Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Egy Intel Core i5 6500-as...

Egy Intel Core i5 6500-as proci ki tud szolgálni egy gtx 1070-et?

Figyelt kérdés

2016. aug. 22. 11:11
 431/473 anonim ***** válasza:
51%
Amúgy meg hamar eljön az az idő, mikor hiányozni fog az a plusz két mag..Inkább most kiadtál volna harmincal többet, mind hogy később veszel 130ért majd egy új hatmagosat, de te tudod.
2016. szept. 3. 15:53
 432/473 anonim ***** válasza:

AZ alaplap és a processzor felára együtt nem 30, hanem legalább 60 ezer. És minek? Egy processzorért, amit sosem fogok kihasználni? 6 mag. Az 12 szál HT-vel. Ilyen processzort az vesz, aki valami nagyon kemény processzorfüggő szoftverrel dolgozik, ahova kell egyrészt a 6 magos teljesítmény, másrészt a 12 szálas eloszlás. Egy hétköznapi PC-be egy 8 szálon pörgő 4 magos i7 tökéletesen elég. Hogy miért nem vettem akkor i5-öt? Pont a 8 szál miatt. Tehát hogy leegyszerűsítsem:

4 mag, 4 szál - van ahol már kevés.

4 mag 8 szál - most bőven elég, később sem lesz vele probléma

6 mag 12 szál - tökéletesen fölösleges.

Mire egy 6 magos processzort ki fog bármi érdemlegesen haszálni, amit én használok, addigra beljebb leszünk istentudja hány generációval. Fölösleges, pláne ekkora kiadással.

2016. szept. 3. 19:43
 433/473 anonim ***** válasza:
51%

Mindenre van válasz, tudom.Fő. hogy a saját igazadat alátámazd.Mindíg az a jó, amit te veszel.I7 felesleges, de mégis azt veszel.Persze, te kihasználod..Használod a faszt használod te ki.És mégis mire?Böngészni?

Játszani felesleges 8szál, mivel egy szálon futnak a játékok.Az I5 bőven is elég lett volna.esetleg videoszerkesztésnél vennéd talán hasznát.Semmi olyat te nem használsz, amihez kéne akár csak 4 mag is, nem hogy 8 szál.

2016. szept. 3. 21:38
 434/473 anonim ***** válasza:
51%

4 mag 8 szál teljesen felesleges.

4mag 4szál mivel rosszabb? Mondj egy olyan alkalmazást, ami 8 szálat igényel.Amúgy meg hiába 8szál, akkor is csak 4 magos.Mit gondolsz, mivel jobb az a plusz négy szál?

Elarulom, szinte semmivel.Persze, neked pont arra a plusz négy szálra volt szükséged,mikor azelőtt még I5-öd sem volt.. Magyarázd ezt be másnak.Azt sem tudom egy egy alkalmazás hány szálon fut.honnan szülöd azt ki, hogy neked miért kell az a plusz 4 szál? kell a faszt kell neked..Jól hangzik I7..Semmi másért nem vetted meg te azt a proccesszort!

2016. szept. 3. 21:47
 435/473 anonim ***** válasza:
És ki mondta, hogy nem szerkesztek videót? Szerintem említettem már, hogy elég sokcélú gép ez. Játéktól elkezdve, programfejlesztésen át, a videószerkesztésig elég sok mindenre használom. A 3D modellezésen, és a szervergépként való használaton kívül gyakorlatilag bármit elképzelhetsz, ez a gép használva van, vagy lesz rá.
2016. szept. 6. 14:23
 436/473 anonim ***** válasza:
51%
Maradjunk annyiban, hogy használható.Használható, de szerintem te nem használod.Amúgy meg az I3sommal is lehet videót szerkeszteni.Nem fagy meg a gép.Elvégzi a műveleteket ugyan úgy, legfőjebb hamarabb végez pár másodpercel, de nem ér meg az a pár másodoerc plussz hetvenezret..
2016. szept. 6. 14:57
 437/473 anonim ***** válasza:
Mondtam, hogy én is szerkesztek videót I3-mal, plusz fut a böngészőm is 12 lappal, és még úgy sem fagy meg a gép egy pillanatra sem!Elvégzi ugyan úgy, mind az I5 meg az I7. Talán a legfontosabb meg az, hogy hiába 4mag meg 8 szál, ha a videoszerkesztő program vagy akár melyik más program nem támogatja a több szálod futó műveleteket, akkor teljesen felesleges...És nem tudhatod, hogy melyik támogatja, melyik nem.A legtöbb alkalmazás egyáltalán nem is képes több szálon futni, szinte semmi értelme az egésznek.Majdnem, hogy parasztvakítás az egész...
2016. szept. 7. 18:25
 438/473 anonim ***** válasza:
437 válasz??? OMG, mi van itt??? :D
2016. szept. 8. 07:52
 439/473 anonim ***** válasza:

Ez többet ér, mind egy i5? Hat magos Intel és k olcsó, gondolom régi, de még akkor is többet érhet..

[link]

2016. szept. 8. 15:57
 440/473 anonim ***** válasza:
Régen ez egy millió forintos processzor volt! Most esett le az ára..
2016. szept. 8. 15:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!