Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Érdemes-e várni az AMD AM4-re?

Érdemes-e várni az AMD AM4-re?

Figyelt kérdés
Az AM4-es alaplapok megjelenése fogja-e befolyásolni az AM3+ -os alaplapok árait?

2016. máj. 8. 11:37
1 2 3 4 5
 41/47 anonim válasza:

Nem igazán szoktam védeni egy terméket sem,mert az a gyártó dolga,de volt már azonos korú és teljesítményű processzorom mindkét nagy gyártótól és az AMD a mai dolgokkal elég nehezen birkózik meg,az intel 2 magos 7-8 éves szara 4 giga rammal és az 1 gigás hd7770-el elviszi a witcher 3-at.

Mostanában tervezem,hogy összerakok egy gépet és bárki bármit mond a szomorú igazság az,hogy az AMD fx szériája elég sokat zabál egy intelhez képest viszont teljesítményben nem übereli és ezt az AMD is beismerte lényegében és nem véletlenül dobja piacra a Ryzen CPU-kat.

Eddig az i5 felsőbb rétegével és az i7 alsóbb rétegével szemeztem,de megvárom milyen tesztek készülnek az új AMD processzorokról és mennyibe fog fájni hozzá az alaplap és mennyi hasznot dobnak rá idehaza.

Hogy a kérdésre is válaszoljak.

Szerintem aki így 2017 elején szeretne gépet venni,annak érdemes kivárnia ezt a 1,5-2 hónapot,mert elvileg március elején piacra kerülnek az új AMD processzorok és valószínűleg a nagyobb hardverrel foglalkozó oldalak már az első 2 hétben górcső alá veszik őket.

Az Amd pedig elvileg a Ryzen megjelenésével leárazza az fx szériákat.Szóval,ha az alaplap nem is lesz olcsóbb,a processzor viszont igen.

2017. febr. 13. 16:32
 42/47 anonim ***** válasza:

Végre egy értelmes válaszadó - hosszú idő és sok-sok magasröptű üzenetváltást követően..! :D

Mindenesetre és mindezen igazságok és gazságok ellenére tök jól elvagyok az Fx - Rx párosommal; visz mindent amit csak szeretnék 60fölötti FPS-sel full hd-ben 21:9-en! Hogy sokat fogyasz..??!! Kit érdekel; havi szinten jelent +1ezrest..! Szval innentől hogy teszi a dolgát rendesen - felőlem az intel mehet a levesbe..! ;)

2017. febr. 14. 12:55
 43/47 anonim válasza:

jelenleg az intel jobb, drágábban.de az fx se rossz.gta5 nagyon szepen fut rajta.de most az amd intel szintű magokat akar kiadni, meglatjuk 1 hét mulva hogy hogy sikerult.eleg legyen az ostoba veszekesebol,intelfanok:8mag az 8mag,ha 8szalat akar a progi, a legjobb 4szalas proci is legyengul.amdfanok:milyen hulye duma mar ez hogy az intel szarert nem erdemes penzt adni? ha nincs jobb proci es van ra penzed akkor miert ne?

en magam meg hiszek abban hogy a zen magonkent is intel teljesitmeny korul lesz,de nem lesz aranytalanul olcsobb.de jo lesz.

2017. febr. 26. 05:07
 44/47 anonim válasza:
Szerintem ne várj rá. Nagyon szépeket tudnak igérni de, egy intel i5 az 4mag 4 szál na most egy ilyennel versenykepes az amd 6mag 12 szalas proci vicc. Az intel harmad anyi szalon na meg 2 maggal kevesebben hozza ugyanazt mint az amd?? Nah ez nevetséges ės azt nekem ne mondja senki hogy a 6 mag és 12 szál hűtése és áram ellatasa tokeletesen megvan oldva meg aztan hany jatek van optimalizalva ilyen sok szalra .. Ne varj ra szerintem en intel parti vagyok abba sohasem kellet csalodnom most egy i5 7600k m van es mindent visz nagyon jol. Lehet draga kicsit ezt nem is vitatnam de megbizhato tudom mit kapok a penzemert. Nem melegszik halk ventillator nem fogyaszt egetveroen sokat mint az amdk legtobje (arra a 6mag 12 szal fogyasztasara is kivancsi lennek na meg a melegedesere)
2017. márc. 7. 06:47
 45/47 anonim válasza:
Sajnos nem érdemes várni. Tavaly ezért váltottam én is FM2+ -ról (750K) 1151-re (i5) A processzorokat ugyan már bejelentették, de az alaplapokról még alig van infó. Legalább 1 év, mire az üzletekbe kerülhetnek egyáltalán ezek a termékek. Sajna a tesztekben egyértelműen látható az FX, és az FM processzorok elavultsága. Most nem érdemes AMD-t venni. Rengeteget adtam pedig el, nagyon ragaszkodtam az A6-A8-A10 sorozatú procikhoz. Kövezzetek nyugodtan meg, de az FM2-es sorozatú gépek legalább annyira stabilnak bizonyultak, mint anno az LGA775-ös masinák. Nagyon elkéstek a váltással, iszonyat károkat okozhatott az elmúlt 1-2 negyedév nekik.
2017. márc. 7. 15:30
 46/47 anonim ***** válasza:

#45 kicsit le vagy maradva.

már kapható a ryzen magyarországon : [link]

2017. márc. 7. 16:23
 47/47 anonim válasza:

Én megvárom a ryzent, meglesem ténylegesen olyan-e amilyennek beharangozták.

Ha jó ha nem venni fogok procit, a ryzen le fogja nyomni az Intel árakat is, szóval ha eddig vártál várj még egy kicsit.

Az fxek nem annyira rosszak, bár nem egy Intel.

Fx 6300, gtx 970 4 gb. Witcher 3 fullhd ultra, 45 - 60 fps.

Sajna szokott fps droppolni de nem vészes, meg hát na csak 27E Ft volt.

Ebben az ár kategóriában azért jobb mint az Intel.

2017. márc. 8. 06:47
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!