Összeállítanátok egy best PC konfigot? Több alant
http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__hardverek__7..
Ez se rossz tanács, hatékony tápot keres, 0-24 üzemre, általános használatra, 300E keretből és az FSP-350W-PNR tápot ajánljátok :D Ezen sírva röhögtem :DDDDD
Csak hogy tudd, eleve SS tápot néztem, de az S12-II 430-at. :*
Csak tudod mennyi is az? 20 ezer?
Ismerős adta az ajánlatot egy X-560-ra 24 ért, akkor az a 4 ezer már annyit számít, hűűűűűűűű ha..... (később körülnéztem nála és nem gyengén olcsón tudta beszerezni a dolgokat....)
Aztán komolyabb vihar, táp meghalt a konfigot megvédve és tessék lássék, még 6 ezret ráfizetve (bocs hidan, rosszul mondtam, nem 8 ezret adtám ki pluszba a garinál) van egy G-650, aminek mindjárt mondom is mennyi áll a számláján......
41 527 forint.....
Hát merd azt mondani, hogy nem érte meg. :D
Akkor mennyi is volt a gépház?
Ja hogy ingyen volt? :D
Persze majd ingyen cuccra nemet mondasz mi, főleg ha noname alu házról váltasz (aminek az anyaga még 1 mili se volt) egy 1,5 milis vasra. :D
Hűtő?
8-ért a hülyének is megéri.
VGA, használtba 51 volt.....
RAM, 10 ezer élettartam garaciával? :D
Megnyalnád a saját botod is.....
Jajj a procit elfelejtettem, várjál, mennyi is volt bontatlanul (mondjuk OEM mert a hűtő már előbb megvolt mert egy sráctól egy 3570K-t vettem volna elsőnek csak bunkó azt nem tudott várni 1 órát míg odaérek.... Mondom én te csak ugatsz de szart se tudsz....)) 40 ezer.
És mosom kezeim....
Legalább én saját pénzből tettem össze....
És akkor mennyibe is fájt ez a gép?
Alaplap - 0
CPU - 40 ezer
RAM - 10 ezer
VGA - 51 ezer
PSU - 30 ezer
Cooler - 8 ezer
Ház - 0
200-as HDD - ingyen
120-as HyperX Fury - 11 ezer
----------
Összesen: 148.
Na megnézem, hogy te ezt a teljesítményt 2 évvel ezelőtti árakból mennyiből hozod ki, mert 200 alatt nem végzel...
Nézzük csak, ezt kaptam akkor amikor még semmim nem volt....
"Ráérsz persze, de akkor is aránytalan az egész. Én a helyedben így venném:
Komplett gép
Asrock B85M PRO4 alaplap 24 hó gar.
1 db 15,592 Ft
Komplett gép
FSP 460W FSP460-60HCN OEM tápegység 24 hó gar.
1 db 9,470 Ft
Komplett gép
Intel Core i5-4440 processzor 36 hó gar.
1 db 43,642 Ft
Komplett gép
Kingston 4GB DDR3 1600MHz HyperX Fury Black HX316C10FB/4 memória 36 hó gar.
1 db 11,132 Ft
Komplett gép
Sapphire R9 270 2GB DDR5 OC Dual-X 11220-00-20G videokártya 24 hó gar.
1 db 43,654 Ft
Komplett gép
Sharkoon VS3-S 4044951013371 számítógép ház 24 hó gar.
1 db 8,001 Ft
Komplett gép
Western Digital 1TB 64MB WD10EZEX merevlemez 24 hó gar.
1 db 13,729 Ft
Összesen: 145,219 Ft"
Ez után kaptam drága nővérkémtől a B75M-et egy G840-el és 4GB RAM-al....
Akkor miről beszélünk?
Ja arról, hogy a kérdezővel együtt nem értitek a szubjektív fogalmát.....
Ha valamiről lejár a garacia használat közben akkor vajon mi történik te agytröszt?
Amúgy meg mit sír a szád? Te géped? Nem.... Akkor? Tipikus vérpisti bzmg....
Igén és a srác aki írta azt az i5 4460 + R9 270 kombót az látta, hogy AKKOR milyen fos gépet raktam össze saját eszemből, egy FX6350 egy R7 265-el, 4GB RAM-al, Chieftec Smart (fos) 600W-al, 500-as WD Green HDD-vel, és a lapot meg meg se említem mert az meg végképp minimalista lett....
Mondjuk úgy, hogy egy Asus M5A78L-M LX3-nél is f*sabbat néztem alá mert úgy voltam vele, hogy "az úgy se számít"....
egyeseknek a saját konfigjuk a legjobb, így én is leírom az enyémet:
gépház: zalman z9 neo
Alaplap: Asus z170k
gpu: Evga Geforce 980 GTX SC
procihűtő: noctua nh-u9s
táp: Evga supernova g2 750
SSD: samsung evo 120 GB
HDD: Western-digital black 2tb
ram: 2x8 GB kingston hyperx fury 2666 MHz
monitor: asus 247h gaming
egér: asus gx860 rog
billentyű: c-tech scorpia
fejhallgató: genius cavimanus hs g700v
És akkor a MAI árakkal számolva is (HD7970-em pont az R9 280X szintjét hozza) 202 ezer, és ebbe még csak a 3470s, 8GB RAM, 120GB SSD, cooler, PSU, és az R9 280X ára van benne (hogy nehogy azt mond, hogy a HD7970 90 ezres árával mertem számolni. :D )
És akkor ehhez még kellett volna MB, Ház, és plusz tárhely, ami úgy kb mennyi is lett volna pluszba?
Ház alaphangon 10 mert alatta csak hulladék volt anno, sőt még a CM K350-is az volt és az 13 volt akkor....
MB az alaphangon 10 lett volna megint csak és a HDD meg 12 ha az EZEX-et vesszük példának.
Akkor ez +32 ezer.
Ami így összesen 234 ezer lett volna (+/- 1-2 ezer)
Én meg ezt a szintet 148-ből hoztam ki, akkor miről beszélünk?
Mond már meg a posta címedet, küldök egy könyvet, ajánlom, olvasd el te is, igaz nem szeretek olvasni, de ezt egyszer legalább érdemes végigolvasni, hogy pár dolgot jobban láss a világban magad körül.....
Ja meg a legjobbat nem is mondtam!
1440p monitor! :D
Ingyen bzmg! :D
Na?
Calm down no need to creat some conspiracy theory, I inherited that Samsung from my grandmother.... R.I.P.
Ohh and don't worry about the processing unit, I'm mad at on me b'cuz if I wait 2 more week (like at the HD7970) then I can get an i7 3770, but nobody knows the future.....
But I know yours, i see some tubes.....
Ohh and, C2D is love, C2D is life....
Ja bocs, el kellett mennem, lemaradtam az esti meséről :)
Korábban azt írtad, egybe vetted az egészet újonnan, most meg egész szép történetet rittyentettél össze. :D
Azt tudom, hogy akkor dohányoztál utoljára, amikor megkínáltak és akkor ittál sört kocsmába, amikor meghívtak és hogy megboldogult Mamád kapcsán az első gondolatod az volt, hogy tied a fullHD TV. Mekkora surmó vagy már öregem :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!