Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Érdemes-e várni az AMD AM4-re?

Érdemes-e várni az AMD AM4-re?

Figyelt kérdés
Az AM4-es alaplapok megjelenése fogja-e befolyásolni az AM3+ -os alaplapok árait?

2016. máj. 8. 11:37
1 2 3 4 5
 11/47 anonim ***** válasza:
9: Ismét egy fanatikus AMD-s... Ahelyett, hogy indokolt normális választ vagy hozzászólást írna, bemekeg valami f***ságot.
2016. szept. 16. 18:14
 12/47 anonim ***** válasza:

ez úgy 3rd gen i5-ig igaz,ha nagyon megrángatod az AMD-t.

pl nekem anno FX-6350 5GHz-en rendesen megb szta az i5-2500k-t 4.4-en(mondjuk a hűtőt is rendesen megolvasztotta,aztán vissza lett véve 4.7-re xd)

ma sajnos tényleg nem éri meg az FX,kivéve használtan budget buildben,ott most is jó vétel.

2016. szept. 16. 19:06
 13/47 anonim válasza:

Szerintem érdemes várni, de nem azért mert kedvezően hat az az am3+ -ra, egyszerűen elavult ,ddr3 memóriák is szinte napról napra drágábbak.

AM4 támogatja a ddr4et, apu/cpu ,az első am4es processzorok még a régi architektúrára épülnek némi ráncfelvarrással(Excavator), de a Zen 14 nanométeren már érdekesebb lesz. Zen Summit Ridge 2017 q1 -re ígérik.

Lehet hogy, csoda történik, és tényleg lesz valamikor az év elején.

2016. nov. 4. 16:46
 14/47 anonim válasza:
0%

Vicces olvasgatni az inteles hozzászólásukat. Mivel sosem használtak AMD procit, így ritka nagy marhaságokat képesek írni. A májusi kérdésre az a válasz, hogy nem érdemes, mert még egy év mire megjelenik. Váltani akkor érdemes ha kell, vagy ha van felesleges pénzed.

Jelenleg év vége van. Az ZEN-ek (gyk.: Ryzen) megjelenése márciusra datált, így most már minden szempontból érdemes várni, bármit is veszel. A jelenlegi nem hivatalos információk szerint rendkívül agresszív árazással (gyk.: olcsón) érkeznek majd az első ZEN-ek, így várhatóan a jelenleg alapvetően aránytalanul drága Intel procik árát is le fogja nyomni.

2016. dec. 28. 09:11
 15/47 anonim ***** válasza:

Cirka 8 évig használtam AMD procikat párhuzamosan Intelekkel a 2000-es évek végétől a közelmúltig.

2016. dec. 28. 09:40
 16/47 anonim ***** válasza:
0%
Érdemes Várni igen is az am4-re? Jönnek itt az Intel-fanok hogy így az AMD úgy az AMD. Nekem két konfigom van a10 7890K illetve I5 4460-as.Igaz egy magra illetve több magra alulmarad az I5-el szemben mindazonáltal hogy 11 wattal többet is eszik illetve 28 nanométeres technológiával készült viszont a hűtése wraith cooler sokkal jobb mint az I5-ös alaphűtése a grafikai chipről meg nem is beszélve ami magasan felülmúlja az I5-öt hd 4600-asát és hogy gyengébb mint az I3? melyiknél is gyengébb?? Az i3 alapból gyenge konfig összehasonlítottuk a haverom i3-as ával az A10 7890K-t és finoman szólva szánalmasan szerepelt az I3:DD Szóval nem kell pocskondiázni az AMD-t jó? Sokan közületek sosem volt AMD tulajdonod csak löki itt a rizsát hogy így szar meg úgy szar. na persze és volt időszak amikor melegedett az Intel mint a pokol tüze lásd az pentium 4 1400MHZ vs AMD Athlon 1000MHZ. Simán kikapott a PEntium. Csak ezt hajlamosak vagytok elfelejteni igaz,kedves Intel-fanok.
2017. jan. 1. 00:56
 17/47 anonim ***** válasza:

Jobb dolgod sincs szilveszter éjfél után, mint trollkodni?

Igen, az 1GHz-es Athlon verte az 1,4GHz-es Pentiumot. Ezelőtt 17 évvel. Most meg most van és a 2,7GHz-es i5-6400 veri a 4,7GHz-es FX-9590-et. Meg aztán milyen i3-at hasonlítottál a legújabb APU-hoz, Ivy Bridge-et, ami barátok közt is 6 éves Sandy Brigde-et, ami most tölti be a 7 évét vagy a még egy generációval öregebbet?

Az IGP-t ilyen felárral meg kenje a hajára az AMD. Feléből kijön IGP nélküli változat vagy Pentium, az APU-n és magas órajelű memóriákon megspórolt pénzen meg egy videokártya, ami lealázza az AMD IGP-t is.

2017. jan. 1. 16:11
 18/47 anonim ***** válasza:
49%

Érdemes várni az AM4-re. DDR4 2400MHz támogatás, integrált északi és déli híd (a lapon maximum egy promontory chip lesz vagy még az se), natív USB 3.1/Thunderbolt 3 támogatás, NVMe SSD támogatás stb...

Én inkább erre várok mint az i7 7700K-ra amivel megint sikerült az intelnek "hatalmas" 15%-os teljesítménynöveledést elérni...

Ui.: az AMD-nek az utóbbi években nem volt új processzora, mert 4 éve fejlesztik a ZEN-t teljesen a 0-ról.. Ezért csak foltozgatták az FX-procikat

De azért megnézném majd az intelesek fejét amikor a csúcs ZEN 500 dodóból és 95 watton, az 1100 dolcsis 140 wattos 6900K-t, meg a 4 magos is 65 watton a ~90 wattos i7 procikat :D

Ui2.: a 4 magos intel nemigazán csúcskategória...

2017. jan. 3. 09:42
 19/47 anonim válasza:
49%
Érdemes mert ha össze raksz egy am4-es ryzen procit meg majd egy amd vega videókártyát 4k-ban pl.: DOOM vulkannal ultrán 60 fps fölött megy, de itt a link ha érdekel: https://www.youtube.com/watch?v=Y8tDaPLHxiE
2017. jan. 10. 16:01
 20/47 anonim ***** válasza:
0%
Bírom ezeket a nyomi "Intel fan vagyok - csak ez a jó; de AMD procit még nem is láttam csak esetleg olvastam róla" csókákat..! Én az Fx9370 - Rx480 - párosommal lealázok jó pár inteles "csilli villi" konfigot; és fele annyiba sem kerültek mint egy forma-forma Intel FOS..! :D
2017. febr. 10. 19:22
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!