Milyen játékkonyhát vegyek a 3 éves kisfiamnak?
Szeretnék karácsonyra egy játékkonyhát.
Nagyon tetszik a fából készült, de az nagyon drága, műanyagból milyet, milyen magasat, típusút nézzek?
Az eszem megáll, hogy ilyen van... Aztán csodálkozunk, hogy az anyuci szoknyája mellől frissen kikerülő "férfiak" nem hajlandóak főzni, kézbevenni egy porszívót, netán segíteni a gyerek körül, hiszen az a NŐ DOLGA. De nem?!
3 fiút és egy lányt nevelek, játékkonyhával mindegyik játszott, és bizony volt olyan, hogy a kisebbik fiam együtt babázott a lányommal - vettem is neki egy fiú babát utána. Szerintem nagyon fontos, hogy ebben ne korlátozzuk őket, mert ilyen téren abszolút nem lehetnek férfi-női szerepek.
Bocsi kérdező, hogy a kérdéshez konstruktívan nem szólok hozzá, nekünk egy ősrégi konyhánk volt, nem ismerem a mostaniakat, viszont érdekel, mert a keresztlányomnak szeretnék azt venni, ezért figyelem a kérdést, de megdöbbentenek a válaszok.
A lányom 2 évesen kapott műanyagot, most megmértem, 45 cm magas a konyhapult része. Ezzel még most 3 évesen is tud játszani nem kicsi neki, de ha most vennék akkor már egy magasabbat.
Nekünk ilyesmi van, egy kicsit egyszerűbb kivitelben:
Amúgy, szerintem simán lehet konyhája egy fiúnak. Főzést, evést, mosogatást ő is játszhat. Az állatkáit is megetetheti... :)
A lányomnak is vannak kisautói, fa vonatja, még focilabdája is. Persze van baba, és pónik is... :)
én is ledöbbentem a válaszokon, nekem másfél éves fiam van és unokatesóknál is meg az orvosi rendelőben is szívesen játszik a konyhával - sőt! amikor én főzök jön oda kér egy lábast, fakanalat, papírokat szoktam neki belecsipkedni és ott főz mellettem a földön ő is... eszemben sincs eltiltani, én is gondolkodtam hogy vegyek-e neki már most egyet, vagy még várjak kicsit, hogy jobban tudjon vele majd játszani, mellesleg az oviban-bölcsiben is van konyha, ahol ugyanúgy játszanak a fiúk is vele ezt ti nagyon ellenző szülők sem tudjátok kikerülni :) (bölcsiben dolgoztam gyes előtt) én ezeket nézegettem kérdező, van egy csomó fajta, a méreteit nézd meg melyiket tudjátok tovább használni :
Az oviban a fiúk is mindig ott vannak a játékkonyhánál. Kíváncsi vagyok aki ellenzi, megtiltja a gyereknek hogy játsszon vele az oviban a többiekkel? El kell kerülnie, hiába van ott épp 20 csoptárs, neki akkor is a szoba másik végében kötelező katonásat játszania?
Illetve a legnagyobb séfek milyen neműek is?
Szerintem fából készültet vegyél, a fakopancs.hu-n vannak jók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!