Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért terjed ez az Nvidia...

Miért terjed ez az Nvidia kártyákról?

Figyelt kérdés

Már több fórumon is olvastam AMD/Nvidia közti különbséget, mert nem régiben VGA vásárlás előtt voltam és többször is találkoztam olyannal, miszerint "Ha nem szeretnék a közel jövőben lecserélni a VGA-d akkor AMD, ha pedig 2-3 évente cseréled Nvidia." Ezt igazából nem értem, az Nvidia VGA-k hamarabb tönkremennek? (következtetve a jóval magasabb órajelekre mind a grafikus processzoron és a vramokon egyaránt)

Hozzáteszem engem komolyan érdekel a két gyártó közti különbség, semmiféle harcot nem akarok elindítani a kommentek gyanánt.

Előre is köszi a válaszokat!

2017. szept. 29. 10:31
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
0%
amd kártyák mostanában elég sűrűn halnak be ,de ez még a az r9 4x és ellőtte lévőkre igaz abból is felső közép és felső kategóriára igaz. Az oka amúgy annyi hogy az amd nagyobb hőt termel de próbálja azt csinálni mint az nvidia hogy le szabályozza a ventiket és játék közben is 15 -20 % on pörögnek a ventik így hosszú távon elég magas hőn mennek ami megtöri a forrasztást . Ezért mondom sosem szabad a nagyon halk üzem módra menni főleg egy magas teljesítményű kártyánál mert tönkre fog menni előbb . Inkább menjen 70 -80 % on játék közben a venti de nem fog be halni a kártya. Tehát az állítás az amd kártyákra jobban igaz mint nv-re már ha % -osan nézzük . A teljesítmény része meg játéktól függ hogy éppen mire optimalizált a játék vagy mit szeret jobban, olyant is láttunk már hogy amd logos játékon nv jobban szerepelt és fordítva is . Ha te felső kategóriából vásárolsz az mind1 hogy amd vagy nv mind2 időt álló lesz !
2017. szept. 29. 10:55
 2/14 anonim ***** válasza:
55%

"Ha nem szeretnék a közel jövőben lecserélni a VGA-d akkor AMD, ha pedig 2-3 évente cseréled Nvidia."

Aki ilyet mond annak esze 0.

3 év múlva az AMD-t is cserélned kell, sőt még lehet hogy hamarabb mindkettőt.

A két gyártó között nincs érdemben különbség ilyen 10-20fsp, mindegy hogy 100 vagy 110fsp, csak a vérpistikéknek számít, én sokat játszottam annak idején, még 10-30fsp-vel is, amikor már igencsak szaggatott.

2017. szept. 29. 11:08
 3/14 A kérdező kommentje:
# 2/2 Csak az nem mindegy, hogy azért cseréled mert elromlott vagy azért mert a legújabb játék combosabb GPU-t kíván. Erre akartam rávilágítani igazából. Mellesleg Nekem 3 AMD és 3 Nvidia kártyám volt, ég és föld a két gyártó koncepciói.
2017. szept. 29. 11:15
 4/14 A kérdező kommentje:
Annyi viszont szent, hogy az Nvidia kártyák köztudottan, mindig magasabb órajeleken ketyegnek mint az AMD-k, ami persze játékoknál szép FPS előnyhöz juttat, de ha ezzel VRAM vagy GPU élettartammal fizet az ember, az úgy már más tészta.
2017. szept. 29. 11:19
 5/14 anonim ***** válasza:
0%

[link]

nesze itt a bizonyíték amiről beszéltem ! Az amd magasabb hőt termel és próbálja koppintani az nv-t hogy alig menjen a venti de ez hosszú távon tönkre teszi az amd kártyát és nem mellesleg gyengébbek az áram körök is az amd nél !!!!, míg az nv-t nem teszi tönkre az alcsony venti mert kevesebb hőt termel és jobbak az áram körei is !!!

2017. szept. 29. 11:30
 6/14 anonim ***** válasza:

20 év alatt 4 VGA-m volt/van, MX440, -megdöglött 3év, ATI 9600SE 2év -cseréltem nagyobbra, HD2600 6év -eladtam még mindíg megy, HD 4850 mai napig megy.

Szomszédom csak Nvidia-t vesz nem panaszkodik hogy idő előtt tönkre megy.

2017. szept. 29. 11:35
 7/14 anonim ***** válasza:
-Ja azt elfelejtettem, hogy van 6 1080-s kártyám is ami 7/24-be megy 100% több hónapja.
2017. szept. 29. 11:37
 8/14 anonim ***** válasza:

"... próbálja koppintani az nv-t hogy alig menjen a venti de ez hosszú távon tönkre teszi"

Az én rx560-asom passzív hűtéssel, ventik nélkül 40 fokon van. Ha játszom, akkor 60 fok körül tartja a két ventilátor ...

2017. szept. 29. 13:56
 9/14 anonim ***** válasza:

" Az én rx 560-asom passzív hűtéssel, ventik nélkül 40 fokon van.Ha játszom, akkor 60 fok körül tartja a két ventilátor "

egy szóval sem írtam hogy hogy terhelés nélkül fog besz**ni a kártya ! Látszik hogy az értelmező olvasással gondjaid vannak. A linket sem nézted meg hogy a venti 21 % -on megy játék közben is ami nem elégséges egy közép felső vagy felső kategóriás kártyánál pl rx 470 vagy rx 570, nem volt szó a te kis belépő gagyi kártyádról ami passzívan is elmenne egy kis alumínium hűtővel is , rx 460 -al meg egyező teljesítményt tud csak átnevezték . Jó pár éve a használt piac mindig döglött amd kártyákkal volt tele, a legtöbb hd 7xxx széria és az r9 28xx / 29xx széria volt és még az rx 470 , 480 ból most kezdenek jönni csak a termések. Igen az nv még a 8xxx gtx , gts/x 2xxx , gtx 4xxx/gtx 5xxx szériánál nagyon sok kártya pusztult de ez már nem volt a 6xx utániakra jellemző , míg az amd már a hd 7 xxx szériánál izomból kezdte dobálni ki a piacra a hibás kártyákat és hamar meghibásodókat . Nekem sem volt hibás amd kártyám , de ettől függetlenül a használt piac és akik ilyen javítással foglalkoztak mind amd kártyák tömkelegét kapták . Mindegyik kártyánál vannak hibásak de az amd messze felül múlva százalékosan az nv kártyák meghibásodását. A le pontozgató 42 % -os szerintem a gtx 8xxx kártyáknál kb ha lehetett 4 -5 éves vagy annyi sem , mikor én már szőrős ember voltam akkor, tehát pontozgass de te egy tudatlan buta gyerek vagy !

2017. szept. 29. 19:23
 10/14 anonim ***** válasza:
9%
AMD messze rosszabb ár-érték arányban mint az nvidia.
2017. szept. 29. 20:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!