Milyen hangszert vegyek a kisfiamnak?
Jelenleg 4 éves és járunk zeneoviba :-) Nagyon szeret énekelni, táncolni, zenét hallgatni. Itthon is sok zenét hallgatunk és énekelünk, táncolunk.
Szeretném kibővíteni az itthoni tevékenységeinket, így gondoltam, veszek Neki egy hangszert. Nekem személy szerint két kedvencem van, e közül szeretnék választani. Xilofon vagy szintetizártor (zongora).
Néha azt gondolom, hogy a zongorához még kicsi és befolyásolni sem szeretném a hangszerválasztását, márha választ valamit :-)
Mi a véleményetek, vagy tapasztalatotok? Más hangszerekre is nagyon nyitott vagyok.
Szintetizátor és xilofon is jó. Egyiken sem tud még először rendeltetésszerűen játszani, de mindkettőn viszonylag könnyen elsajátíthatóak az egyszerű dallamok - először Neked :) De ha xilofont veszel hangszernek, arra figyelj, hogy hangolt xilofont vegyél, ilyet viszonylag kevés helyen lehet venni és drágább is mint a csak játékra való fajta.
Vagy a ritmushangszerek jók még, csörgődob, kasztanyetta, kereplő, triangulum, esetleg egyszerű síp - ezeknek előnye, hogy gyakorlatilag elnyűhetetlenek, és a gyerek is tudja rögtön használni.
otthoni tevékenységnek (NEM hangszeren tanulni, csak otthon saját szórakozásból zenélni) nagyon jó a szájharmónika. Eddig ez az egyetlen hangszerünk, amiből az össze-vissza fújkálás is kellemes hangot csalogat elő.
illetve valóban az ütős hangszerek. triangulumunk van még, az is klassz.
A kisfiam 5,5 éves, kb. 4 éves volt, amikor egy ehhez hasonló gyerek (elemes) dobszettet kapott, nagyon szereti:
https://www.youtube.com/watch?v=2pazCnZRWwQ
(különböző effektek, hangszínek állítatóak stb.)
Jó még a sima püfölős xilofon is és ha bírod a zajártalmat (mi igen), akkor egy sima furulya is (az enyém élvezi, pedig hallgatni elég borzalmas, hogy fújja-fújja énekel bele :)
Köszönöm szépen a válaszokat,nagyon hasznosak voltak. Végül a xilofon mellett döntöttem. Találtam a játékboltban egy nagyon aranyosat, 1 oktávot játszik ugyan, de azt nagyon szépen, nem hamisan. Van hozzá egy kis kottafüzet is, ahol a hangokat ugyanolyan színnel jelölik, mint a xilofonon. Így könnyen megtanulhatunk rajta kis dalokat játszani, igazából csak a színeket kell követni. Én is imádom a zenét, de sajnos nem nagyon tudok zenélni, remélem, hogy a kisfiamnak lesz érdeklődése és akkor végre együtt megtanulunk szolmizálni :-))))
Nagyon tetszik még a furulya és a szájharmónika ötlete is :-) mindkettőnk van, igaz, hogy még a gyerek születése előtt vettem magamnak, de most lehet majd előkapom őket is.
A dob ötlete sem rossz, de én sajnos nem mindig bírom a zajt, azt talán majd akkor, ha már nagyobb lesz :-))))
Szép napot mindenkinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!