Miért melegszik pasztázás után a proci?
Van egy ilyen konfigom.
aplap:ASRock 960GM-GS3 FX
Asus HD 7770 1 gb DDR 5 karim
6 gb ddr 3 ram
Fsp Hexa 400 -as.
Fx 6100 as proci
Terhelés alatt nagyon melegszik tegnap telepítettem fel a Project Cars - játékot és kikapcsolt tőle a gép.
Ma ismét Újra pasztáztam néztem Core -temp progival és kb 10 perc után 75 fok volt ami szerintem drasztikus, ki van takarítva gép frissen pasztázva, ház viszonylag jól szellőzik.Mit gondoltok mi lehet az ami miatt a komolyabb játékoknál túl melegszik, avagy leáll a gép.?
köszi előre is
Én amikor legutóbb hűtőt cseréltem (csináltam csomszór) azt vettem észre, hogy ezmegmé ilyen meleg? Gondolkodtam, hogy úristen, ilyen forró az új processzorom, nemár.. közbe egy Intel Haswell, azaz nem szokása a napon sütkéreztetnie magát.
És rájöttem hogy hiába csináltam már csomószor, rosszul raktam fel a hűtőt (még akkor is, ha úgy tűnt tökéletesen illeszkedik.)
Javaslom nézd meg jól raktad e fel a hűtésed. De amúgy van egy ismerősöm, akinek uganúgy 6100-as CPU-ja van, hiába van rajta jól a nem gyári hűtő, hiába pasztázza, kéne rá valami drága vacak, mert bizonyos játékoktól túlmelegszik. Ez az AMD-nél egy előforduló hátrány.
Egy büdös fenét ilyen, 2 éve megy 6100-am a gyári hűtőjével, sosem melegedett eddig még túl.
Kérdező: Mennyi pasztát és hogy kentél a processzorra?
G.
https://www.youtube.com/watch?v=YL3kOmr4YRo&spfreload=10
ez alapján szoktam csinálni, de ha túl keveset rakok fel szerintem az nem jó , ha túl sok akkor meg mintha inkább "szigetelne " :D , most többet raktam mint ahogy szoktam hátha az volt a baj, általában keveset rakok rá.
Kicsit sokallom a pasztát, amit rányom a videót, próbáld kevesebbel!
G.
De, viszont most sem jó, szóval valamit tenni kell. A hővédelem úgyis lekapcsol mielőtt gond lenne, ezt már tapasztaltad.
Kb. fél borsószemnyit szoktak javasolni.
G.
Senki nem mondta hogy az összes 6100-as ilyen, csak annyi hogy viszonyítás alapján az AMD-nél többször fordulnak elő melegedő egységek. Láttam már 6300-at (nem egyet) ami állandóan túlmelegedett. De ez nem jelenti azt hogy az összes ratyi.
Egyébként megoszlanak a vélemények, a hivatalos és értelemszerű az a borsó a közepére, de nekem ez a módszer eredményezi mindig a rosszabb hőfokokat. Én szétszoktam kenni (mindenki ez ellen a módszer ellen van) és mínusz 4-5 fokot jelent ez a procedúra.
De szerintem csinálj egy fél borsószemnyit a közepére!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!