Mi lehet a számitogépem baja?
Sziasztok.
Elöször is kezdeném a gépem tualjdonságainak fel sorolásával:
Intel Pentium (R) Dual -Core @ 2.60 Ghz 2.60 Ghz
Nvidia GeForce 9800 Gt 1GB
4 GB Ram
Directx 11
Windows 7 32 bit
----
Ez lenne az én gépem.
A probléma otr kezdödik hogy amikor kapcsolnám be a gépet akkor nem jön a kép.
Viszont lehet hallani azt hogy nyikkent egyet bekapcsolásnál és azt is hallani lehet amikor bejelentkezik a windowsba.
De a képen továbbra is nem is fekete inkább szürke kép jön,azonban a monitort is le ellenöriztem és ugy véltem hogy nem ö a hunyo.
Nos,még az a gond hogy van amikor müködik a gép,de nem több mint kb 1 órát. Ilyenkor ugy szokott lenni hogy szabadidömbenpc-s játékokkal játszok,(amikor jo a gép) és mikor kb 1 vagy 1,5 órája ott ülök akkor a képernyö hirtelen elszürkül,de a játék a háttérben megy tovább mert lehet hallani a hangját.
Ilyenkor amikor 'elszürkül' a monitor le szoktam áramtalanitani és 2-3 óra mulva jó lesz,de megint csak 1 óra hosszáig és utána ez a folyamat játszodik le ujra és ujra.
Közben gondoltam leszedem az oldal lapokat hogy lássam hogy is müködnek az alkatrészek. Ezután bekapcsoltam és ekkor a kép is bejött miközben gépeztem figyeltem a gép mit csinál.
A procinál ami van ventilátor olyan gyorsan pörgött ha oda teszem a kis ujjamat akkor egy ujjal kevesebbel élek tovább.
A videokártyán alul a ventilátor szintén piszok gyorsan járt.
Az ilyenkor nem baj hogy a ventilátor majd megszakad olyan gyorsan jár?
Miközben figyeltem a gépem müködését és neteztem közbe eltelt az az 1 óra hossza.
Ezután megfogtam a videokàrytát szabályosan tüz forró volt,a kezem azért kibirta de hosszabb távon nem lett volna egy kellemes érzés.
Most fogalmam sincs mibaja lehet,jelen pillanatban csak várok,és tehetetlenül nézek ki a fejemböl.
Legelöször a procira gyanakodtam hogy tul gyenge és hamar felmelegszik.
Aztán felmerültek csak a szimpla érintkezési hiba gyanú.
Most pedig egyre inkább a videokártyára gondolok.
Szerintetek mi lehet a baja? Nálatok fordult már elö ilyen?
Ilyen esetben mi a teendö?
Ui: A Windows rendszert is ujra telepitettem már,de nem oldotta meg a problémát
Ugy látszik hogy nem a vga lesz a hunyo.
Ki szedtem 9800 GT -1GB -t a gépböl, és raktam be
helyére egy GT 220 - 512 MB -s kártyát és ugyan azt eljátszotta.
Nem tudom hogy már mire gondoljak....
Esetleg mi más romolhatot el benne?
Igen,a windows 7 mini alkalmazások között asszem van is ilyen.
Amugy ez hogy müködik mennyi a megengedett hömérséklet?
Hát változó... össze vissza ugrálnak a %-ok..
Van amikor csak Huszon valamennyi,meg van olyan is amikor felugrik 70 re is.
Mindenesetre az lesz a legjobb ha beviszem a szervizbe és ki vizsgáltatom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!