Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ezt írta ki a gépem kék...

Ezt írta ki a gépem kék háttérrel (képen) mit jelent? Amúgy ezután magától lekapcsolódott, vagy újraindult (nem emlékszem, mert félig aludtam)

Figyelt kérdés

szóval nagyon a "kék halál" szindrómát sem fogtam fel (ilyenról hallottam, hogy ilyesmit jelent a kék háttér..)

csak addig jutottam el agyban, hogy legalább nem kell lekapcsolni a gépet, mert megoldja magától...

de mintha úgy rémlene, hogy újraindult és mégiscsak nekem kellett lezárni(de nem biztos)

mindenesetre reggel indítva, úgy néz ki semmi baja...

de azért mégiscsak érdekelne mi volt ez, vagy minek az előjele...

[link]

2014. dec. 9. 22:30
 1/4 3 napos mákos lecsó ***** válasza:

Igen ez volt a kékhalál.

Ez egy hiba amitől összeomlik a rendszer és jobb esetben egy újraindítás után újra használható.

Hogy mi okozhatja? Valamilyen programhiba vagy rossz driver.

Ha utána felálta újra a rendszer én nem aggódnék.

De lehet ,hogy nem ártana kitakarítani vagy újrarakni aszt a pc-t

2014. dec. 9. 22:37
 2/4 A kérdező kommentje:
újratelepítésre gondolsz? ( amatőr vagyok)
2014. dec. 9. 22:53
 3/4 anonim ***** válasza:

Ujrarakni, igen.

[link]

2014. dec. 9. 23:03
 4/4 csacsi2 ***** válasza:

Újratelepítés a legegyszerűbb kezdőként.

Hiba feltárása hosszadalmas és komplikált, de próbálkozhatsz.

Először is nem telepítettél valamit mostanság? mert ha igen akkor valószinű az olkozhatja.

Lehet vírus gond is (futtass ellenőrzést pl malwarebytes))

Lehet fájlrendszer sérülés is és még sokminden...

Drivereket ellenőrizd le, ahol kérdőjeles/hibás eszköz van azt távolítsd el / telepítsd újra

Futtatásba devmgmt.msc

amennyiben csökkentett módban elindul (induláskor F8 nyomogat) , de normál indításban nem akkor driver gond.

Ellenőrizheted hogy mik indulnak a gép indításakor automatikusan és letiltahtod ami gyanus (nem ismersz, vagy értelmetlen neve van) és nem microsoft.

futtatásba msconfig.

Lemez állapotát, hibás szektorokat kijavíthatod.

Futtatásba cmd

parancssorba chkdsk c: /f/r/x

újraindítást kér, (nyomj "I" -t) majd indítsd újra a gépet és hagyd lefutni! Ez is kék lesz de ez nam az a kék. számol vissza és 5 lépésben ellenőriz/javít.

2014. dec. 9. 23:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!