Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért nem indul el a számítógé...

Miért nem indul el a számítógépem?

Figyelt kérdés

Vettem új alaplapot, processzort és ramot (DDR3-asakat) és kicseréltem a régi DDR2-es dolgokra. A táp, vidikari, vincseszter és a dvd meghajtó megmaradt. Mikor mindent beszereltem, bekötöttem, nem kapcsol be.

Az F_panel tökéletesen van bekötve (másoktól is kérdezgettem, többször is újra bekötöttem), minden a helyén van, de mégsem csinál semmit. Egyedül a billenytűm ad életjelet, hogy világít, de eddig, a régi dolgokkal csak akkor kezdett el világítani, amikor bekapcsoltam a gépet. Ismerősöm szerint a táp gyenge és azért nem indul el.

Jelenlegi konfigom:

- Gigabyte GA-970A-DS3P

- AMD FX-6300 3.5GHz AM3+ BOX Black Edition

- HyperX 4GB Genesis DDR3 1600MHz CL9 KH1600C9D3/4G

- Sapphire Radeon HD6670 1GB GDDR5

- A tápot nem tudom fejből (Asszem POWER PFC LC6550G Version 2.0) mert azt nem cseréltem, annyit tudok, hogy az van ráírva, hogy MAX550W. (kb 3 éve vehettem ismerősömtől ezt a komplett gépet és a benne lévő táp van most is a gépemben.

Régi konfigom:

- ASUS P5B

- Intel Premium D CUP 2.8GHz

- 2x512 + 1x1GB GB Ram

Mit tehetek?

2014. aug. 22. 08:30
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
szerintem meg (szerintem!) a tápod már nem byrta az fx+ezt a videokártyát.
2014. aug. 22. 08:36
 2/17 Koplárovics Béci ***** válasza:
100%
Elképzelhető, hogy a tápegység nem bírja a terhelést. Nem valami jó minőségű, régi is... De azért egy kósza kérdés: a procinak a kiegészítő 4 pines kábelét ugye rádugtad? A proci közelében van egy kis kiegészítő rész, oda kell. A tépegységen nem tudom, hogy 24 pines-e az alap tápcsatlakozó. Ha nem, akkor szükséged van egy átalakítóra.
2014. aug. 22. 08:55
 3/17 A kérdező kommentje:

Ha arra gondolsz, ami a tápból jön ki és ilyen kocka alakú, 4 csatlakozós, amiből 2 kicsit íves akkor igen. De itt egy kép, amit besatíroztam,a zokat a csatlakozókat használtam fel, na meg persze az F_panelt, amit nem satíroztam be.

[link]

2014. aug. 22. 09:34
 4/17 anonim ***** válasza:

Az is lehet, hogy az alaplapod DOA (death on arrival - halottan érkezett). Ez rövidzárlat, elektromos kisülés miatt ritkán megtörténik.

Apropó, nincs besatírozva, szóval dugd be a cpu fan foglalatba a proci ventijének a csatiját is :)

2014. aug. 22. 10:07
 5/17 anonim ***** válasza:
Be van satírozva :D
2014. aug. 22. 10:19
 6/17 A kérdező kommentje:

De be van satírozva/csatlakoztatva van a CUP_FAN, a proci fölött, ahová a hűtő kábele megy.

Hát remélem nem DOA.. Proci is eltűnt szállításnál és csak később kaptam meg.. újra elküldték, de ha már az alaplappal is baj van, én eldobom az agyam.. Meg hogy az alaplapon nincs IDE csatlakozó, így nem tudom, hogy a DVD meghajtó hogy fog üzemelni. Régi alaplapba bezetett egy szélesebb kábel, de az új alaplapba nincs olyan csatlakozó, ezt sem értem.

2014. aug. 22. 10:30
 7/17 anonim ***** válasza:

Igazatok van, elnéztem a csatlakozót, az tényleg be van satírozva.

Első körben nézd meg egy másik tápegységgel, ha van rá módod. Ha másik táppal megy, a táp a ludas, tiszta sor.

Ha másik táppal sem indul, akkor jöhet szóba az alaplap. Mivel a billentyűzeted ps/2-n, vagy usb-n csatlakozik és felvillan a led amikor áram alatt van a táp, ezért ebből csak annyit tudunk, hogy valamennyi áram átfolyik az alaplapon.

- Ellenőrizd a procit a foglalatban

- Ellenőrizd a memória modulokat, vagy modult, jól illeszkedik e

- Ellenőrizd a VGA-t, jól van e a foglalatban, jó helyre van e téve a csatlakozó (vga, hdmi, dvi... amit használsz), nem e az alaplapira.

2014. aug. 22. 10:49
 8/17 A kérdező kommentje:

Úgy értem, hogy ez egy olyan bill, aminek minden gombja világítós/ledes és az csak akkor szokott felvillanni, mikor elindítom a gépet, de most kikapcsolt állapotban is világít.

Az a baj, hogy nincs lehetőségem másik táptal tesztelni, de szerintem majd veszek 1 másikat, mégis kéne ezek az új dolgok mellé egy jobb fajta a mistanihoz képest. És már 3-4 órát bütyköltem, biztos minden rendesen a helyén van.

2014. aug. 22. 11:04
 9/17 A kérdező kommentje:
táppal* mostanihoz* (Elnézést a helyesírásomért..) :D
2014. aug. 22. 11:12
 10/17 anonim ***** válasza:
De most minosegi tapot vegyel! Mennyid van ra?
2014. aug. 22. 11:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!