Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » AMD FX 6300 hőfoka normális...

AMD FX 6300 hőfoka normális játék alatt?

Figyelt kérdés

Ilyen hűtő van rajta:

[link]

Játék alatt 62-70 fok alatt mozgolódik, gyárórajelnél. Nemrég lett pasztázva is egyben portalanítva mert nemrég szereztem be a procit. Nemtudom jónak mondható e de kétlem, mert ha tuningolni akarom ez a szám nőhet is akár!:S Amúgy hűtő 2100-2200 fordulatszámmal megy ha ezt a hőfokot eléri. Gondolkoztam rajta hogy lecserélem ilyenre

[link]

de azaz igazság hogy ami most van nekem hűtő bírnia kéne, vagy alapból ilyen AMD FX 6300 ? :S

2014. jún. 1. 20:18
 1/8 A kérdező kommentje:
Elnézést "Játék alatt 62-70 fok alatt mozgolódik,...", rosszul fogalmaztam 60-70 fok között mozgolódik.
2014. jún. 1. 20:20
 2/8 anonim ***** válasza:
Normális, lehetne akár kicsit magasabb is, az se lenne gáz.
2014. jún. 1. 20:24
 3/8 anonim ***** válasza:
Teljesen normális, ha húzod, akkor mehet rá a CM hűtő, de ha ezzel most nem vagy megelégedve, akkor vegyél egy másik ventillátort az alap helyett.
2014. jún. 1. 20:26
 4/8 anonim ***** válasza:
Normális, azonban ez nem tuningra való hűtő. 0,5Ghz-et talán húzhatsz rajta. 80 fok fölé semmiképpen se menjen, de már a 75 is necces.
2014. jún. 1. 20:28
 5/8 anonim ***** válasza:

A freezer7 nem való AM3+ procira.

Én egy ilyennel [link] hűtöm és 50 fok fölé nem ment még.Ha tuningolni akarod akkor ez is kevés, egy picit drágább árfekvésbe gondolkodj és a ház szellőztetéséről se feledkezz meg. A 62-70 fok még határon belül van de nincs még kánikula.

2014. jún. 1. 20:30
 6/8 anonim ***** válasza:

A Cooler Master hűtőt fölösleges megvenned hozzá, alig jobb, mint a mostanid.

Ebben az árkategóriában inkább ilyenen gondolkozz:

[link]

Kicsit nehezebb beszerelni, de ezerszer jobb, mint az a Cooler Master. Azért a méreteket mindenképp nézd meg, a magassága nem vészes, de nagyon széles. Nem biztos, hogy elfér a házadban.

2014. jún. 1. 20:31
 7/8 anonim ***** válasza:

A magoknál a max ennél a procinál 71C, de van benne hővédelem is, igaz nem arra kell játszani.

Nekem is FX-6300 procim van, de sosem használtam a gyári hűtését, mert eleve volt/van egy Hyper 212+ hűtőm. Ezzel nem csak, hogy halk, de hűvös is. Alapfeszkón 4GHz-en járatom és játékok alatt 50C körül mozog, de Prime 95 alatt is bőven 60C alatt marad. 4,5GHz-en egy kis túlfeszkóval már komolyabban fogyaszt és melegszik, de még azt ís bírja a hűtő (hangereje úgy sem vészes és stabilan 70C alatt marad a proci Prime95 melett is).

2014. jún. 1. 20:39
 8/8 anonim ***** válasza:

olvasgasd el az összefoglalót(tuning tippek/útmutatók)

[link]

nagyvonalakban:

-érdemes a turbo core-t kikapcsolni, mert indokolatlanul nagy feszt ad a procinak.

-feszt beállítani pl 1.3 ra és a procit kb 4Ghz-re

persze ez csak nagyvonalakban van

Fontos, hogy ezt csak saját felelősségre, és fontos, hogy milyen alaplapod is van.

Azzal a hűtővel biztosan 4-4,1 GHz is lehet tuningolni.

Nekem CM hyper 612-m van 2db 12es ventivel 4.5GHz IBT alatt 62fok alatt marad

2014. jún. 2. 09:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!