Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Számitógép nem bootol. Alaplap...

Számitógép nem bootol. Alaplap a hibás?

Figyelt kérdés
Tegnap este neteztem a gépemen és egyszer csak elment a kép és leállt az egész gép. Próbáltam újrainditani, de semmi csak 1hosszú és 3rövid hangot ad ki, ami videokártya hibára utal. Próbáltam másik pci-e slotba rakni a videokártyát, semmi, próbáltam másik videokártyával, volt ami működött, de volt megint ami nem, de máshol működött, cmos reset sem segitett. Gépre van még garancia, szerintem az alaplap a hibás, vagy lehet a gpu(k) döglött meg? Specifikációk: Gigabyte 970-a ds3p (f2j bios), chieftec 850w táp, fx 8320, 2x4gb ram, r9 280x vapor-x sapphire 3gb. Tehát próbáltam másik slotot az alaplapon nem jó, tesztelt kártyák közül (8500gt,hd6450) csak a hd6450 indult, viszont másik gépben és a hibás gépben is működött előzőleg.

2015. júl. 30. 17:38
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Voltam a szervizben, megvonták a garanciát mert kinyitottam a gépházat. Nagyszerű.
2015. júl. 31. 11:32
 12/18 anonim ***** válasza:

LOL. Az szép. Nekem a pcx nem szólt érte xd

Nos, sztem a videókártyának lehet a sara.

2015. júl. 31. 16:52
 13/18 anonim ***** válasza:

Ez mondjuk szerintem szemet kellene már, hogy szúrjon a fogyasztóvédelemnek, mert ez kb olyan, hogy nem nyithatod ki a kocsid motorháztetejét (pl ablakmosót beletölteni), mert elveszik az 5 év /200.000 km garancia... :/

A hiba szűkíthető akkor a vga-ra és a tápra. Azt mondtad, a HD6450 elindult. A HD6450 fogyasztása 28 watt (igen, nem elírás, tényleg ennyi: [link]

Az R9 280x nem indult el. Teljes terhelés alatt 350 watt körül eszik.

Na a következőt nézd meg, ha van rá mód:

Egy combos és minőségi, legalább 600 wattos táppal ellenőrizd, működnek e.

Ha igen, a tápod nem tudja valamiért kiszolgálni adott terhelés felett a vga-t. Lehet eldurrant egy kondenzátor.

Ha azzal sem működik, akkor vga hiba.

Egyébként meg ahol vetted, oda nyugodtan vidd vissza és lebegtesd meg a garanciapapírt. Ugyanis az adott gyártók a honlapjukon rögzítik, hogy adott termékre az E-ban hány év garanciát vállalnak. Ettől pedig a forgalmazók NEM! térhetnek el. Megemlíted a fogyasztóvédelmet (100% hogy neked adna a hatóság igazat), talán észhez kapnak. Hisz egy vacak matrica miatt nem veszítheted el az összes elem garanciáját, az ugyanis törvénytelen.

2015. júl. 31. 18:21
 14/18 anonim ***** válasza:
Rossz linket másoltam a hd6450-hez: Az active hűtésű linkje itt van ni: [link]
2015. júl. 31. 18:22
 15/18 anonim ***** válasza:
Igen, HUN_Sectornak valahol igaza van. Habár nekem egy ismerősöm volt fogyasztóvédős, és azt mondja nem sokat ér vele az ember, mert már csak arra van, hogy beszedje az államnak a pénzt... De azért próbálkozz meg, csak előtte nyálazz át néhány jogszabályt.
2015. aug. 1. 19:22
 16/18 A kérdező kommentje:
Igen, úgy látszik hogy a grafikusom ment el :( Gyerek azt mondta hogy ha valamit "modifikálok" a házban akkor már nem vállal érte garanciát, plusz még a hardver dobozait se kaptam meg (csak az alaplapét :/). Ez aztán gáz... Arról nem is beszélve hogy a 700wattos táp helyett (ami a "garin" is áll) egy 850wattost kaptam a 700-as áráért... szánalom...
2015. aug. 4. 20:51
 17/18 anonim ***** válasza:
Azért nem neki kell garanciát vállalni, hanem a gyártóknak. Ilyen garancia, hogy kinyitod a gépházat és elvész, ilyen nincsen.... Ne hagyd magad lerázni, fogyasztóvédelem...
2015. aug. 4. 20:56
 18/18 A kérdező kommentje:
szerbia... megtanultuk, nem a falusi píszí boltba megyünk, hanem keresünk egy jól ismert helyet
2015. aug. 4. 21:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!