Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért lett 6-8 fokkal melegebb...

Miért lett 6-8 fokkal melegebb a videókártyám és a chipsetem? Normális ez?

Figyelt kérdés
Egy ideje már nem néztem a hőmérsékleteket mert minden jó volt múltkor is, rendesen szellőzik a ház, egy beszívó 2 kifújó venti van mégis most amikor kíváncsiságból megnéztem hogy minden rendben van e akkor azt tapasztaltam hogy a videókártyám a megszokott 51 vagy akörüli értékről most 59 fokra ugrott Watch Dogs ultra alatt. Egy hd 7850-ről van szó, dual-x hűtéssel. Megnéztem hogy a játék csinálja e de BF 4 alatt is a megszokottnál melegebb volt. A chipset is max 60-ig szokott felmenni de most például 64-ig is felment. Ezek egyébként nagyon veszélyes értékek? Nem tapasztalok semmi problémát a stabilitással vagy a teljesítménnyel csak azért kérdezem. Lehet a meleg időjárás az okozója?

2014. máj. 28. 21:53
 1/5 halalfalo ***** válasza:
Ez még semmi. Teljesen jó értékek. A videókártya 75 foknál sem károsodik.
2014. máj. 28. 21:58
 2/5 A kérdező kommentje:
Kösz a gyors választ. :)
2014. máj. 28. 22:03
 3/5 anonim ***** válasza:
Semmi gond nincs ezzel a hőfokkal , sőt wd ultra alatt igencsak jó! :)
2014. máj. 28. 22:25
 4/5 anonim ***** válasza:

konyhanyelven:

mivel emelkedett a szoba hőmérséklete, így a ventilátorok is csak melegebb levegővel tudnak hűteni(lassabban és kevesebb hőt tud elvonni a melegebb levegő), így melegebb marad a borda

2014. máj. 29. 09:31
 5/5 anonim ***** válasza:
A meleg időjárás végett is lehet,illetve,1-2 év után nekem annyira poros volt a gép belseje(alaplap,proci,ventik),hogy kifújtam levegővel és 10 celsius fokkal hűvösebb lett a proci hőmérséklete,alaplap,stb. :) Szóval ezt még meg próbálhatod.
2014. máj. 29. 17:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!