Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Uj laptopomat holbap üzemelem...

Uj laptopomat holbap üzemelem be. Linux Ubuntu operacios rendszer lesz rajta! Van itthon egy windows 8.1 telepitö dvdm is olvastam mar olyat hogy akar ezt is feltelepithetem?

Figyelt kérdés

A laptop bekapcsolasanal pedig eldönthetem hogy a linuxos vagy a windowsos rendszert hasznalom. Egyebkent a windows csak az office miatt kellene...

Ez igy ahogy leirtam telleg megoldhato? Hogy csinaljam?!

2015. szept. 28. 22:25
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Na megvan a gep Linux Ubuntu 14.04 lts van rajta csak. Nem lesz nehez hozzaszokni igen atlathato minden olvasgatok is utanna. Windows-ot meg felejtem!

Közi a segitsegeket!

Egy dolog lenne meg. PDF filet megnyitja normalisan, de nem tudok nyomtatni forgatni stb. gonolom ehhez egy masik pdf programm kell. Melyiket ajanljatok?

Kijött mar egyszer, de elhalasztottam egy ablak hogy frissebb szoftver is rendelkezesemre all. Erdemes frissitgetnem vagy hagyam ugy ahogy van?

2015. szept. 29. 16:58
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Próbáld meg az Okular-t (nekem működik libre draw-al is) , keress rá a szoftverközpontban vagy apt-get install okular
2015. szept. 29. 17:40
 13/20 Tom Benko ***** válasza:
Nyomtató telepítve van?
2015. szept. 29. 18:16
 14/20 Tom Benko ***** válasza:
Amúgy pedig üdvözlünk egy sokkal tágasabb univerzumban!
2015. szept. 29. 18:30
 15/20 anonim ***** válasza:
Meg én is.Linux-szal biztos lesz problémád.Mi itt néhányan megpróbálunk segíteni.Ha kérdésed van akkor nyugodtan tedd fel.
2015. szept. 29. 20:19
 16/20 A kérdező kommentje:

Na a pdf kipipalva, nagyon tetszik eddig minden. Az officehez is hozza lehet szokni, erdekes dolgokat lehet telepiteni, eddig minden nagyon ok, es hogy ezt az egeszet szinte ingyen... virusirto nelkül... mi kellene meg?!

Mi lehetett amugy a problema, elöjött egy szoftver frissites ablak frissitettem, de elmentem futni es nem volt bedugva a töltö, lemerült a laptop a frissites abba maradt, es mikor be akartam kapcsolni akkor fekete oldalon feher betükkel azt irta ki, hogy hianyos a linux... le kellet formaznom es ujaratelepiteni most minden ok, beallitottam, hogy frissiteseket ne jelenitsen meg. most minden frissitessel vigyaznom kell vagy ez valami szerencsetlenseg volt es közbejatszott, hogy lemerült a gep? Köszi az eddigi valaszokat is nagyon rendesek vagytok!!!

2015. szept. 29. 23:17
 17/20 A kérdező kommentje:

Amugy van egy regi kis asus gepem, ami dög lassu win 7 van meg rajta, gondolom eleg virus is mert mar vagy 3 eve nem volt irtva de soakt hasznalva se. Holnap leformazom usb-röl tehetek ra linuxot? lehet egy picit gyorsabb tölle?

tisztabb lesz az biztos..

2015. szept. 29. 23:19
 18/20 anonim ***** válasza:

A frissítés közben lett egy kis hiba.Ezt a terminalban tudtad volna javítani, ilyenkor a gép kiírja a követendő parancsot.Ezt nem kell újratelepíteni ilyenkor.

Ilyenkor a sablon szöveg mellé írja a "futtassa a configurate -a" parancsot, vagy ahol a hiba van.

Belépsz a terminalba, majd "sudo apt-get configurate -a", enter. Jelszó, enter. Ennyi lett volna a megoldás a telepítés helyett.

Amennyiben nem akar menni a frissítés, akkor jelzem, hogy van egy elavult medibuntu tároló a frissítésben, amit kukázni kéne.

Menü-rendszer-frissítéskezelő(jelszó)-szerkesztés-szoftverforrások-egyéb szoftver-" [link] ki a pipát!!!

Bezárás,majd frissítés!

Nyiss egy terminalt, majd másold be az egérrel ezt:

sudo aptitude full-upgrade

Enter,jelszó.

2015. szept. 30. 06:41
 19/20 anonim ***** válasza:
Írd le az ASUS konfigját és tudok ajánlani rá disztrót.
2015. szept. 30. 06:49
 20/20 anonim ***** válasza:

Ha tényleg van motivációd és hajlandó vagy tanulni megpróbálkozhatsz a Debian-al is (Ubuntu is csak a Debiant koppintja) és elfelejtheted a bugok 99%-át valamint sokkal mélyebben testreszabható rendszered is lesz , a Linux platform minden előnyével. Aztán ott van még az Arch + Redhat , szépek és jók , de hozzájuk is kell egy bizonyos szintű tudás.

Ubuntut meg mindig terminálból frissítsd: apt-get update , apt-get upgrade. Amikor az OS egy újabb verzióját ajánlja fel telepítésre , ne telepítsd , csak ha LTS a szóban forgó verzió (ami csak tavasszal fog érkezni) és a megjelenése óta eltelt legalább 3 hónap , mert ennyi idő kell ubuntuéknál , hogy kijavítsák a hibákat.

2015. szept. 30. 12:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!