Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért indul néha ujra a...

Miért indul néha ujra a gépem, magától?

Figyelt kérdés

Semmi hibaüzenet, se az hogy kijelentkezés, semmi csak gépezek, elsötétül a monitor és pár másodperc mulva már a BIOS logo-t látom.

Milehet az oka? (Esetleg túlmelegedés?) Mit tudok ellene tenni?

Pár napja vettem a gépet és jólenne tudni, hogy hibás valami, vagy csak szimplán melegszik.

Csatolok a pillanatnyi hőmérsékletről képet: [link]

Köszönöm szépen!

2015. júl. 5. 12:26
1 2 3
 11/21 Lajtai László ***** válasza:
A két progam amit írtál jó. Ha futtattad és hibátlanok, utána egy aida64 stressz tesztet futtass, úgy állítsd be hogy mindent teszteljen egyszerre. Futtasd minimum 30 percig. Ha lekapcsol akkor táp vagy alaplap. Tápot külön csak műszerrel lehet vizsgálni.
2015. júl. 5. 14:09
 12/21 A kérdező kommentje:

Hátsz csak sajna, nincs feszültségmérő. BIOS om azmeg, kevés beállítással rendelkezik, megsem tudom nézni a feszültségértékeket.

Közben végzet a HD Sentinel, az eredmény:

[link]

Ezt a lehetőséget kizárhatom, szerintem!

2015. júl. 5. 14:15
 13/21 Lajtai László ***** válasza:
Akkor jöhet a mem teszt. :-)
2015. júl. 5. 14:17
 14/21 A kérdező kommentje:

Azt meddig futassam? Ha hiba van akkor az ugyis 10perc alatt kiderűl, nem? 2x1GB RAM

Keresek pendriveot amiről betudom bootoltatni, mert nincs Windows alapu sztem.

2015. júl. 5. 14:21
 15/21 A kérdező kommentje:
Memtest86+ helyett a Windowsosat kellet választanom, elvileg kikellet volna irnia restart után az eredmény összesitojet, de nemtette. De amugy az sem írt hibát, szerencsére.
2015. júl. 5. 14:38
 16/21 Lajtai László ***** válasza:
Windowsba is van beépített memória teszt. Keresőbe beírod hogy memoria diagnosztika, de aida64 is teszteli. Csak így könnyebb kizárni a hibát, ha egymás után tesztelsz.
2015. júl. 5. 14:44
 17/21 A kérdező kommentje:

AIDA stressz teszt futattam kb 6 percig, nemtörtént semmi hiba.

[link]

2015. júl. 5. 14:54
 18/21 A kérdező kommentje:
Esetleg mostmár talán a táp, lehet a hiba forrása. Vagy esetleg szimplán, poros a cpu hűtő pl. Amugyis eléggé zárt, szoval, mert nemszabványos s775 hűtő amin felfele néz a venti, hanem más.
2015. júl. 5. 14:56
 19/21 Lajtai László ***** válasza:
6 perc kevés. én 30 percig szoktam tesztelni a gépeket. Közben lehet figyelni a hőmérsékleteket is.
2015. júl. 5. 15:09
 20/21 A kérdező kommentje:
Hát akkor 30perc ig futtatom majd. Meg valamely nap kitakaritom picit, hátha.
2015. júl. 5. 15:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!