Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Egy Intel Core i5 6500-as...

Egy Intel Core i5 6500-as proci ki tud szolgálni egy gtx 1070-et?

Figyelt kérdés

2016. aug. 22. 11:11
❮❮ ... 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 ... ❯❯
 401/473 anonim ***** válasza:
51%

[link]

:D

2016. aug. 31. 21:28
 402/473 anonim ***** válasza:
51%
Ez mondjuk 4memória foglalatos, de bóvli..
2016. aug. 31. 21:29
 403/473 anonim ***** válasza:
51%

A 2,3, generációs procik, lapok már csak a szemétbe jók.

láttam itt is egy srácot, aki 60ért 2Th I5-öt akart venni, asszem meg is vette, hiába pofáztam neki..

2016. aug. 31. 21:36
 404/473 anonim ***** válasza:
51%
Amúgy meg, ha laptopba való I5ösök támogatják a Hyper t-t, akkor az asztali I5 miért nem? Tudom, mert akkor nem vennék meg az I7-et, azért..így mindkettőt el tudják adni.Üzlet az egész.Ezért dobták piacra az újabb generációt is.Magasabb órajelet a 6th-nál is tudtak volna csinálni, ha akartak volna, ezért nem kell új generáció.. Jó marketing fogás.Van mit eladni.
2016. aug. 31. 23:26
 405/473 anonim ***** válasza:

Mert a laptopos i5 és az asztali i5 ég és föld. Eleve előbbi 2 magos, és HT-vel 4 szálon dolgozik. Utóbbi alapból 4 magos. Más teljesítmény, más fogyasztás, más minden. Egy olyan laptopprocesszor, ami nem bír 4 szálon dolgozni, manapság már nem kell senkinek. Viszont 4 magot egy laptop prociba belepakolni nem praktikus a legtöbb esetben, mivel egy laptopnál fokozottan figyelni kell a fogyasztásra. Így a legtöbb laptop proci 2 magon dolgozik, még az i7 is. Vannak az i7 szériában laptop processzorok, amik valóban négymagosak, de ezeknek a fogyasztásuk is lényegesen nagyobb.

Asztalinál viszont nincs ez a hátráltató tényező, itt az i7 nyugodtan dolgozhat 8 szálon, az i5 pedig marad szimplán 4 magon.

Nyilván az Intelnek így jó, ez nekik mégis csak üzlet.

2016. szept. 1. 00:19
 406/473 anonim ***** válasza:
51%

Engem nem a magok érdekelnek.A legtöbb laptopba is lesz négy magos Intel hamarosan, vagy már van is, de engem az nem érdekel.Arra azért kíváncsi leszek, hogy egy szint felett hogyan oldják majd meg a hűtést.

Nem a magok érdekelnek, egyedül az I7-esekbe hiányolom a hat magot.Miért csak a legdrágábbak hat magosak csak?.

Eleve 6magosnak kéne lennie minden asztali I7nek.Az I5 ből meg a Hyper T-t támogatást hiányolom.Valamit mindenből kispórolnak, pedig meg tudnák csinálni anélkül, hogy fél milliókat elkérnének egy egy processzorért.

2016. szept. 1. 12:06
 407/473 anonim ***** válasza:
51%

Az új Kaby Lake chipek asztali gépekbe szánt párjait ugyanakkor az Intel csak a jövő év elején fogja bemutatni. Ezeket aztán a nyár végén majd a teljesen átdolgozott Cannonlake chipek követik majd, amiket a jelenlegi 14 helyett már 10 nanométeres technológiával fog gyártani az Intel.

Faszxa bmeg jövőre megváltoztatják a foglalatokat is..

Meddíg várjak még, hogy leálljanak? Nem is érdemes venni újat sem, mert évente kiadják az újabbakat..

2016. szept. 1. 13:36
 408/473 anonim ***** válasza:
51%

Tudod milyen hamar el fognak így évülni a skylake-ek?

De nem csak az, hanem az összes generáció, ami eddíg megjelent.Gondolj, bele, ha az Intel évente piacra dob egy új szériát, akkor mi értelme újítani egyáltalán? Lehet, hogy 5évig támogatva lesznek, de ez kva kevés idő..Ki a rosseb akar háromévente új processzort venni, százezerért?

2016. szept. 1. 13:49
 409/473 anonim ***** válasza:
51%
Ez így kvára nem buli..Ez csak az Intelnek éri meg, a vásárló meg fizet, illetve ráfizet.
2016. szept. 1. 13:52
 410/473 anonim ***** válasza:

"Lehet, hogy 5évig támogatva lesznek, de ez kva kevés idő.."

Mint már mondtam, a processzorok szépsége, hogy rohadtul mindegy, hány generációt adnak ki, meg hányszor váltanak foglalatot, jópár évig megbízhatsz a teljesítményében. EZ nem olyan, mint a videokártya esetében, ahol kismillió technológiát pakolnak bele, amikből pár év múlva újabb verzió készül el, így technológiai lemaradásba kerül az adott kártya. A processzornál a számítási képesség a jelentős, az pedig nem fog gyengülni csak azért, mert új generációk kerülnek piacra.

Az meg, hogy miért nincs az i7-ben 6 mag. Mert nem kell. Ha sok mag kell, vehetsz Xeon processzort, de az intel szerint, és szerintem is 6 mag már nem egy felhasználói gépbe való. A 4 mag 8 szál tökéletesen elég arra, hogy gyakorlatilag bármelyik felhasználói program optimálisan működjön. Efelett már tényleg szinte csak szervergépekbe van értelme, arra meg a Xeon széria javasolt. Rakhatnának HT-t az i5-be, csak akkor az az i7 ára közelében lenne. Ahogy az i7-be is rakhatnának 6 magot, csak akkor az is drágább lesz. A piacot így telítik optimálisan, és kész :D

2016. szept. 1. 15:24
❮❮ ... 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!