Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Érdemes-e várni az AMD AM4-re?

Érdemes-e várni az AMD AM4-re?

Figyelt kérdés
Az AM4-es alaplapok megjelenése fogja-e befolyásolni az AM3+ -os alaplapok árait?

2016. máj. 8. 11:37
1 2 3 4 5
 1/47 anonim ***** válasza:
55%
Szerintem nem érdemes, én sem vártam, váltottam AM2ről LGA1151re
2016. máj. 8. 12:01
 2/47 anonim ***** válasza:
100%

Azt még nem tudni, érdemes-e olyan szempontból, hogy mennyire lesz versenyképes. Ígéretek vannak, de azok voltak a Phenommal és a Bulldozerrel kapcsolatban is, aztán látjuk, mi lett belőle.

Olyan szempontból megéri várni, hogy az FX-ek egy lyukas garast nem érnek és ha mindenképp AMD-t akarsz, akkor sem érdemes megvenni, ilyen mértékű márkahűség már túlmegy a józan ész határain.

Ha viszont arra pályázol, hogy ettől az FX/AM3+ platform olcsóbb lesz, akkor azt garantálom, hogy nem. Így is alig keresnek már valamit a platformon, nem azért drágák, mert ennyire nagy rájuk a kereslet, hanem azért mert az AMD-nek is drágák gyárta(t)ni. Nem, az FX/AM3 platform (és jó eséllyel az FMx is) árai be fognak fagyni és még hosszú évekig lesznek a boltok kínálatában változatlan árakon raktáron ragadt darabok. Így volt ez a Phenom/AM3 platformmal is.

2016. máj. 8. 12:22
 3/47 anonim ***** válasza:
54%

Igen sajnos az AMD nagyon elcseszte annak idején. Pedig a kezdetek kezdetén méltó vetélytársa volt az intelnek sőt élen is járt. Manapság egyetlen kifizetődő megoldás van: Intel. (Pedig sokáig Amd-s voltam, de miután erősebb procira akartam váltani, egyetlen megoldás az Intel I5 volt az Fx "8" magosaival szemben.)

Így aztán a válasz: Mint előttem szóló is mondta: nem érdemes várni.

2016. máj. 8. 12:40
 4/47 A kérdező kommentje:
Nem vagyok egyik márkához sem hűséges, csak hát az intel processzorok drágák.
2016. máj. 8. 12:58
 5/47 anonim ***** válasza:
75%

Az Intel processzorok sajnos nem drágák. Az Intel processzorok, ahhoz mérten, hogy az AMD mit kínál és mennyiért, még olcsónak is számítanak. Azért kerülnek annyiba, amennyibe, mert az Intel teljes egészében konkurencia nélkül uralja a piacot. Gyakorlatilag még az AMD processzorok árait is az Intel szabja meg.

Az Intel processzorok így egyszerűen megérik az árukat, mert ha nem azt veszed, akkor magadat szivatod meg. Az AMD nem azonos teljesítményt kínál olcsóbban, vagy kicsit gyengébbet kicsit olcsóbban, hanem sokkal rosszabbat ugyanannyiért, ha az alaplap és pláne, ha a hűtés árakat is beleszámítjuk.

Szóval, ha valami drága, az pontosan az AMD.

2016. máj. 8. 13:06
 6/47 Lord Hidan ***** válasza:
81%

Miért lenne drága? Szerintem inkább az amd drága

egy nem tudom hány éves régi FX 8350 majdnem annyiba kerül mint egy új i5-6500 pedig teljesítményben jóval gyengébb. Ugyan ez a helyzet az fx 6300 és az i3-6100al

Egy árban vannakszinte az intelé mégis újabb, erősebb, kevesebbet fogyaszt

Egyedül az fm2+t mondanám olcsónak az új Athlon 880K-ért tényleg nem sok az a 25ezer pénz főleg hogy jó hűtőt kapott

2016. máj. 8. 13:12
 7/47 anonim ***** válasza:
újonnan pénzkidobás.használtan viszont még mindig rohadtul megéri az FX,ha jót fogsz ki.FX-4300 12ezerért,FX-6300 20-ért..hardveraprón felbukkannak néha ilyenek.na ezt belevágod egy 970-es lapba tizenpárezerért,megrángatod jól és van egy géped ami azért még mindig helytáll nem extrém gaming mellett.
2016. máj. 8. 13:18
 8/47 anonim ***** válasza:

várni szerintem pedig érdemes.legalábbis én tűkön ülök.

nagyon kíváncsi vagyok mit sikerül majd összehozni az AMD-nek,mert az utóbbi időben tényleg rendesen elcseszték a dolgokat.

nekem is intelem van(pontosabban volt,illetve lenne,ha lenne pénzem..),de ha kijön a zen az tuti,hogy teszek vele egy próbát.

2016. máj. 8. 13:33
 9/47 anonim válasza:
18%

Érdemes, DDR4 támogatás nem lesz integrált lesz a délihíd is.

Aki azt mondja, hogy nem drága az Intel az hazudik míg egy Hi-end AMD gépet 200e meg van addig az Intelnél csak CPUt és alaplapot vettél! És annyival többet nem tud! Max annyit, hogy volt ennyi pénzed elb*ni.

2016. szept. 14. 16:16
 10/47 anonim ***** válasza:
91%

"míg egy Hi-end AMD gépet"

Az AMD-től nem veszel high-end gépet. A legerősebb processzoruk az FX9590, ami tudja egy közepes Haswell i5 teljesítményét, vízzel kell hűteni és dupla annyiba kerül alá az alaplap. Mire abból gépet csinálsz, letetted egy i7-es konzumer csúcskonfig árát és sehol sem vagy hozzá minőségben és teljesítményben.

2016. szept. 14. 16:33
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!