ASUS A88X-PLUS vagy ASRock FM2A88X Extreme4+ alaplap a jobb? AMD Athlon II X4 760K 3.8GHz vagy AMD A10 X4 5800K 3.8GHz processzor a jobb?
Amelyikbe a monitort dugod.
Értelemszerűen ha IGP-t használsz,akkor vedd ki a kártyát a gépből.
Jó az 5800K,nekem volt,mondhatni mindenre bőven elég,ha nem kimondottan munkára vagy high-end megoldásnak szánod.
Tuningpotenciálja se rossz.
Viszont gondold át azt is,hogy hasonló áron van Athlon 860K,ami Kaveri alapú,illetve ott az FX6300 is,ami erősebb,viszont drágább hozzá az alaplap is.
Illetve kicsivel drágábban a Haswell i3-ak,amik CPU erőben jóval erősebbek,viszont IGP terén gyengébbek,bár dVGA mellett ez nem szempont.
Amin most gondolkodok az a AMD A10 X4 és a Athlon 860K Gyakorlatilag ugyanannyiba kerül a kettő. De annyira én nem vágyom integrált kártyára mert belegondolva az se lenne olcsóbb hisz kéne akkor + 2gb ramot venni a gépbe és akkor ugyanott tartok majdnem mintha egy kártyát veszek.
Valószínűleg igy fog kinézni a dolog:
ASUS A88X-PLUS (20e)
Athlon 860K (22e)
Kingston HyperX 2x2GB DDR3 Ram 1600MHz (12e)
Már csak egy Házat kell keresnem hozzá mert a jelenlegi már nagyon gyatra állapotba van és hasznát venném az usb3-as csatlakozóknak is.
Ezek közül szerintetek melyik érné meg?:
Még egy kérdés:)
Ha Micro ATX alaplapot veszek annak van valami hátránya?
Tudom hogy kisebb mint a sima ATX. Csak mert akkor ASUS A88XM-A alaplapot vennék és Micro ATX házat hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!