Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Számitógép nem bootol. Alaplap...

Számitógép nem bootol. Alaplap a hibás?

Figyelt kérdés
Tegnap este neteztem a gépemen és egyszer csak elment a kép és leállt az egész gép. Próbáltam újrainditani, de semmi csak 1hosszú és 3rövid hangot ad ki, ami videokártya hibára utal. Próbáltam másik pci-e slotba rakni a videokártyát, semmi, próbáltam másik videokártyával, volt ami működött, de volt megint ami nem, de máshol működött, cmos reset sem segitett. Gépre van még garancia, szerintem az alaplap a hibás, vagy lehet a gpu(k) döglött meg? Specifikációk: Gigabyte 970-a ds3p (f2j bios), chieftec 850w táp, fx 8320, 2x4gb ram, r9 280x vapor-x sapphire 3gb. Tehát próbáltam másik slotot az alaplapon nem jó, tesztelt kártyák közül (8500gt,hd6450) csak a hd6450 indult, viszont másik gépben és a hibás gépben is működött előzőleg.

2015. júl. 30. 17:38
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:

Az alábbi oldal infója alapján, az 1 hosszú 3 rövid hangjelzés memóriahibát is jelenthet, de gyártónként eltérnek a hangjelzések:

"Conventional/Extended memory failure"

[link]

Vedd ki a memóriákat és rakd be újra.

"Video card not detected (reseat video card) or bad video card"

Ugya írtad, hogy a vga kivétel, berakás megvolt. Ha nem változott semmi, akkor kösd át alaplapi kimenetre, ha van az alaplapon, vagy a prociban gpu.

2015. júl. 30. 18:15
 2/18 anonim ***** válasza:

Alaplapi 24 pines jól van bedugva? És a plusz táp a VGA-n?

Esetleg a ház nem tartja el kicsit a kártyát?

Első körben a nagy kártyát próbálnám ki valahogy, ha ott megy mehet gariba a lap.

De ha nem akarsz szerelni egyelőre egy MEMTEST is megteszi. Ez egy sunyi hiba... :(

2015. júl. 30. 18:19
 3/18 A kérdező kommentje:
Nemhiszem hogy memóriahiba, de azért megnézem. Nincs alaplapi/integrált gpum. Csatlakozókat nem piszkáltam, minden úgy áll ahogyan régen állt. Kártyára nincs garancia, utánvett, ha most az alaplap ölte meg akkor keressük az öltönyt
2015. júl. 30. 18:30
 4/18 anonim ***** válasza:
Nem kell a legrosszabbra gondolni...A működő kis kártyával ellenőrizd a memóriákat....
2015. júl. 30. 18:36
 5/18 A kérdező kommentje:
Kivettem a ramokat, memóriahiba, visszarakom, ugyanaz. De a HD6450esen elindul. Akkor a kártya halt meg? Le kéne tesztelni a kártyát másik gépben, csak más táp nem bírja el. Megpróbálhatom a saját tápot átrakni más gépbe és úgy...
2015. júl. 30. 18:42
 6/18 anonim ***** válasza:

Azt nem tudom pontosan mi van ha nem dugod rá a plusz csatikat. Szerintem elindul csak dumál érte. Legalábbis teszteltem így kártyát anno nagyon régen...De az más világ volt.(9600GT éra)

A memória tesztelés meg nem a kivétel, berakásból áll, hanem bootlható linux cd,pendrive-ról a MEMTEST futtatásából.....

2015. júl. 30. 18:48
 7/18 A kérdező kommentje:
Még csak most fogom letesztelni a ramokat...
2015. júl. 30. 18:50
 8/18 anonim ***** válasza:
Jól sejtem, hogy a HD6450-nek nem kell plusz csati? Mert ha igen, akkor valószínűleg VGA, tápegység környékén kell tényleg keresgélni..
2015. júl. 30. 18:53
 9/18 A kérdező kommentje:
Az is lehet hogy a táp szállt el. Ott van még mindig a kisördög hogy a grafikus a baj, de akkor a 8500gt-vel miért nem indul? Pedig annak se kell külső táp csati? Megpróbálom a tápkábeleket átrendezni mert ugye félmoduláris tápom van.
2015. júl. 30. 19:08
 10/18 A kérdező kommentje:
Próbáltam kábeleket kicserélni, és másik aljzatba rakni, de semmi siker :( Tehát maradt a két feltételezés: videokártya, tápegység. Meglássuk mit mondanak a szervizben...
2015. júl. 30. 20:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!