Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mi baja lehet a gépnek és...

Bonanno kérdése:

Mi baja lehet a gépnek és miért melegszik ennyire?

Figyelt kérdés

Már egész rég előjött a probléma, valamikor elmúlik, valamikor pedig újra előjön.

Azóta meghalt benne egy winchester amit kicseréltünk.

A probléma a következő: Amikor nincs semmi baja, nem lassú stb.., akkor a videókártya és a proci hűtőbordája is hűvös, de mikor előjön a probléma, akkor egyből elkezd forrósodni mindkettő.

Eddig előjött, elmúlt, de mostmár folyamatosan forrósodik és ez hatással van a működésére is.

Lassú nagyon a gép, a játékok szaggatnak, laggolnak, az egér néha így szaggatva megy (Ilyenkor ha valami hang megy a gépen pl.: zene, akkor az teljesen eltorzul ilyen nagyon durva géphanngá...) és ilyenkor már muszály ujraindítani a gépet, mert teljesen használhatatlan.

Néha kikapcsol magától, gondolom a proci vagy a videókártya kapcsolja le a magas hőfok miatt...

Már levettem a gépház oldalát, hogy szellőzzön és tettem be a tetőbe egy 12-es ventilátort, hogy fújjon levegőt a gépbe. A videókártyának és a procinak is külön ventilátorja van és még egy ilyen kis usb-s vetilátorral is hűtöm kívülről, de semmi hatása...

A gép nem poros, mert gyakran takarítom, főleg mióta levettem az oldalát.

a gép ilyen kb.:

AMD Athlon 64X Dual Core Processor 4400+ 2.29 GHz

Ram: 2GB DDR2

Videókártya: ASUS GeForce GT220 1GB DDR3

Winyó: Western Digital 500GB, 64MB Cache

Táp: 450W Codegen

Windows7 Profesional SP1 x86

Szerintetek? :/

2015. máj. 4. 22:44
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Hát én azt a tápot max virágcserépnek használnám...
2015. máj. 4. 22:46
 2/14 A kérdező kommentje:

750W os volt benne, de egy villámcsapás kinyírta a régit és ezt tették bele helyette a szervízbe...

Akkor azt mondod az lehet a baj?

2015. máj. 4. 22:49
 3/14 MurdR válasza:
Először is meg kéne nézni, hogy mi kezdi el zabálni a rendszert, amikor belassul. másodjára pedig tessék kitakarítani, és a procit újrapasztázni. Illetve nem tudom mióta van fenn a mostani rendszered, de ha régi, akkor egy gyalulást is nyomhatnál, hogy szűz rendszer alatt is produkálja e ezeket. Aida64-gyel nézz stress tesztet, ott írja is hogy mikor throttlingol a CPU. Azt a codegen tápot pedig sürgősen cseréld ki egy akár használt FSP-re vagy Chieftec-re, mert borzalmas.
2015. máj. 4. 22:50
 4/14 MurdR válasza:

Lehet igen, hogy nem tud megfelelő tápellátást biztosítani a gépnek.

[link] pl. innen akármelyik sirtec vagy FSP belsős megteszi.

2015. máj. 4. 22:52
 5/14 anonim ***** válasza:
Amúgy a nevében is benne van:Codegány
2015. máj. 4. 22:52
 6/14 A kérdező kommentje:

Nem rég lett telepítve és minden rendszerrel ezt csinálja, legyen az XP vagy win7 vagy akármi.

A takarítás gyakran történik és kb két napja pasztáztam újra, de ugyanolyan meleg.

Szóval, akkor valószínűleg a táp okozza ezt.. xd

2015. máj. 4. 22:53
 7/14 A kérdező kommentje:

xDD Codegány :D

Najó köszönöm a sok választ! ment mindenkinek a zöld! :D

Szerintem veszek egy tápot :D

2015. máj. 4. 22:54
 8/14 anonim ***** válasza:
De akkor valami normálisat, FSP, Chieftec, Seasonic stb.
2015. máj. 4. 23:11
 9/14 anonim ***** válasza:
+1 az egy borzasztó minőségű táp mindenképp csere érett. Illetve érdemes újrapasztázni a procit és a vidikarit.
2015. máj. 4. 23:25
 10/14 A kérdező kommentje:
Megfogadom a tanácsokat! Egyébként két napja pasztáztam kb. :D
2015. máj. 5. 02:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!