Egy Intel Core i5 6500-as proci ki tud szolgálni egy gtx 1070-et?
AZ alaplap és a processzor felára együtt nem 30, hanem legalább 60 ezer. És minek? Egy processzorért, amit sosem fogok kihasználni? 6 mag. Az 12 szál HT-vel. Ilyen processzort az vesz, aki valami nagyon kemény processzorfüggő szoftverrel dolgozik, ahova kell egyrészt a 6 magos teljesítmény, másrészt a 12 szálas eloszlás. Egy hétköznapi PC-be egy 8 szálon pörgő 4 magos i7 tökéletesen elég. Hogy miért nem vettem akkor i5-öt? Pont a 8 szál miatt. Tehát hogy leegyszerűsítsem:
4 mag, 4 szál - van ahol már kevés.
4 mag 8 szál - most bőven elég, később sem lesz vele probléma
6 mag 12 szál - tökéletesen fölösleges.
Mire egy 6 magos processzort ki fog bármi érdemlegesen haszálni, amit én használok, addigra beljebb leszünk istentudja hány generációval. Fölösleges, pláne ekkora kiadással.
Mindenre van válasz, tudom.Fő. hogy a saját igazadat alátámazd.Mindíg az a jó, amit te veszel.I7 felesleges, de mégis azt veszel.Persze, te kihasználod..Használod a faszt használod te ki.És mégis mire?Böngészni?
Játszani felesleges 8szál, mivel egy szálon futnak a játékok.Az I5 bőven is elég lett volna.esetleg videoszerkesztésnél vennéd talán hasznát.Semmi olyat te nem használsz, amihez kéne akár csak 4 mag is, nem hogy 8 szál.
4 mag 8 szál teljesen felesleges.
4mag 4szál mivel rosszabb? Mondj egy olyan alkalmazást, ami 8 szálat igényel.Amúgy meg hiába 8szál, akkor is csak 4 magos.Mit gondolsz, mivel jobb az a plusz négy szál?
Elarulom, szinte semmivel.Persze, neked pont arra a plusz négy szálra volt szükséged,mikor azelőtt még I5-öd sem volt.. Magyarázd ezt be másnak.Azt sem tudom egy egy alkalmazás hány szálon fut.honnan szülöd azt ki, hogy neked miért kell az a plusz 4 szál? kell a faszt kell neked..Jól hangzik I7..Semmi másért nem vetted meg te azt a proccesszort!
Ez többet ér, mind egy i5? Hat magos Intel és k olcsó, gondolom régi, de még akkor is többet érhet..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!