Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Sípol a számítógépem, ha...

Sípol a számítógépem, ha beakarom kapcsolni, mi lehet a baja?

Figyelt kérdés
Beakarnám kapcsolni a laptopom és csak sötét a kép és egy bizonyos időközönként elkezd sípolni. A bekapcs gombbal pedig egy másodperc alatt letudom állítani és kikapcsol a gép. Szerintetek mi a baja?
2012. máj. 13. 12:04
 1/6 anonim válasza:
Ez lehet videokártya, ram, vagy túlmelegedési hiba. Akár a gépben összegyűlt kosz, vagy éppen valamelyik kártya meghibásodása okozhatja. Laptop esetén nem ajánlom hogy házilag nyúl hozzá, vidd el egy szervízbe vagy számítástechnikai üzletbe ahol ezzel foglalkoznak és pár ezer Ft-ért kitisztítják / megjavítják a gépedet.
2012. máj. 13. 12:54
 2/6 anonim ***** válasza:

Milyeneket, mennyi ideig és hányat sípol?

RAM hibára gyanakszok.

Ha nem tudod pontosan megszámolni, nincs kedved stb. , akkor szedd le a géped oldalát, mozgatsd meg a RAMokat, töröld ki (ÓVATOSAN!) a RAM foglalatokat és próbáld meg ismét.

Ha nem megy, érdemes a RAMokat egyenként tesztelni, hogy melyik a hibás. Az 1. slotba tedd be egyenként a RAM modulokat, és amelyknél előjön az lesz a problémás

2012. máj. 13. 14:12
 3/6 A kérdező kommentje:

Köszi a gyors válaszokat !

nekem ezeket hiába mondjátok, hogy mit kell csinálni, inkább elviszem szerelőhöz nehogy nagyobb baja legyen, hogy hozzányúltam.

köszi még egyszer a segítséget!

2012. máj. 14. 15:08
 4/6 anonim ***** válasza:

Ettől nem lehet baja, szétszerelni nem érdemes a hardwareket.

Pl. egy hibás tápot inkább nem babrálnék, de egy RAM modul kiszedése akár egy tisztításnál is előjöhet.

2012. máj. 14. 15:23
 5/6 A kérdező kommentje:
Most voltam szerelőnél és megmutattam neki a hibát. kivette a RAM-ot, letisztította és visszatette,de ugyanúgy sípolt. Kérdeztem, hogy akkor mi baja, de azt mondta nem tudja. Elviszem oda ahol vettem, mert van rá garancia,de azért még adnátok tippeteket, ha nem a RAM akkor mi ?
2012. máj. 15. 19:45
 6/6 anonim ***** válasza:

Az alaplap sípol, akkor lehet hogy ott lesz a probléma.

Milyen a pontos konfigot?

Mert akár egy rossz táp is okozhatja, ha nem a RAM.

2012. máj. 15. 19:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!