ASUS A88X-PLUS vagy ASRock FM2A88X Extreme4+ alaplap a jobb? AMD Athlon II X4 760K 3.8GHz vagy AMD A10 X4 5800K 3.8GHz processzor a jobb?
Na bementem az üzletekbe hát mindkettőbe drágábbak a cuccok úgyhogy marad a neten rendelés. Amin elgondolkodtam amit az egyik eladó tanácsolt hogy Intel prociból jobban jönnék ki mert olcsóbb hozzá az alaplap. Ezt ajánlotta:
Szerinted ez van olyan jó mint a 860k?
Van olyan jó, sőt!
Kevesebb a fogyasztása, fejleszthetőbb, kevesebb hőt termel, 14-15.000 forintos lapon is elszaladgál. Annyival rosszabb ez a Pentium, hogy nem 4, hanem 2 magos, de még így is jobb. Mondjuk én nem ezt venném, hanem inkább ezt: [link] , olcsóbb, és ugyan azt tudja. Gyári ventilátor jár hozzá (amit ha rendszeresen takarítasz, nem kell cserélned, és nekem a táp ventilátorom hangosabb mint a procié.. :D).
Egy ilyen alaplap például I5 mellé is nagyon jó: [link] . Mondjuk tuningolni egyiket sem kell, de nagyon jó dolgokat pakoltak ebbe az alaplapba!
De ha van meglévő AM3+ alaplapod, akkor azt add el (hogyha tényleg Intelt akarsz), vagy számíttasd be, hátha beveszik valamennyiért a processzor / alaplap árába.
Most dilemmában vagyok. Nekem az alaplapom hibásan működik már(socket 775), így nem tudom el adni,csak úgy mint a ram ezért jött el az idő a felújításnak.Jelenleg egy régi C2D 4500-as procit használok. Igazából elégedett voltam vele csak már kiöregedett az utóbbi 7 évben. Látszik hogy annyira nem vagyok jártas a témában mert eddig azért ragaszkodtam az AMD-hez mert az Intel 4 magos procik túl drágák és nálam fontos szempont volt a magok száma. De most el kezdtem erősen az Intel felé hajlani. Azonban alaplap szempontjából inkább maradnék az ASUS márkánál. 55 ezer ft-ból milyen Inteles konfigurációt lehetne kihozni? (alaplap, proci, ram)
Köszi a segítséget!!!
Ezek az alaplapok szerinted jók lennének?:
Ránézésre nincs említésre méltó különbség, de javíts ki ha tévedek. Érdekes hogy mekkora árkülönbség van itt a micro-ATX és sima Atx alaplapok között. Utúbbik jóval drágábbak.Az Intel procikat valamennyivel fel lehet húzni? pl 3.6-3.8 ghz-ig? És ez képes lesz játékoknál arra mint a 860k?
Jó sok kérdést tettél fel és:
Procit és DDR2 ramot próbáld meg eladni. Pl. tedd fel ide pár ezer forintokért: [link]
Én is nem rég váltottam LGA1155-re Socket775-ről, és nálam 4gb ddr2 400MHz ramot + C2D E5400-zat cserélt le egy: 1x4gb Elixír DDR3 1600MHz CL9 RAM + 1x2gb Elixír DDR3 1600MHz RAM, egy Intel Pentium G2030 (ezt használtan vettem 5k ért gyári hűtő nélkül, 2 év garival, most egy CM TX3 EVO hűti. Terhelés alatt is 30-40 fokos...). Videokártyából pedig egy GT630-cat váltottam le egy R7 260X-re. Eddig mindent vitt 1280x1024-en, de kíváncsi leszek Decemberbe, hogy FullHD-n mit produkál. Amúgy teljesen megvagyok mindennel elégedve, sokkal gyorsabb a rendszerem, és még nincsen kész! :)
Konfignak, hát... Procinak ez: [link]
Alaplapnak ez: [link]
RAMnak pedig ezt tudom ajánlani: [link] . Ezek így összesen 54.000 Ft körüli áron vannak. A processzor van olyan jó (ha nem jobb!) mint a 860K, tudod fejleszteni is, kevesebb a fogyasztása, gyári hűtő bőven elég. Turbó órajelet szerintem tudsz rajta kapcsolni, de húzni nem tudod, szorzózáras, ahogy az alaplap is.
Alaplapról egy kis infó összegezve: [link] , szerintem ennyiért jó vétel.
RAM pedig Vengeance, Low Profilos (vagyis alacsony, nem úgy, mint társai), 1,5V-ton megy (vagy 1,65V, ezt annyira nem tudom, de azt igen, hogy jobb mint a Kingston a "Voltnál" ), 2x4gb, DDR3, 1600MHz CL9... Meg egész olcsó most. 26K körül szokott menni.
H81 alaplapokban ne gondolkozz. H87 / H97 / B85 / Z87 / Z97 alaplapok a jók (A "Z"-sek tuninghoz vannak, főként). B85 alaplap jó, H87 drága már, H97 pedig szintén..
Játékoknál képes lesz arra, ha nem többre. Maximum Battlefield fog egy kicsit laggolni multiba, hiszen oda azért kell a 4 mag, de emiatt NE akarj 860K-t, ugyanis ha abból ki fogy az erő, akkor platform váltás. Intelnél pedig 4 magos 8 szálas I7-re is tudod cserélni a Pentium. Később a Pentium processzor pedig irodai gépekbe, alap felhasználásra tökéletes lesz bárkinek, és így könnyebben eladod.
Ismét köszönöm a részletes választ!!! De egy két kérdésem ismét lenne :). Nagyon szimpatikus az a konfiguráció amit összeállítottál. Egy dolog van ami kicsit aggaszt. Értem hogy ezek az intelek képesek 860k teljesítményére de szorzózárasak.Kivéve a Z jelölésű alaplappal, azonban az már drága Asus-ba. Az AMD-s konfigurációnál viszont nincs ilyen korlát ás szabadon lehet a szorzókkal játszani. Egy feltuningolt 860k-s teljesítményével fel tudja venni a harcot az Intel tuning nélkül? Esetleg Asus-on kívül relatív olcsón lehet olyan 1150-es alaplapot venni aminél van lehetőség tuningolni az Intel procit? A C2D e4500-as procinál is sokat jelentett a +400 mhz tuning.
Ezt a cikket olvastam ,hogy mennyi tuning lehetőség van ebbe az intel procikba: [link]
Előre köszönöm a választ!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!