Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Nagyon lassú a számítógépem,...

Nagyon lassú a számítógépem, letöltöttem egy tisztító programot, kitörölte amik nem kellenek stb. utána jó lett, de még mindig lassú, a memóriája 256 Mb ami kevésnek tűnik, de tudni szeretném hogy szerintetek nincsen-e más baja?

Figyelt kérdés
Ha szerintetek a memóriája nem elég , és ezért lassú + ezért nem tudja rendesen fogadni az adatokat, akkor milyen memória kártyát javasoltok bele, milyen értékben, hívjak e egy hozzáértő emberkét, és/vagy betudom magam is helyezni ezt a dolgot? ( kicsit konyítok a gépekhez)
2012. febr. 4. 20:45
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

256MB kevés ha DDR 2

ha DDR 3 akkor is

Memória hiány lehet legvalószínűbb

Nyiss meg 1 feladat kezelőt ott nézd meg teljesítmény és a CPU használatot melyik program használja alpjáratban legjobban CPU-t ha olyan amit nem te indítottál el és nem is Windoshoz tartozik és gyanus neve van az valószinuleg virus mindenféleképpen futass le töredezettmentesítőt a gépen +vírusirtót

töredezettmentesítés során érdemes futtatni ha 20%feletti és ne futtass alatta semmilyen programot

Ha ezekrendben vannak még mindig javaslom hogy szerezz be erősebb ramot legalább 1 GBs ddr3 as

Szerintem Kingston/Kingmax megfelelő lesz de válogass a többi márka között is:

www.ipon.hu

[link]

2012. febr. 5. 01:49
 2/11 anonim ***** válasza:
Most lassult le a gép, vagy mindig is az volt? Ha most, akkor Ccleanerrel pucold ki, aztán, ahogy fentebb írták, töredezettség-mentesíteni kell. Ezt éjszakára indítsd el, mert nagyon sokáig tart. Ha régebben gyors volt a gép, akkor elég a Ram, csak szemetes a gép. Ilyenkor fizikálisan is ki szoktuk takarítani. (portalanítani a belsejét). Milyen vírusírtót használsz? Próbáld ki az Advanced System Care nevű tisztítóprogramot, az sokszor csodát művel, alaposabb a Ccleanernél
2012. febr. 5. 07:30
 3/11 anonim ***** válasza:
Gyors megoldásnak az újraindítás is beválik, amég nincs más
2012. febr. 5. 07:31
 4/11 A kérdező kommentje:
Igen régen is lassú volt, de akkor annyira nem használtam, most kezdett el zavarni, kipucoltam fizikailag is és használtam AVG, CCleaner és szinte az összes programmal töredezettség mentesítettem, ez után lett picit jobb, de még mindig lassú. ( Avast antivirust használok és ez csak régen zavart be, most hogy frissítettem semmi gond sincsen vele)...
2012. febr. 5. 10:29
 5/11 anonim ***** válasza:
Kétlem hogy értenél hozzá. Az hogy mennyi memória van benne az akkor lényeges ha tudjuk milyen oprendszert használsz és milyen programokat. Ha meg most lassult be feltűnően akkor az tutira nem a ramhiány miatt van. Az sok mindentől lehet. Lehet kártékony program vagy valamilyen zavar a rendszeredben. Lehet hardveres hiba is akár. Az meg hogy mit ajánlunk nem attól függ hanem attól hogy az alaplapod milyen rammal működik. De ott is megvan határozva hogy egy egy helyre mekkora méretű ram modult tud fogadni s hogy összességében mennyit tud kezelni. Szerintem keress valakit aki tényleg ért hozzá.
2012. febr. 5. 22:37
 6/11 anonim ***** válasza:
Everest-tel, vagy hasonló programmal nézd meg, mik vannak a gépben. Ha azt felteszed, biztos hogy konkrétabb válaszokat tudunk adni. Azt mondod, régebben is lassú volt. Itt az is kérdés, hogy VALÓBAN lassú-e, vagy te vársz tőle többet... Mondjuk ezt akkor lehet tudni, ha az ember többféle gépet is használt már, mert akkor tudja viszonyítani a sebességet. Lehet, hogy teljesen normális tempóban dolgozik a gép, csak te vagy türelmetlen. Írd be a procit, Ramot, videókártyát...
2012. febr. 6. 05:25
 7/11 A kérdező kommentje:

Nem hiszem hogy lassú, hanem tudom hogy lassú, van itthon 3 számítógép is, és ezen a gépen kívül mindegyik sokkal gyorsabb... Köszönöm a programot amúgy...

Fizikai memória : 512 MB (Kingmax MPXC22F-D8KT4R)

Virtuális memória (összes): 1760 MB

Ram : 2 DDR DIMM

A videó kártyát nem találom :D

2012. febr. 7. 18:45
 8/11 A kérdező kommentje:
Áh megvan: Videokártya NVIDIA GeForce 7600 GS (256 MB)
2012. febr. 7. 18:47
 9/11 anonim ***** válasza:
A processzort nem írtad. Az Everest-tet tedd föl, az kilistáz minden hardvert. A virtuális memória most nem számít. A 256-os videó játékhoz gyenge, de egyébként elmegy. Ha más megoldásod nem marad, tedd újra a Windowst egy leformázott partícióra. Ha nincs ilyened, de a winyón van hely, akkor Partition Magic-cal vagy a rokonaival egyszerűen tudsz csinálni egyet, és oda "tisztán" tudsz telepíteni. Ha attól se gyorsul, akkor nincs több ingyenes ötletem, csak a memória vagy a videókártya cseréje nagyobbra.Új partíciónál, ha van 10-12 giga üres helyed, nem kell félni adatvesztéstől, működő rendszer alatt is elég biztonságosan lehet partícionálni. (én úgy szoktam, eddig nem volt gondom)
2012. febr. 8. 02:19
 10/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors válaszod... ezeket megcsinálom, és ha utána sem működik, akkor hétvégén elvitetem az egyik ismerősömmel aki ilyen " nagy informatikus" és tetetek bele ami kell :) még egyszer köszönöm :)
2012. febr. 8. 19:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!