Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » ASUS A88X-PLUS vagy ASRock...

ASUS A88X-PLUS vagy ASRock FM2A88X Extreme4+ alaplap a jobb? AMD Athlon II X4 760K 3.8GHz vagy AMD A10 X4 5800K 3.8GHz processzor a jobb?

Figyelt kérdés
Ha jól gondolom a 2 processzor ugyanolyan teljesítményű csak az egyik tartalmaz integrált videokártyát a másik pedig nem. Vagy esetleg tévedek?

2014. nov. 6. 13:11
1 2 3 4 5 6 7
 31/61 A kérdező kommentje:

Ez érhet valamit:

[link]

2014. nov. 9. 09:24
 32/61 A kérdező kommentje:
Most látom , hogy a Intel Pentium G3220 proci csak az 1333 mhz-s RAM-ot támogatja az 1600-ast nem!!!
2014. nov. 9. 09:37
 33/61 Stark2000 ***** válasza:

Az intel processzorok olyan értelemben szorzózárasak, hogy "Z"-s lappal se lehet őket nagyon húzni. Ahhoz "K" jelölésű processzor is kell, pl. I5-4690K (ezt a részletet kihagytam, elnézést). A Pentium processzoroknak mondjuk van egy szorzózármentes processzora, amit gyári hűtővel is tudsz húzni 4.0 - 4.4GHz-ig. Egyébként, erről lenne szó: [link] . Ennél erősebb Pentium (jelenleg) nincs a piacon.

Fel tudja venni vele a versenyt persze, csak több szálas / magos alkalmazásokban alul marad az Intel. Viszont! Az Intelnek sokkal erősebbek a magjai / szálai. Ezt úgy értsed, hogy ha pl. az Athlon X4 860K csak 2 magos lenne, akkor valószínűleg az Intel mindenhol elásná, hiszen magonkénti ereje gyengébb az Athlonnak. Tehát az Athlon processzor húzhatod 5GHz-ig is, mire eléri az Intel magonkénti teljesítményét. Az FX sorozatnak ugyan ilyen a magonkénti ereje, mint az Athlonoknak, talán a régi Phenom X4 - X6 processzorok vannak olyan erősek..

"Z"-s, normális tuning lapot 21.000 forint alatt nem nagyon kapsz. Tehát a tuning lapoknak ez a legalja: [link] . Egyébként ez is marhajó alaplap, csak nyilván ez nem ATX méretű, kevesebb a csatlakozó, és ezen valószínűleg nem tudod (például) az I7-tet 5GHz-ig huzigálni.

ASRock jó márka egyébként, Gigabyte, MSI lapok is nagyon jók. Nem feltétlenül kell ennyire ragaszkodni az Asus ért.

4gb ram jó megoldás lehet, később egyszerűbb a ramot bővíteni, mint komplett alaplapot / processzort cserélni. És még mindig azt mondom, hogy az Intel. Ugyanis egy Core I3 30.000 forint körül már kapható, és van olyan erős mint egy 8 magos FX (játékokban). Egy I5 pedig bármelyik AMD processzort lenyomja, hisz sokkal fejlettebb a technológiája.

Én nem bíznék az ilyen programokban. Lehet, hogy tényleg működik, de az alaplapnak és a processzornak nem tudod te manuálisan megszabni azt, hogy akkor most szorzózáras vagy szorzózármentes legyen.

1600MHz ramot beraksz mellé az sem baj. Amennyit a processzor támogat annyin fog futni a ram is. Az a pár Mhz pedig 1fps különbséget sem ér.. Tehát ha támogatja, ha nem, nem lesz belőle baj. (Nekem is Pentium G2030 mellett van Elixír 1600MHz CL9 RAMom, semmi lassulás nincsen..)

2014. nov. 9. 12:42
 34/61 A kérdező kommentje:

Köszönöm!!!!!

Akkor azokat a procikat nem igazán lehet húzni amelyek nem K jelölésűek még ha az alaplap alkalmas is lenne rá. Vagyis nem lennék előrébb most a "Z" jelölésű alaplappal. És teljesítménybe gyakorlatilag ugyanolyan a két proci csak a 1150-es alaplap irányába jobban lehet fejleszteni mint az FM2+ba. De miért erősebb az INTEL Pentium G3258-as proci mint pédául a G3450? Alaplapokból csak azért hajlok az ASUS irányába mert abba van pozitív tapasztalatom. Régi gépembe MSI volt el is halálozott elég hamar. Meg elég sokat jelent számomra az is hogy az Asus 3 év míg a többi gyártó 2 év garanciát adnak a termékeikre.

2014. nov. 9. 13:31
 35/61 Stark2000 ***** válasza:

Azért erősebb, mert lehet tuningolni. Meg mert gondolom kicsivel többet tud magonként mint a G3220.

Jó a többi alaplap is. Nekem ezelőtt ASRock volt még a 775-tös gépbe, azelőtt pedig valamilyen MSI volt az Athlon X2-hz (csak a processzor bedöglött, és gyenge is volt...), most Gigabyte van, Asus lapom még nem volt.

Jól látod, FM2+ APU-ra épít, ami nem játékra való, hanem inkább csak annak, aki olcsón akarja megúszni a processzort és a videokártya vásárlást.

2014. nov. 9. 13:52
 36/61 A kérdező kommentje:
Hát igen ott az integrált kártya ami irodai munkához bőségesen elég és a "kisebb" gépigényű játékoknál se mond csődöt. Továbbá ha jól értelmeztem hiába lenne 860k-a procim ha az alaplap nem "z" jelölésű mert az utóbbi nem támogatja a processzor felhúzását. Vagy tévedek? Mivel akkor enged tuningot de közel se annyit mint egy külön erre a célra fejlesztett alaplap? És akkor hogyan lehetséges hogy a G3258-as procit sikerült felhúzniuk pedig ez nem tartalmaz "K" jelölést. Bocsi, hogy soha nem fogyok ki a kérdésekből. De még akkor is érdekne ez a téma ha nem épp felújítanám a gépet :)
2014. nov. 9. 14:09
 37/61 Stark2000 ***** válasza:

Az Athlon 860K FM2-tes lapba kell, a "Z" alaplapok pedig csak az Intel processzorokat fogadják be. De "Z"-s lapokból is van több foglalatú, pl. Z87 -Z97 LGA1150 foglalat. Z77 az a korábbi LGA1155 processzorokat.

Azt nem tudom, hogy miért nem "K"-val jelölik, hogyha nem szorzózáras, hanem szorzózármentes.

860K alá nem is tudom milyen alaplap kellene... A88-ba biztosan lehet húzni, többi chipsetbe nem tudom. Ennyire nem ismerem sajnos az FM2 platformot.

Van időm, csak holnap kell munkába menni, szóval kérdezgess csak. :D

2014. nov. 9. 16:34
 38/61 A kérdező kommentje:

Köszi :)

Kérdésekből már nincs olyan sok. De ,hogy őszinte legyek nem sikerült döntenem melyiket válasszam. Mindkettő mellett és ellen vannak indokok.

AMD mellet: 4 mag ami bizonyos helyzeteknél előnyt jelentene az Intellel szemben.És van lehetőség felhúzni az órajelet ami 1-1 játéknál jól jöhet..

Intel mellet:Több a fejlesztési lehetőség. Tartalmaz integrált videokártyát így ha az Ati 6750 elhalálozik se kell megijedni. A Intel processzorom 7 éve tökéletesen üzemel így bízom ebben a márkában.És kevesebbet fogyaszt.

Az az igazság hogy teljesítmény növelés érdekében sosem cseréltem hardver elemet.Most is csak azért mert az alaplapom és a memória is haldoklik. Ezért most ne vegyük figyelembe ezt a szempontot. A célom hogy a következő 4-5 évben egy korrekt gépet használhassak úgy ,hogy nem igazán nyúlok bele. Maximum ha a videokártya elhal.

Ezt figyelembe véve továbbra is az Intel-re szavazol?

Másik kérdés hogyha a felújítás elkészül érdemes e Windows 8.1-et telepíteni? Csak mert ezek a hardverek már maximálisan támogatják azt. Vagy maradjak a jól bevált win 7-nél?

2014. nov. 9. 18:37
 39/61 A kérdező kommentje:

A Cooler Master Force 500 Ház megfelelő lenne ezekhez a konstrukciókhoz?

[link]

2014. nov. 9. 18:45
 40/61 Stark2000 ***** válasza:

Igen, még mindig Intel. 5 éven belül processzor és videokártya csere biztosan kell, hogyha akarsz játszani majd mondjuk a Battlefield 6-tal, meg az ehhez hasonló csúcs grafikás processzort zabáló játékokkal... Intel abból jó, hogy a Core I5 ereje mire elfogy, addigra már a játékok kb. 6-8 magon fognak menni, vagy 4 nagyon erős magon, amit tuningolva az I5 elérhet, míg az Athlon és az FX-szek nem. És nem véletlenül mondtam I5-töt, hiszen a Pentiumnál lehetőség van a fejlesztésre, míg az Athlonnál nincs.

Én láttam a Win8.1 kezelő felületét. Nem rossz, meg kevesebb ramot és processzort zabál mint a win7, szóval megérheti átváltani, de ha nem sikerül megszokni a kezelőfelületet, meg hogy mi hol található, akkor vissza kell rakni a 7-tet (véleményem szerint).

Force 500 nem a legjobb, de igazából ilyen árért nem lehet vele vitatkozni. Esetleg még a Sharkoon Vaya házakat nézd meg, vagy Thermaltake Commander házakat (bár a commander már kicsit drágább).

2014. nov. 9. 19:19
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!