Vélemények a lenti gépről?
Ezen felül egy MSI GTX 760 2GB OC lesz a videókártya ami már megvan + a hdd-t és ssd-t is a jelenlegi gépemből rakom át.
20-30% al jobb a gty 960?
Ok, mostantól egy életre megjegyeztem, gyk-n számítástechnikai segítséget és véleményt kérni többé soha nem fogok :D
GTX-960 4gb verzióra gondoltak feltételezem. Amelyik játék belefér a 2gb vram-ba, ott a minimum a + 8-10% nyers erőben. Ha a játék elkérne többet is, akkor bizony simán mérhetsz még +40%-ot is a 760-hoz képest, megfelelő beállításokon. (ultra, assassins creed unity pl.)
A GTX-970 pedig nyers erőben + 65-70%-ot tud, ezt borítékolhatod.
Szóval ne légy annyira eltelve magadtól, mert nem vagy közel sem annyira hozzáértő és okos, mint amennyire gondolod.
Ez messziről látszik. Vedd csak meg nyugodtan ahogy akartad, jó lesz.
Még szerencse, hogy leírtam hogy engem egyáltalán nem érdekel hogy ultrán fussanak a legújabb játékok, mivel engem egyáltalán nem érdekel az új játékok 90%, így bőven jó nekem a 760 is.
A mainak mondható ( ezek sem maiak már ) játékok közül egyedül talán a Fallout 4 meg a GTA 5 érdekel, és fullhd mindkettő elfog futni mid-high on minimum 40-50 fps el, ami nekem tökéletes.
De látom a logkázás még mindig nem megy.
A 960-al azt a low-medium beállítást is simán ki tudod tolni még hosszabb időre mint a 760-al.
Továbbá jobb a DX12 támogatás, kevesebbet fogyaszt nagyobb teljesítménnyel....
Lehet, hogy pár évvel tovább bírná a 960 a low-mid konfit, de most ha egyszer már megvan ez a kártya amit amúgy tavaly nyáron vettem és még 2018 nyaráig garanciás, akkor minek adjam el és vegyek egy olyan kártyát, ami nem lesz hasznos számomra?
Utsó, látom neked is lehet magyarázni, hogy azzal az 5-6 vagy nagyon max 10 ezer forintot amit spórolhatok azon, hogy olcsóbb lapot veszek, nem igazán tudok túl sok mindent kezdeni... Nem a pénzről van szó, vehetnék akár 970-t is vagy meg z97-t meg vagy akár skylike procit ddr4 rammal és lappal, ki tudnám fizetni, de nem szeretnék és nincs is rá szükségem.
Na most akkor gondolom hogy ezt leírtam, jön megint az, hogy a lapra sincs szükségem, ugye? Jah, tényleg nincs, de ha azt akarom megvenni, mégis miért ne vehetném meg azt? Nem arról van szó, hogy +150 ezer forintot fizetek egy olyan dologért amire nincs szükségem, hanem arról hogy +5 ezret fizetek valamiért ami tetszik. Ennyire kevés ész fért beléd, hogy ezt megértsd?
Nem tudom, lehet itt csak én értem meg a kérdező "agresszióját", ha már ti is az első válaszokban agresszívan léptetek fel. Igaz, az egész konfiguráció borzalmas, de ettől még lehet normálisan elmagyarázni.
Összefoglalom még egyszer, hogy mi a baj:
-Régi foglalat: újonnan mindig a legújabb processzorokra kéne építkezni, amint a feláras időszak és a korai hype véget ér, de már rég véget ért. Olcsóbb lesz, nagyobb teljesítménnyel.
-Gaming lap: ha már régi foglalat, akkor sem kéne gaming lapokra költeni, ugyanis azok nem tartalmaznak olyan extrákat, amik bármilyen előnnyel szolgálna, egyszerűen egy tizessel drágább a fizikailag ugyanolyan, a nem sárkányjelesre festett professzionális társához képest. Gyakori tapasztalat, hogy az extra szoftverek több macerát okoznak, mint előnyt.
-Rossz minőségű tápegység: attól, hogy az FSP arról híres, hogy a tápegységeiknek van a világon a legalacsonyabb meghibásodási aránya, mert mondjuk a minőségellenőrző szervük jól működik, attól még gyártanak szart. Csak éppen olyan szart, ami kisebb eséllyel megy tönkre a garanciális időszak alatt, de attól még a többi hardverre nézve veszélyes maradhat. Erre már láttunk pár példát. Ebben az árban pedig csak jobb tápegységeket lehet kapni, a Hyper korrekt ára inkább 11 ezer Ft alatt van, ugyanis veszélyben van a magasabb minőségű, de sokszor ajánlott XFX TS430 miatt. Az FSP az utóbbi időben nagyon rosszul szerepel, inkább a high-end részlegen tud teljesíteni, de ott sem a saját tápegységeik, hanem a desgin partnereik érnek el nagy sikereket (pl BQ Dark Power Pro). Most jelent meg a Corsair Vengeance széria, ami eltörölte a konkurenciát belépőszinten és semmi más tápegység már nem ajánlott emiatt, amíg nem tudnak rá válaszolni. De eddig is elég erős tápegységek szerepeltek ebben az ársávban, mint például az Antec Earthwatts, BQ Pure Power, Enermax Triathlor ECO, Fractal Design Integra M, Seasonic S12II, Super Flower FX Bronze, XFX TS. Ezek ellen a Hypernek semmi esélye nincs, az árazás változását pedig mindig figyelni kell. Még a végére hozzátenném, hogy nem tudom észrevetted-e, de csak a HP-sok hypeolják fel a sirtec és az FSP tápegységeket, ha már egyszer szponzorálják, a külföldi/nemzetközi professzionális oldalon (ahol tényleg professzionális módon teszteli a tápegységeket és nem csak rámondják, hogy jó) a legtöbb FSP botrányosan szerepel, nem véletlenül.
-Jelenlegi rossz árfolyamú ram: a hyperx volt már olcsóbb is, a valueramokon most sokat lehet spórolni, 3-4 ezret is.
-Zalman gépházak molex szarjaival nem ajánlottak, főleg attól a pillanattól kezdve, amint nem hardverapron vadászod le a 2db HD6990 CF konfigurációt 1 forintért. Ez tök jó, hogy gyorsan kiviszi a gépházból a 850W hőt, de attól ugyanúgy gyér minőségű molex csatlakozós ventilátorok. Mit jelent ez? Nagyon gyors amortizáció (főleg a vízszintes helyzetű ventilátorok esetében), folyamatosan alacsonyabb teljesítmény és magasabb zajszint, ugyanis folyamatosan 100%-on pörög minden. Akkor is, ha benchmarkon teszteled a géped, akkor is, ha játszol, akkor is, ha megpróbálsz videót nézni vagy megpróbálsz zenét hallgatni, akkor is, ha két méterre alszik tőled a barátnőd és akkor is, ha az éjszaka torrentezed le a family guy összes részét. Fél év után előfordulhat, hogy a gondolataidat sem fogod hallani - bár sokan próbálnak ellene védekezni fejhallgatóval, a gépház anyaghasználata miatt még némi hangszigetelésre sem képes. i5 + 760 kombinációhoz pedig eleve nincs szükség 4-6 ventilátorra, mert nem termel akkora hőmennyiséget, amiért fel kéne áldozni a magas minőséget és a csendes, hosszan tartó működést a kezdeti 2-4°C-al alacsonyabb hőmérséklet érdekében. Ha bővíteni/fejleszteni is akarod gépet, akkor annál inkább fontosabb az időtálló minőség.
Szóval igazából minden rossz - esetleg nem ideális. Ha jól számolom ~130 ezred van a gépre, így raknám össze:
MSI H110 PC MATE (jobb VRM, bár kevesebb extra, de megbízhatóbb)
Intel Core i5-6500 (magasabb teljesítmény, alacsonyabb hőtermelés, jobb support)
Kingston 8GB DDR4 2400MHz HyperX Fury (ddr4, de nem dualchannel)
Super Flower 450W SF-450P14HE (japán kondenzátorok, tesztekkel alátámasztott megbízhatóság)
Phanteks Eclipse P400 Antracit PH-EC416P_AG szürke (minden szempontból jobb)
Lehet egyetérteni - nem érteni egyet, ez határozottan jobb összeállítás. H170 chipsetet bele lehet szorítani, ha szükséged van RAID támogatásra, úgy lehet egyből dualchannel ramokkal indítani.
A 12cm ventik fordulatszáma kb. 800-2000ig terjed.
Feszültséggel szabályozható a ventik fordulatszáma. Egy 1200as ventit ha 5V-ra kötsz, az 800at fog kb. forogni, vagyis kb. 65%-on.
Ha beteszel egy fix fordulatú ventit, ami pedig 12V-on pörög 800at, az mivel rosszabb?
Több helyen olvasgattam, mindenhol csendesnek írták a Zalman Z9 Neo házat, honnan veszed, hogy hangos?
Mert ha ez a venti 800 35dB(A)-val üvölt 800rpmen, amíg a másik 1200rpmen 15dB(A)-val zúg.
Van összehasonlítási alapom, az átlagvásárlóknak meg nincs. Professzionális tesztek egyébként többet érnek a felhasználók hozzászólásainál, mert azok a szerencsétlenek mindenre 5 csillagot adnak, a kartondobozra is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!