Egy Intel Core i5 6500-as proci ki tud szolgálni egy gtx 1070-et?
Mutasd már meg, hol látsz te sokkal olcsóbban DDR3-as lapot, kíváncsi vagyok. :D
A DDR3-as RAm egyébként magasabb feszültségen működik a DDR4-esnél, amit a 6. generációs (Skylake) intel procik nem szeretnek, és idővel tönkrevágja őket a memória. Csak DDR3L memóriát szabad belerakni, ami csökkentett feszültségen működik. De még mindig egy árban vannak, és a DDR4 támogatottsága még feltehetőleg 6-7 évig kitart majd. A DDR3 már leszállóágban van.
"Mutasd már meg, hol látsz te sokkal olcsóbban DDR3-as lapot, kíváncsi vagyok. :D "
DDR3-as RAM-ot akartam írni, bár az alaplapok között sincs igazán árkülönbség.
Érdekes, hogy visszatértél a legelső kérdésemre, evvel megint saját magadat cáfolva..Ha jól emlékszem, mikor idejöttem én pont ezt kérdeztem, hogy a magas Mhz és az evvel járó magasabb feszültség nem vághatja tönkre a procit?? Te elkezdtél okoskodni, hogy nem használom ki úgysem, miközben te sem használod ki még a DDR4 et sem, de mégis megveszed, mert újabb, semmi másért..
Most meg kijelented, hogy igen, kárt tehet benne a nagyobb feszültség! Döntsd már el mi legyen..
Akkor az egész csak hülyítés..Hülyít az Intel, hülyít az összes márka.Folyamatosan dobja piacra az újabb, új generációs termékeket, miközben teljesítményben alig van külömbség..érdemes akkor lépést tartani a "" fejlődéssel ""? Vagy csak azért kell megvenni az újabbat, mert az jobban támogatott?
Lehúzás az egész, de mégis megveszed a drágábbat, újabbat te is.
Újabbat, de nem drágábbat.
A RAM-ok szabvány szerint fix feszültségen dolgoznak. A RAM nem processzor, röviden, egyszerűen.
És két szabvány között (DDR3-DDR4) kicsit több a különbség, mint az órajel. A DDR4-es memóriákat nem csak nagyobb órajel, de magasabb kapacitás, szabvány szerint alacsonyabb feszültség, és így áramfogyasztás, és alacsonyabb késleltetés is jellemzi. DDR3-as RAm-ból 8GB-os a legnagyobb modul, amit elő tudnak állítani. DDR4-nél, tudtommal, még nem állt be felső határ, hogy mekkora tárhelyű stick-eket tudnak előállítani. Így a DDR4-es RAM-ra épített konfigba akár többszáz GB-nyi RAM-ot is be lehet majd pakolni, míg DDR3-nál, a 4 slotos alaplapokat 'alapul véve' 32GB lenne a maximum. Ehhez jön a magasabb órajel, és a többi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!