Érdemes-e várni az AMD AM4-re?
ez úgy 3rd gen i5-ig igaz,ha nagyon megrángatod az AMD-t.
pl nekem anno FX-6350 5GHz-en rendesen megb szta az i5-2500k-t 4.4-en(mondjuk a hűtőt is rendesen megolvasztotta,aztán vissza lett véve 4.7-re xd)
ma sajnos tényleg nem éri meg az FX,kivéve használtan budget buildben,ott most is jó vétel.
Szerintem érdemes várni, de nem azért mert kedvezően hat az az am3+ -ra, egyszerűen elavult ,ddr3 memóriák is szinte napról napra drágábbak.
AM4 támogatja a ddr4et, apu/cpu ,az első am4es processzorok még a régi architektúrára épülnek némi ráncfelvarrással(Excavator), de a Zen 14 nanométeren már érdekesebb lesz. Zen Summit Ridge 2017 q1 -re ígérik.
Lehet hogy, csoda történik, és tényleg lesz valamikor az év elején.
Vicces olvasgatni az inteles hozzászólásukat. Mivel sosem használtak AMD procit, így ritka nagy marhaságokat képesek írni. A májusi kérdésre az a válasz, hogy nem érdemes, mert még egy év mire megjelenik. Váltani akkor érdemes ha kell, vagy ha van felesleges pénzed.
Jelenleg év vége van. Az ZEN-ek (gyk.: Ryzen) megjelenése márciusra datált, így most már minden szempontból érdemes várni, bármit is veszel. A jelenlegi nem hivatalos információk szerint rendkívül agresszív árazással (gyk.: olcsón) érkeznek majd az első ZEN-ek, így várhatóan a jelenleg alapvetően aránytalanul drága Intel procik árát is le fogja nyomni.
Cirka 8 évig használtam AMD procikat párhuzamosan Intelekkel a 2000-es évek végétől a közelmúltig.
Jobb dolgod sincs szilveszter éjfél után, mint trollkodni?
Igen, az 1GHz-es Athlon verte az 1,4GHz-es Pentiumot. Ezelőtt 17 évvel. Most meg most van és a 2,7GHz-es i5-6400 veri a 4,7GHz-es FX-9590-et. Meg aztán milyen i3-at hasonlítottál a legújabb APU-hoz, Ivy Bridge-et, ami barátok közt is 6 éves Sandy Brigde-et, ami most tölti be a 7 évét vagy a még egy generációval öregebbet?
Az IGP-t ilyen felárral meg kenje a hajára az AMD. Feléből kijön IGP nélküli változat vagy Pentium, az APU-n és magas órajelű memóriákon megspórolt pénzen meg egy videokártya, ami lealázza az AMD IGP-t is.
Érdemes várni az AM4-re. DDR4 2400MHz támogatás, integrált északi és déli híd (a lapon maximum egy promontory chip lesz vagy még az se), natív USB 3.1/Thunderbolt 3 támogatás, NVMe SSD támogatás stb...
Én inkább erre várok mint az i7 7700K-ra amivel megint sikerült az intelnek "hatalmas" 15%-os teljesítménynöveledést elérni...
Ui.: az AMD-nek az utóbbi években nem volt új processzora, mert 4 éve fejlesztik a ZEN-t teljesen a 0-ról.. Ezért csak foltozgatták az FX-procikat
De azért megnézném majd az intelesek fejét amikor a csúcs ZEN 500 dodóból és 95 watton, az 1100 dolcsis 140 wattos 6900K-t, meg a 4 magos is 65 watton a ~90 wattos i7 procikat :D
Ui2.: a 4 magos intel nemigazán csúcskategória...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!