A táp tönkre vágta volna a gépet?
Szóval. Most raktam össze egy új gépet, és a régi gép tápját raktam bele, gondoltam jó lesz. A gép így néz ki: Asrock 960gn-vgs3 fx
Sapphire radeon r7 260x
Amd fx 4300
Táp: iso-450pp 4s
Amikor bedugtam a gépet, ilyen sistergő hangot hallottam a tápból. Gondoltam azért kipróbálom bekapcsol-e. Bekapcsolatam, elkezdett minden maximum fokzaton menni, olyan hangos volt a gép mint egy mosógép, semmi kép, a videókártya ventije pedig ki-be kapcsolt. Kihúztam, bedugtam, már halk volt de még mindíg semmi kép és a videókártya ventilátora szintúgy ki-be kapcsolgat. Ha a táp esetleg nem vágta tönkre a gépet akkor mi lehet a baj?
"10ből 3 rossz lenne, már eltűntek volna az olcsó gépek a piacról :))"
Így jártak például a Vargáné és Társa Bt által forgalmazott és ilyen néven cimkézett tápok.
"Felülről a második hozzászólás! Hogy nem csak az óccó tápok szállnak el..."
Természetesen minden meghibásodhat.
Csak nem mindegy, hogy valójában ki tudják-e szolgálni a rájuk írt teljesítménymaximumot, milyen százalékban hibásodnak meg, magával rántják-e a gépet, illetve milyen a hatásfokúk. Ezen szempontok alapján az olcsóbb tápok az a tervezési és kivitelezési alulméretezés és a olcsóbb, gyengébb minőségű alkatrészek miatt nem állnak a helyzet magaslatán - annak ellenére, hogy sok gépben mennek "occótápok" a gépek kis teljesítményfelvétele és a szerencse miatt.
"Így jártak például a Vargáné és Társa Bt által forgalmazott és ilyen néven cimkézett tápok."
Tévedés. Szerintem azért tűnt el, mert ilyen névvel még egy tök laikusnak se kéne táp :).
Ugyanakkor ha értenél hozzá, kínából megrendelve össze tudnál dobni egy tápot jó cuccokból olcsón. Csak nem venné a kutya se mert nincs pénzed a reklámra. Nem űrtechnikáról van szó.
"Ugyanakkor ha értenél hozzá, kínából megrendelve össze tudnál dobni egy tápot jó cuccokból olcsón. "
Nem, ugyanis az egyedi gyártás darabára drágább, mint a tömeggyártásé, hisz az alkatrészgyártók olcsóbban adják a nagy mennyiségű alkatrészt.
Ezt cáfolom, ugyanis 15centért lehet venni pl. LED-eket, hozzá az elektronika sem vészes, egy hűtőbordára rárakod és csinálsz akár 10W izzókat simán, olyan hogy megvakulsz tőle. Ugyanezért egy rakat pénzt elkérnek a boltba.
Haverom ilyeneket is csinál, ő csinálja az elektronikát meg minden rosszat ami kell hozzá, olyan izzókat csinál, amiket boltba se kapsz és nem mekkennek meg, mint sok led közülük pár hónap után. (ott se a led, hanem az elektronika megy el). Lehet az osram vagy akármi.
Szóval ha megveszed a kondikat, meg ami kell hozzá magad kitalálod az áramkört akár csinálsz olyat védelemre mint azok. Ez nem az én dolgom, haverom vágja nagyon, amolyan zseni féle. Xbox-hoz pl. chipet tervezett sajátot és azt építi be.
"Kétszáz fölötti eljárás volt ellenük egy időben"
Tényleg?? Akkor a Codegen meg a többi jó igaz, mert azok ellen nincs eljárás?
A vargáné tápokat se otthon sufniba gyártották, hanem legyártattak külföldön egy csomót és szépen felcímkézték mint forgalmazók.
Az első pc-k idején. Még mindig téma, mert egy nagyon rosszul sikerült név köré legenda épült. Attül függetlenül nem hiszem hogy rosszabb volt, mint az akkori márkátlan tápok.
Olvastam pár tápbehalásos topikot, Chieftec, fsp, stb. is szép számmal szerepelt, nem egy gépet is vitt.
Kicsit olyannak érzem, mint amikor a bokros csomagot emlegeti sok fiatal, azt se tudják, mi az, de jól hangzik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!