Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Egy Intel Core i5 6500-as...

Egy Intel Core i5 6500-as proci ki tud szolgálni egy gtx 1070-et?

Figyelt kérdés

2016. aug. 22. 11:11
 461/473 anonim ***** válasza:
Nemmondod, 10 éves? Mondd már meg nekem, drága barátom, ha tisztában vagy vele, hogy 10 éves, és azzal is tisztában vagy, hogy mire való a Xeon, akkor miért ajánlgatod itt az i7 helyett? Méghogy okoskodom. Nem okoskodom, csak a te értelmi szintedre már nem bírok lesüllyedni. Nem is szándékozom.
2016. szept. 8. 19:32
 462/473 anonim ***** válasza:
Nem ajánlottam neked, te fogyatékos csak belinkeltem, mert meglepődtem, hogy így leesett az ára.Kérdezzél, mielőtt elkezdesz magyarázni bolondgyerek.
2016. szept. 9. 09:34
 463/473 anonim ***** válasza:
Amúgy meg lehet, hogy jobb, mind az I7ed 4maggal.Ez legalább 6magos, igaz gyenge órajellel, de akkor is.Közel tíz éves.Nem értem, akkor a mostani I7 miért csak 4magos.A tíz éves processzor megeszi..Jó, mondjuk 750ezer volt annak idején, annyit meg nem ért meg a gyenge órajele miatt.
2016. szept. 9. 09:44
 464/473 anonim ***** válasza:

Tehát. Ha az i7-ről és a 4 mag/8 száláról van szó, akkor

"Hiába képes rá a proci, mikor az alkalmazások egy, két szálon futnak"

De amikor a 6 mag/12 szálas Xeonról van szó, akkor "megeszi az I7et", meg "lehet, hogy jobb, mind az I7ed 4maggal.Ez legalább 6magos, igaz gyenge órajellel, de akkor is".

Az igazán zseniális az, hogy úgy mondasz ellent magadnak, hogy mindkét állításod hülyeség :D

Egyfelől én vagyok a hülye a 8 szálas i7-el, mert a programok úgyis csak 1-2 szálon futnak, másfelől itt vered a nyálad, hogy miért nem 6 magos az i7, és hogy a 6 magos szerver proci hogy eszi meg. Akkor döntsd már el, melyik hülyeségedhez tartod magad, mert ha a programok 1-2 szálon futnak, akkor a 6 magos proci épp úgy hülyeség, mint a 4 magos :D

Hogy téged idézzelek, "Össze-vissza beszélsz..Magad sem tudod, mit gondolsz."

2016. szept. 9. 12:43
 465/473 anonim ***** válasza:

Igen, feleslegesnek tartom valóban,mert a legtöbb program nem is képes több szálon futni.

Ez nem hülyeség, hanem tény!

Felesleges, de mivel az I5 is négy magos, ezért az I7-nek legalább 6magosnak kéne lennie, mindegyiknek, hogy megérje az árát.

Kevered a szezont a fazonnal.Nekem felesleges, de te azt mondtad, hogy te kihasználod a 4magodat meg a nyolc száladat.Erősen kétlem, de legyen igazad..

Viszont, ha már I7-et választottál, mert neked "kevés az I5, akkor mi a lófaˇˇszért vettél csak négy magosat?

Én vagy 4magos I5öt vennék vagy ha már úgy döntök, hogy az sem elég akkor feljebb lépek és hat magos I7-et veszek.

De semmiféleképpen nem 4mgosat, mert az nagyon nem éri meg..

A xeon 6maggal igenis megérné négyvenezerért, még ha 6-7 éves, akkor is.Ha belemenne 1151-es lapba, akkor megvenném.Szerves ide vagy oda..leszarom

2016. szept. 9. 17:04
 466/473 anonim ***** válasza:

Hogy nem bírod ezt felfogni? Az i5 TELJESÍTMÉNYÉBEN nagyon közel áll az i7-hez, de csak 4 szálon tud operálni. Az i7 ellenben 8 szálra tudja elosztani a 4 magos teljesítményét, ami sok programnál hatékonyabb működést produkál. Színtiszta teljesítményben elég lenne az i5 is, de a szálak megosztása teszi lényegesen hatékonyabbá az i7-et. Ha 6 magos lenne, akkor még drágább lenne, lásd i7 6850k. És az egy felhasználói gépbe felesleges.

Amúgy a te "tényed" szintén alaptalan, a legtöbb program lazán kihasznál 4 magot egy processzorból. A te Xeonod meg a békasegge kategória egy felhasználói gépnek, lévén 2Ghz-es órajellel messze elmarad az i5, i7 órajelétől. 6 magot, illetve 12 szálat pedig már nem használ ki túl sok minden.

2016. szept. 9. 18:00
 467/473 anonim ***** válasza:

nem az "én xeonom, nekem nincsen xeonom, és nem is lesz.

nagy tévedésbe vagy.Az, hogy ide valamit belinkelek, az nem jelnti azt, hogy nekem olyan van, vagy olyat akarok venni.

A xeont meg legalább 3,2ghz-re fel lehet húzni.Nem olyan gyenge egyéltalán nem! 40 000Ft-ot akkor is megérne 1151-es tokozással..

2016. szept. 9. 18:10
 468/473 anonim ***** válasza:

Persze, ennyi erővel az i7-et is fel lehet húzni 4,7Ghz-re. Ez nem jelent semmit. Ráadásul a Xeonokat épphogy nem lehet nagyon húzni, nem arra valók, 200-300Mhz ha rámegy, az már eredmény.

Amúgy azért a "te Xeonod" mert te protezsálod itten.

2016. szept. 9. 18:26
 469/473 anonim ***** válasza:

Még valami.Ezt megéri megvenni? i5 6402P.

Először is, mi az a P? Gondolom az Integrált VGA hiányát jelenti, de az Intel honlapján azt írják, hogy az van benne, akkor meg mi az a P jelzés?

2,8Ghz órajel, ez a sima 6400-as nál 100Mhz-el erősebb és ugyan annyi az ára.Amúgy Turbo Boostal felmegy 3,4Ghz-re.

UHD képfelbontással akarok filmeket nézni 4098×21××.

Ja, meg ritkán videót szerkeszteni az Adobe Premiere CC-vel.Elég lesz ez a 2,8Ghz-es?

2016. szept. 13. 12:00
 470/473 anonim ***** válasza:
Nyilván jobb lenne egy magasabb órajelű, de ha elég ez is, akkor felesleges megvenni a drágábbat.
2016. szept. 13. 12:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!