Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért melegszik pasztázás...

Miért melegszik pasztázás után a proci?

Figyelt kérdés

Van egy ilyen konfigom.

aplap:ASRock 960GM-GS3 FX

Asus HD 7770 1 gb DDR 5 karim

6 gb ddr 3 ram

Fsp Hexa 400 -as.

Fx 6100 as proci

Terhelés alatt nagyon melegszik tegnap telepítettem fel a Project Cars - játékot és kikapcsolt tőle a gép.

Ma ismét Újra pasztáztam néztem Core -temp progival és kb 10 perc után 75 fok volt ami szerintem drasztikus, ki van takarítva gép frissen pasztázva, ház viszonylag jól szellőzik.Mit gondoltok mi lehet az ami miatt a komolyabb játékoknál túl melegszik, avagy leáll a gép.?

köszi előre is

2015. máj. 8. 13:20
1 2
 1/16 Szőrös Béka ***** válasza:
21%
Az AMD sajnos ilyen
2015. máj. 8. 13:23
 2/16 anonim ***** válasza:

Én amikor legutóbb hűtőt cseréltem (csináltam csomszór) azt vettem észre, hogy ezmegmé ilyen meleg? Gondolkodtam, hogy úristen, ilyen forró az új processzorom, nemár.. közbe egy Intel Haswell, azaz nem szokása a napon sütkéreztetnie magát.

És rájöttem hogy hiába csináltam már csomószor, rosszul raktam fel a hűtőt (még akkor is, ha úgy tűnt tökéletesen illeszkedik.)

Javaslom nézd meg jól raktad e fel a hűtésed. De amúgy van egy ismerősöm, akinek uganúgy 6100-as CPU-ja van, hiába van rajta jól a nem gyári hűtő, hiába pasztázza, kéne rá valami drága vacak, mert bizonyos játékoktól túlmelegszik. Ez az AMD-nél egy előforduló hátrány.

2015. máj. 8. 13:25
 3/16 anonim ***** válasza:

Egy büdös fenét ilyen, 2 éve megy 6100-am a gyári hűtőjével, sosem melegedett eddig még túl.

Kérdező: Mennyi pasztát és hogy kentél a processzorra?

G.

2015. máj. 8. 13:26
 4/16 A kérdező kommentje:

https://www.youtube.com/watch?v=YL3kOmr4YRo&spfreload=10

ez alapján szoktam csinálni, de ha túl keveset rakok fel szerintem az nem jó , ha túl sok akkor meg mintha inkább "szigetelne " :D , most többet raktam mint ahogy szoktam hátha az volt a baj, általában keveset rakok rá.

2015. máj. 8. 13:30
 5/16 anonim ***** válasza:

Kicsit sokallom a pasztát, amit rányom a videót, próbáld kevesebbel!

G.

2015. máj. 8. 13:40
 6/16 A kérdező kommentje:
És ha "nagyon kevés" attól nem fog jobban melegedni?
2015. máj. 8. 13:42
 7/16 anonim ***** válasza:

De, viszont most sem jó, szóval valamit tenni kell. A hővédelem úgyis lekapcsol mielőtt gond lenne, ezt már tapasztaltad.

Kb. fél borsószemnyit szoktak javasolni.

G.

2015. máj. 8. 13:54
 8/16 A kérdező kommentje:
5 pontban? mint a videóban Vagy csak 1 x 1 pontra nyomni ? Ebben a pasztázásban nem vagyok prfoi
2015. máj. 8. 13:58
 9/16 anonim ***** válasza:

Senki nem mondta hogy az összes 6100-as ilyen, csak annyi hogy viszonyítás alapján az AMD-nél többször fordulnak elő melegedő egységek. Láttam már 6300-at (nem egyet) ami állandóan túlmelegedett. De ez nem jelenti azt hogy az összes ratyi.

Egyébként megoszlanak a vélemények, a hivatalos és értelemszerű az a borsó a közepére, de nekem ez a módszer eredményezi mindig a rosszabb hőfokokat. Én szétszoktam kenni (mindenki ez ellen a módszer ellen van) és mínusz 4-5 fokot jelent ez a procedúra.

De szerintem csinálj egy fél borsószemnyit a közepére!

2015. máj. 8. 14:02
 10/16 A kérdező kommentje:
28 és 42 között van most úgy hogy nem csinálok semmit ez siralmas :D Most csak egy fél borsónyit nyomtam középre tesztelem játék és leírom
2015. máj. 8. 14:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!