Uj laptopomat holbap üzemelem be. Linux Ubuntu operacios rendszer lesz rajta! Van itthon egy windows 8.1 telepitö dvdm is olvastam mar olyat hogy akar ezt is feltelepithetem?
Figyelt kérdés
A laptop bekapcsolasanal pedig eldönthetem hogy a linuxos vagy a windowsos rendszert hasznalom. Egyebkent a windows csak az office miatt kellene...
Ez igy ahogy leirtam telleg megoldhato? Hogy csinaljam?!
2015. szept. 28. 22:25
1/20 anonim válasza:
Igen, külön partícióra kell telepíteni a Linuxot és a Windows rendszert.
De a Windows-ot kéne elsőnek telepíteni, mert a Grub felismeri a Win-t, de a Windows felülírná a saját rendszerindítójával a Grubot, így a Linux nem indulna, amíg nem csinálsz Grub-repair-t.
2/20 donfetibo válasza:
Nincs op rendszer a gépeden? Na mind1, ha van a lapiba dvd olvasó akkor bele mész a biosba és ott a boot opciónál be állítod, hogy a dvd-ről bootoljon és kész de lehet sőt biztos, hogy van boot menü a gépeden, ezt úgy éred el, hogy mikor újra indítod a géped, mindjárt az elején nyomkod az F8 vagy az F12 billentyűt és elő jön a menü, hogy, honnan akaresz bootolni!☺☻
3/20 donfetibo válasza:
Jajj bocsi, most olvastam el rendesen a kérdésed igen úgy csináld ahogy az #1 válaszíró írta a partíciókat és azt mehet amit írtam!☺☻
4/20 anonim válasza:
Grub javítást Live rendszerről végezd.
5/20 A kérdező kommentje:
Akkor elsönek feltelepitem a win 8.1 et. Utanna meg a linuxot. Ne haragudjatok de eleg gyenge vagyok ebben a temaban. Azt hogy a linux külön parcion legyen mikor hol hogyan csinalom. Köszi
2015. szept. 28. 23:01
6/20 anonim válasza:
Az Ubuntu.hu-n van fent róla tájékoztatás.
7/20 anonim válasza:
Csak halkan megsúgom, hogy létezik egy olyan dolog a linux rendszerekben, hogy "OpenOffice", vagy "LibreOffice" és gyárilag benn van valamelyik.(Meg még talán egyszerűbb is)
Azért ne szenvedj a másik rendszerrel.
8/20 Tom Benko válasza:
Teljesen felesleges az office miatt egy wint is tartani, ez olyan, mintha a reggeli tejeskávé miatt tartanál egy tehenet. A LibreOffice (sőt, a Koffice vagy a Gnome Office is) minden igényedet kielégíti, még a telepítéssel, particionálással sem kell szopnod.
9/20 anonim válasza:
Tom Benkonál a pont. Én még hozzátenném , hogy egy sima google fiókkal használhatod a drive-ot ami 100% MS O. kompatibilis , ezenkívül kevesen tudják , de már -a kényszer miatt- a ms officenak is van online változata , mindezek mellett gyakorlatilag a kommerciális office halott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!