Mitől melegszik túl a gép?
Játék közben sokszor felmegy a processzor 71 fokra stb.
Config:
AMD Phenom II X4 960T 3.0ghz
AMD Radeon R7 200 series (gigabyte r7 260x 2gb oc)
Ram:8gb
Alaplap: Gigabyte m68mt-s2
Ellenőrizd le hogy a BIOS rendesen vezérli-e a ventilátorokat. Ha igen vedd le a ház oldalát. Ha a ventilátorok lelassulnak akkor fuldoklik a konfig. (jártam már úgy HP háznál levettem az oldalát, megszünt az ideális légáramlás és felpörögtek a ventillátorok.) Ilyen esetben másik ház kell, vagy több ventilátor. Ilyen konfignak ajánlott a felül-hátul "nyitott" ház, rásegítve ventivel (minimum elől, és hátul egy 120mm-es, de ha van felül is egy akkor a tuti, oldalára nem fontos), és Wiring space (kábelmenedzsment). Ha nincs a háznak Wiring space-e akkor a kábeleket úgy rendezd el hogy lehetőleg ne lógjanak bele a a levegőáram útjába.
Én úgy tudom ennek a procinak egész jó a gyári ventije. A helyedben kölcsönkérnék valakitől ha tudsz valamelyik ismerősödtől ház ventiket és kipróbálnám beválik-e. Ehhez nem kell megbontani semmi fontosat. Tesztre ideális, mert ha javulnak a hőfokok ez olcsóbb beruházás lesz, mint egy procihűtő. Ha nem akkor komolyabb hűtő kell a procira (toronyhűtő rézcsövekkel) plusz szellős ház. A meleg levegőt ki kell vezetni ez elkerülhetetlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!