Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miert nem kapcsol be a szamito...

Miert nem kapcsol be a szamitogep? Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Ma hoztam haza egy gepet tegnap

meg minden rendben volt vele ki lett probalva..aztan itthon osszedugtam es egyszeruen nem reagal semmire hiaba nyomom a power gombot,lehuztam mindent es ugyis probaltam tapventi meg semmi meg se mozdulnal, ledek nem vilagitanak, jol van bedugva minden 3 es fel orat kinlodtam vele feladtam. Azt megfigyeltem egyebkent mikor radugom az egeret az usb portra 1masodpercre felvillan a fenye ez nem tudom szamit-e, de valakinek lenne valami otlete tanacsa?

2017. okt. 12. 00:04
1 2 3
 1/25 A kérdező kommentje:
Ja igen, alaplap : Asrock B75 Pro3-M , tapegyseg : Chieftec GPS550A8
2017. okt. 12. 00:08
 2/25 anonim ***** válasza:

valakitől vetted és nála még működött?

Esetleg azóta kicserélt benne valamit?

add neki vissza!

2017. okt. 12. 00:47
 3/25 anonim ***** válasza:

"lehuztam mindent"

Azért a power gombot szerintem nemkéne.

2017. okt. 12. 07:49
 4/25 A kérdező kommentje:
Igen valakitol vettem es ott jo volt, ertelemszeruen a power gomb ravan dugva a lapra...
2017. okt. 12. 08:03
 5/25 anonim ***** válasza:

Kezdjük az elején.

1. Van e villany a lakásba

- Igen, tovább a 2. - nem, értelemszerű

2. Van e áram a konnektorba

- igen, tovább 3, - nem, villanyszerelő

3. A megfelelő -jó- kábellel csatlakoztasd a tápot a konnektorhoz.

4. A tápegységen lévő be-ki kapcsolót állítsd be (I benyomva)

5. A tápegység teszter-rel elindul-e a táp ventilátora -felpörög-e-, és a feszültségek megfelelőek e?

- Ha 5 igen ugrás a 6-s pontra, ha nem értelem szerűen a hibák javítása.

6. Csak az alapvető elemeket kösd össze -táp, alaplap, VGA (ha van alaplapi azzal), monitor, bill, RAM, CPU. (!semmi más!) Alaplapra csak a power, és esetleg a power led.

7. BIOS reset a megfelelő tűkkel alaplapon.

8. Csatlakozás a hálózathoz (konnektor), -táp bekapcs,

9. Power gomb megnyomása.

10. Mond el mit látsz/mit hallasz.

2017. okt. 12. 08:17
 6/25 A kérdező kommentje:
Van aram a lakasba es a konektorba is onnan megy a tv is jelenleg, a joval csatlakoztatom igen azt mar probaltam egy masik tapkabellel is es azzal se kapcsol be,kapcsolo fel van nyomva, tapteszterem pedig nincs egyeb modon hogyan tudnam letesztelni? Probaltam ugyis hogy csak a tap van radugva de megse mukkan, bios resetest elmagyaraznad, azt nem tudom, de alapvetoen nem kap aramot az egesz. Minden osszedugva es nyomom a power gombot nem tortenik semmi. Es az az erdekes radugom az egeret akkor egy pillanatra villagit, mintha "elszokne" az aram valahova...vagy en nem tudom..
2017. okt. 12. 08:35
 7/25 anonim ***** válasza:

A tápot még egyszerűen is tudod tesztelni, ha a két tűjét

fekete és zöld drót összekötöd,

(a két végén lecsupaszított vezetékkel, kiegyenesített gemkapocs, stb)

https://www.youtube.com/watch?v=Mk6aO0rUKAc

2017. okt. 12. 08:44
 8/25 Shaddark ***** válasza:

Az előző válasz szuper volt :)

Szerintem vagy valami hibás (zárlatos) benne és letilt a táp. Vagy egyszerűen csak rossz helyre dugtad a bekapcsoló tüskéket, esetleg a kapcsolója hibás, szétesett belül amíg hazavitted. Próbáld meg az alaplap manulja (kéziköny) alapján kézzel bekapcsolni esetleg.

Ilyenkor csak össze érinted egy-két másodpercre azt a két tüskét amire rá kell dugnod a bekapcsoló gombot.

2017. okt. 12. 09:11
 9/25 anonim ***** válasza:

#Ilyenkor csak össze érinted egy-két másodpercre azt a két tüskét amire rá kell dugnod a bekapcsoló gombot.

- a táp tesztelése után ez a következő pont.

2017. okt. 12. 09:34
 10/25 A kérdező kommentje:
En inkabb ezzel nem probalkozom mi van ha rossz helyre kotom a vezeteket? Tuske ossze erintessel se kapcsol be a szamitogep
2017. okt. 12. 10:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!