Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mitől melegszik túl a gép?

Mitől melegszik túl a gép?

Figyelt kérdés

Játék közben sokszor felmegy a processzor 71 fokra stb.

Config:

AMD Phenom II X4 960T 3.0ghz

AMD Radeon R7 200 series (gigabyte r7 260x 2gb oc)

Ram:8gb

Alaplap: Gigabyte m68mt-s2

2015. máj. 19. 09:17
 1/8 anonim ***** válasza:
mikor volt takarítva a gép utoljára? pl: pasztázva.
2015. máj. 19. 09:42
 2/8 A kérdező kommentje:
9:42 kb 3 napja van meg az új kártya és pasztázva van s kb 2 hetente van kitakarítva a gép.
2015. máj. 19. 09:44
 3/8 anonim ***** válasza:
Akkor nézd meg hogy a procci venti menyivel pörög terhelés alatt mert lehet hogy nem eléggé.
2015. máj. 19. 10:17
 4/8 A kérdező kommentje:
10:17 akkor ajánlatos kicserélni a proceszor hűtőt? mer 71 fokot ír
2015. máj. 19. 11:10
 5/8 anonim ***** válasza:
Így látatlanban igen
2015. máj. 19. 11:35
 6/8 anonim ***** válasza:
Kábelezés, ventilátorok?
2015. máj. 19. 12:55
 7/8 A kérdező kommentje:
az megoldaná a dolgokat?
2015. máj. 19. 13:09
 8/8 Unari ***** válasza:

Ellenőrizd le hogy a BIOS rendesen vezérli-e a ventilátorokat. Ha igen vedd le a ház oldalát. Ha a ventilátorok lelassulnak akkor fuldoklik a konfig. (jártam már úgy HP háznál levettem az oldalát, megszünt az ideális légáramlás és felpörögtek a ventillátorok.) Ilyen esetben másik ház kell, vagy több ventilátor. Ilyen konfignak ajánlott a felül-hátul "nyitott" ház, rásegítve ventivel (minimum elől, és hátul egy 120mm-es, de ha van felül is egy akkor a tuti, oldalára nem fontos), és Wiring space (kábelmenedzsment). Ha nincs a háznak Wiring space-e akkor a kábeleket úgy rendezd el hogy lehetőleg ne lógjanak bele a a levegőáram útjába.

Én úgy tudom ennek a procinak egész jó a gyári ventije. A helyedben kölcsönkérnék valakitől ha tudsz valamelyik ismerősödtől ház ventiket és kipróbálnám beválik-e. Ehhez nem kell megbontani semmi fontosat. Tesztre ideális, mert ha javulnak a hőfokok ez olcsóbb beruházás lesz, mint egy procihűtő. Ha nem akkor komolyabb hűtő kell a procira (toronyhűtő rézcsövekkel) plusz szellős ház. A meleg levegőt ki kell vezetni ez elkerülhetetlen.

2015. máj. 19. 13:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!