Miert nem kapcsol be a szamitogep? Mit tegyek?
Ma hoztam haza egy gepet tegnap
meg minden rendben volt vele ki lett probalva..aztan itthon osszedugtam es egyszeruen nem reagal semmire hiaba nyomom a power gombot,lehuztam mindent es ugyis probaltam tapventi meg semmi meg se mozdulnal, ledek nem vilagitanak, jol van bedugva minden 3 es fel orat kinlodtam vele feladtam. Azt megfigyeltem egyebkent mikor radugom az egeret az usb portra 1masodpercre felvillan a fenye ez nem tudom szamit-e, de valakinek lenne valami otlete tanacsa?
valakitől vetted és nála még működött?
Esetleg azóta kicserélt benne valamit?
add neki vissza!
"lehuztam mindent"
Azért a power gombot szerintem nemkéne.
Kezdjük az elején.
1. Van e villany a lakásba
- Igen, tovább a 2. - nem, értelemszerű
2. Van e áram a konnektorba
- igen, tovább 3, - nem, villanyszerelő
3. A megfelelő -jó- kábellel csatlakoztasd a tápot a konnektorhoz.
4. A tápegységen lévő be-ki kapcsolót állítsd be (I benyomva)
5. A tápegység teszter-rel elindul-e a táp ventilátora -felpörög-e-, és a feszültségek megfelelőek e?
- Ha 5 igen ugrás a 6-s pontra, ha nem értelem szerűen a hibák javítása.
6. Csak az alapvető elemeket kösd össze -táp, alaplap, VGA (ha van alaplapi azzal), monitor, bill, RAM, CPU. (!semmi más!) Alaplapra csak a power, és esetleg a power led.
7. BIOS reset a megfelelő tűkkel alaplapon.
8. Csatlakozás a hálózathoz (konnektor), -táp bekapcs,
9. Power gomb megnyomása.
10. Mond el mit látsz/mit hallasz.
A tápot még egyszerűen is tudod tesztelni, ha a két tűjét
fekete és zöld drót összekötöd,
(a két végén lecsupaszított vezetékkel, kiegyenesített gemkapocs, stb)
Az előző válasz szuper volt :)
Szerintem vagy valami hibás (zárlatos) benne és letilt a táp. Vagy egyszerűen csak rossz helyre dugtad a bekapcsoló tüskéket, esetleg a kapcsolója hibás, szétesett belül amíg hazavitted. Próbáld meg az alaplap manulja (kéziköny) alapján kézzel bekapcsolni esetleg.
Ilyenkor csak össze érinted egy-két másodpercre azt a két tüskét amire rá kell dugnod a bekapcsoló gombot.
#Ilyenkor csak össze érinted egy-két másodpercre azt a két tüskét amire rá kell dugnod a bekapcsoló gombot.
- a táp tesztelése után ez a következő pont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!