Miért terjed ez az Nvidia kártyákról?
Már több fórumon is olvastam AMD/Nvidia közti különbséget, mert nem régiben VGA vásárlás előtt voltam és többször is találkoztam olyannal, miszerint "Ha nem szeretnék a közel jövőben lecserélni a VGA-d akkor AMD, ha pedig 2-3 évente cseréled Nvidia." Ezt igazából nem értem, az Nvidia VGA-k hamarabb tönkremennek? (következtetve a jóval magasabb órajelekre mind a grafikus processzoron és a vramokon egyaránt)
Hozzáteszem engem komolyan érdekel a két gyártó közti különbség, semmiféle harcot nem akarok elindítani a kommentek gyanánt.
Előre is köszi a válaszokat!
"Ha nem szeretnék a közel jövőben lecserélni a VGA-d akkor AMD, ha pedig 2-3 évente cseréled Nvidia."
Aki ilyet mond annak esze 0.
3 év múlva az AMD-t is cserélned kell, sőt még lehet hogy hamarabb mindkettőt.
A két gyártó között nincs érdemben különbség ilyen 10-20fsp, mindegy hogy 100 vagy 110fsp, csak a vérpistikéknek számít, én sokat játszottam annak idején, még 10-30fsp-vel is, amikor már igencsak szaggatott.
nesze itt a bizonyíték amiről beszéltem ! Az amd magasabb hőt termel és próbálja koppintani az nv-t hogy alig menjen a venti de ez hosszú távon tönkre teszi az amd kártyát és nem mellesleg gyengébbek az áram körök is az amd nél !!!!, míg az nv-t nem teszi tönkre az alcsony venti mert kevesebb hőt termel és jobbak az áram körei is !!!
20 év alatt 4 VGA-m volt/van, MX440, -megdöglött 3év, ATI 9600SE 2év -cseréltem nagyobbra, HD2600 6év -eladtam még mindíg megy, HD 4850 mai napig megy.
Szomszédom csak Nvidia-t vesz nem panaszkodik hogy idő előtt tönkre megy.
"... próbálja koppintani az nv-t hogy alig menjen a venti de ez hosszú távon tönkre teszi"
Az én rx560-asom passzív hűtéssel, ventik nélkül 40 fokon van. Ha játszom, akkor 60 fok körül tartja a két ventilátor ...
" Az én rx 560-asom passzív hűtéssel, ventik nélkül 40 fokon van.Ha játszom, akkor 60 fok körül tartja a két ventilátor "
egy szóval sem írtam hogy hogy terhelés nélkül fog besz**ni a kártya ! Látszik hogy az értelmező olvasással gondjaid vannak. A linket sem nézted meg hogy a venti 21 % -on megy játék közben is ami nem elégséges egy közép felső vagy felső kategóriás kártyánál pl rx 470 vagy rx 570, nem volt szó a te kis belépő gagyi kártyádról ami passzívan is elmenne egy kis alumínium hűtővel is , rx 460 -al meg egyező teljesítményt tud csak átnevezték . Jó pár éve a használt piac mindig döglött amd kártyákkal volt tele, a legtöbb hd 7xxx széria és az r9 28xx / 29xx széria volt és még az rx 470 , 480 ból most kezdenek jönni csak a termések. Igen az nv még a 8xxx gtx , gts/x 2xxx , gtx 4xxx/gtx 5xxx szériánál nagyon sok kártya pusztult de ez már nem volt a 6xx utániakra jellemző , míg az amd már a hd 7 xxx szériánál izomból kezdte dobálni ki a piacra a hibás kártyákat és hamar meghibásodókat . Nekem sem volt hibás amd kártyám , de ettől függetlenül a használt piac és akik ilyen javítással foglalkoztak mind amd kártyák tömkelegét kapták . Mindegyik kártyánál vannak hibásak de az amd messze felül múlva százalékosan az nv kártyák meghibásodását. A le pontozgató 42 % -os szerintem a gtx 8xxx kártyáknál kb ha lehetett 4 -5 éves vagy annyi sem , mikor én már szőrős ember voltam akkor, tehát pontozgass de te egy tudatlan buta gyerek vagy !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!