Raspberry Pi vásárlása esetén Windows alatt is ki tudom írni a Raspbian-t a memóriakártyára, hogy üzemképes legyen? (bővebben lent)
Nincs monitorom, se HDMI-vel rendelkező eszközöm, Windows alól ki lehet írni a Raspbian ISO-t memóriakártyára, vagy mindenképpen telepíteni kell?
SSH-vel szeretném használni, de monitorhiány miatt szeretném előre feltelepíteni a kártyára az operációs rendszert - ha ez lehetséges...
VGA csatlakozós monitor van, de gondolom az átalakító nagyon drága lenne, azt hiszem nemcsak sima átalakító kell, hanem komplett digitális-analóg konvertáló.
Mennyire nehéz, hogy első indításnál működőképes legyen?
Az enyémen van analóg kimenet is. Neked nincs?
Amúgy igen, kiírod az imaget és bebootolsz. Van ssh alapból és default jelszó is, azt hiszem, de olvass utána.
Nincs valami haverod, akinek van HDMI-s monitora? Úgy azért egyszerűbb.
VGA monitorom van.
Tulajdonképpen csak annyi kellene, hogy boot-oljon, másik gépről SSH-n kezelem majd...
Én még nem vettem, de úgy tudom, legújabbon nincs analóg kimenet (VGA monitor)
VGA (d-sub) egyiksem sem volt, tudtommal, de composit van (volt?) némelyiken.
Amúgy igen, menne az, hogy ráírod az imaget, kap dhcp-t elvileg, elvileg indul az ssh és akkor már jó vagy. De sok a bizonytalan tényező, én inkább átvinném valami ismerősömhöz, akinek legalább egy tévéje van, amin van hdmi és 5 perc alatt kipróbálnám, hogy bootol-e és van-e ssh login. Utána már lehetne otthon folytatni.
Nem kell monitor.
Az újabb RPi-knél az SSH biztonsági okokból alapból le van tiltva, de elég annyit csinálni, hogy a gyökérkönyvtárban létrehozol egy ssh nevű file-t és onnantól már megy. Persze első dolgod legyen hogy a root jelszót megváltoztatod.
3. Enable SSH on a headless Raspberry Pi
Köszönöm a válaszokat.
Házat mindenképpen kell hozzá venni, mert "nem jó ha szabadon van", vagy ez teljesen mindegy neki?
Tehát esetleg ne lepje a por, vagy ha hozzáérnek, esetleg elektrosztatikus kisülés lehet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!