Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Az normális hogy 4 éves...

Az normális hogy 4 éves DVD-jeim egy része csak úgy fogták magukat és olvashatatlanná váltak?

Figyelt kérdés

Vannak elég idős 4 éves saját kezűleg kiírt dvd lemezeim, amik egy idő után fogták magukat és olvashatatlanná váltak, vagy új üres lemezként érzékeli a gép őket, de írni sem enged rá, vagy beadja a lemezt és hogy mi van rajta de semmit nem enged leolvasni róla, ha meg akarok nyitni egy képet vagy videót vagy mappát vagy valami fájlt akkor kifagy az intéző vagy csak pörgeti a lemezt és nem csinál semmit... ugyan ezt csinálja valamennyire karcos lemezekkel is de csinálja idős de sértetlen lemezzel is... volt amit vastag erős tokban tartottam olyanban amikben az üzletekben árulják a dvd filmeket azokban a feketében és a 3-4 év alatt amióta kiírtam kb 3x ha használtam és teljesen sértetlen még sem ismeri fel a gép hogy lenne valami rajta...

meg még egy dolog amit nem értek hogy ez mitől lehet?

vannak olyan lemezeim amit üresként érzékel, ezek közt vannak fiatalok is de többségében ezek is öreg lemezek, de ha mielőtt beteszem a meghajtóba megnyitom a nero express-t akkor fel ismeri és le tudom róla szedni az adatokat, ha nem nyitom meg akkor nem ismeri fel, nem kell semmit csinálni a nero-val csak annyit hogy meg legyen nyitva...

nos szerintetek ezeket miért csinálják a lemezeim?

2014. jún. 2. 12:30
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
igen. ez köztudott, hogy a dvd-k nem elég időtállóak
2014. jún. 2. 12:30
 2/11 Tengor ***** válasza:
Az időtállóságon a lemezek minősége tovább ront. Ha fontos az adat, mentsd legalább két HDD-re!
2014. jún. 2. 12:33
 3/11 anonim ***** válasza:
még a pen-drive se biztos mentési hely, ha mondjuk elteszel egy 16gigásat tele zenével , és nem találod, 5év múlva már lehet nem lesz rajta semmi .
2014. jún. 2. 12:36
 4/11 anonim ***** válasza:
Nem mondanám, hogy normális, de sajnos nem ritka. Nekem 9 éves írott lemezeim is vannak, még nem találkoztam közöttük hibással. Érdemes a legkisebb sebességgel írni, a gyorsan írottakról hamarabb tűnnek el az adatok.
2014. jún. 2. 12:38
 5/11 anonim ***** válasza:
Plusz szerintem, mittomén egy eredeti játék lemeze tovább bírja, mint ugyanaz a játék, csak írott lemezen .
2014. jún. 2. 12:39
 6/11 anonim ***** válasza:
Véletlenül nem Traxdata lemezekről van szó? Mert azok tényleg álltó helyükben elromlanak, de az Arita is hasonló cipőben jár.
2014. jún. 2. 12:43
 7/11 A kérdező kommentje:
TDK, MAXEL és Vebatim lemezeim vannak és mind DVD5-ös azaz az a 4452MB-os lemezek
2014. jún. 2. 12:48
 8/11 anonim ***** válasza:

Igen, ez normális sajnos. Nekem is nagyon sok CD-m, DVD-m ment már tönkre, nem lehet bennük megbízni, igazából ha évente 2 példányban újraírnád, akkor érezhetnéd nagyjából biztonságban az adataidat, de egyébként vannak jobb archiválási módszerek.

5:

Persze, mert a sajtolt lemez (CD-ROM, DVD-ROM) az teljesen más technológiával készül, az nagyjából akármeddig megmarad (~20 év), ha nem nagyon használod, így nem karcolod. Nekem van is belőle bőven 15 év feletti.

2014. jún. 2. 12:55
 9/11 anonim ***** válasza:
Hozzáteszem ma már tökmindegy milyen márkájút veszel, régebben a Philips, TDK, stb. lemezek megbízhatóbbak voltak a noname-nél, de ma már ugyanazokban a kínai gyárakban gyártanak márkást és noname-et egyaránt, csak a címke más rajta.
2014. jún. 2. 12:57
 10/11 anonim ***** válasza:

A 4-5 év alatt véletlenül nem vettél egy új DVD-meghajtót???

Régen ugyanis volt olyan, hogyha egy adott meghajtóval megírtál lemezeket, akkor csak azon a meghajtón tudtad leolvasni biztonságosan... ...nos ha meg elromlott a meghajtód, akkor duplaszívás!

2014. jún. 2. 15:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!