Hogy melegszik kevésbé, illetve hogy fogyaszt kevesebbet a processzor?
Magasabb órajelen.
Megpróbálhatod alulfeszelni.
Addig csokkenteni szépen lassan lépésről lépésre a cpu feszültséget a bioban, amíg stabil a cpu.
Mivel a magasabb órajelhez több feszültség kell, meg a fogyasztás is nő (plusz a hőmérséklet) így értelem szerűen alacsony órajelen már nem annyit fog enni.
Pl.:
3470s procim 65W-ot zabál, hogyha a 2,9-3,2 GHz-et pörgeti, ha felmegy 3,4-re akkor ha jól emlékszek +5W-ot mértünk, ha meg az üresjáratot nézzük akkor meg 1,6-on megy a proci és és eszik 35-50W között, legalábbis nálam ezt az értéket hozta a mérés.
Most ugyebár te terhelés alatt lévőre vagy kíváncsi, hát kisebb órajelen kevesebbet eszik, magasabb órajelen többet, és mint említettem ez elég jó hőemelkedéssel jár az utóbbi esetben.
Igazából, én csak a windowsos energiagazdálkodásnál vettem le a proci max teljesítményét 60%ra, de azóta 100%-os terhelés alatt sem ment talán 1.3GHz felé a 2.4GHz processzor
Laptopról van szó, Biosban kb 0 dolgot lehet beállítani
Igen, nem az energiagazdálkodási lehetóségeknél kell csökkenteni az értéket, mert az a processzor teljesítményére vonatkozik, hanem a biosban a CPU Voltage - nél veheted lejjebb a feszültséget.
De csak lassan. Próbáld 1.020-on ha nem megy akkor emeld 1.030-1.040-1.050 stb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!