Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen gépet vegyek a kisfiamnak?

Milyen gépet vegyek a kisfiamnak?

Figyelt kérdés
Kisfiamnak most lesz a 12. szülinapja, és egy számítógép volt a kívánsága. Azt is hozzá tette, hogy menjen makszon a mincraft. Én sajnos nem igazán értek ezekhez a dolgokhoz, ezért tőletek kérdezném, hogy milyen gépet kellene vennem, és, hogy mit értett az alatt, hogy makszon. Az valami olyasmi mint a windows? Köszönöm mindenkinek a segítségét! A maximum összeg amit erre tudok költeni, 230 000 forint.
2016. ápr. 27. 19:46
 1/6 anonim ***** válasza:
88%
Ha csak a minecrafttal akar játszani, akkor akár 100 ezerből is megúszhatod. A 230 ezres gép felesleges neki, nem használná ki, de szerintem amúgy is túlzás egy 12 évesnek.
2016. ápr. 27. 19:49
 2/6 anonim ***** válasza:

Nem, a max az nem olyan mint a Windows, :D maximumot jelent.

Van itt egy csomó ilyen, beírod a "keress" rovatba hogy 200000 (vagy amennyit akarsz), esetleg azt hogy "gamer", és válogathatsz az összeállítások közül. Itt van egy:

B85 alaplap 20k

I5-4460 55k

R9 380 4gb 75k

Kingston HyperX Fury 2x4gb 13k

WD Blue 1TB (EZEX) 13k

Super Flower 450w Amazon 14k

Cougar Solution AF-2 ház 12k

Hozzávetőleg 202k összessen.

2016. ápr. 27. 19:55
 3/6 anonim ***** válasza:

Minecraft egy szoftveresen igénytelen játék, így a játék önmaga egy irodai gépen is elfut, elsősorban a moddolások tudják megkínozni a processzort. Ebből a szempontból nem is lehet maximum konfigurációt összehozni, mert annyi modot raksz bele, amennyit akarsz és van, amikor már egy i7-5960x cpu sem elég neki.

Ezért nem is lehet célzottan a minecraftra összerakni egy gépet, de ha már kell gép, akkor gondoljunk a jövőre (2-3 év múlva már igényesebb játékok is érdekelni fogják) és rakjunk össze egy olyan gépet, ami időtálló és könnyű lesz bővíteni (magyarul: videokártya nélkül). Például egy ilyet:

MSI H170 Gaming M3

Intel Core i5-6600

Kingston 2x8GB DDR4 2133MHz HyperX Savage

Kingston 120GB HyperX Fury

Corsair RM550x

NZXT Source 340 B1

Összesen: 186 ezer Ft.

Mivel a skylake igpu elég erős és a minecrafthoz elsősorban processzorra van szükség (külön videokártya meg egyenesen felesleges), így 2-3 évig bőven elég. Mivel minőségi alkatrészeket válogattam össze, így a bővítés is annyiból fog állni, hogy belerakunk 3 év múlva a kamasz gyerekünknek az akkori középkategóriás videokártyát és esetleg egy HDD-t, így megkíméljük magunkat az újabb gépvásárlástól.

De összerakhatok egy ilyet is, ami nem igazán bővíthető, viszont lényegesen olcsóbb és nem csak minecraft fut maxon, hanem minden mai játék, alacsony grafikai beállításokkal:

Asus A88XM-PLUS

AMD A10 7890K

Kingston 2x4GB DDR3 1866MHz HyperX Fury Black

Kingston 120GB HyperX Fury

Be quiet! 300W S7 System Power

Fractal Design Core 1300

Összesen: 116 ezer Ft

SSD helyett lehet HDD is (vagy a kettő együtt), csak egy 12 éves gyerek nem hiszem, hogy sok helyet foglal. Szó szerint.

2016. ápr. 27. 20:05
 4/6 anonim ***** válasza:
Mindenkinek nagyon köszönöm a válaszát!
2016. ápr. 27. 21:05
 5/6 anonim ***** válasza:
40%

Kamu kérdés, válaszoló köszöni meg a aki feltette a kérdést? WTF?

2016. ápr. 27. 21:17
 6/6 anonim ***** válasza:
Nem, csak én is mostanában veszek új gépet és a #3 válaszoló remek dolgokat írt, amiket én is használhatok!:)
2016. ápr. 28. 01:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!