igazából sehogy. Nem terheled le, ennyi röviden. Figyeld néha-néha a gépet, hogy mi mennyire van használva ha észrevennéd, hogy szaggat.
2017. nov. 12. 12:00
9/12 A kérdező kommentje:
Okés, köszönöm.
2017. nov. 12. 13:43
10/12 anonim válasza:
Ja meg persze a szokásos. Ha HDD-t használsz, akkor néha töredezettségmentesítés, tárhelymenedzsment stb... Tisztítsd is, bár nem tudom laptopoknál hogy megy ez.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!