Mi lehet a számitogépem baja?
Sziasztok.
Elöször is kezdeném a gépem tualjdonságainak fel sorolásával:
Intel Pentium (R) Dual -Core @ 2.60 Ghz 2.60 Ghz
Nvidia GeForce 9800 Gt 1GB
4 GB Ram
Directx 11
Windows 7 32 bit
----
Ez lenne az én gépem.
A probléma otr kezdödik hogy amikor kapcsolnám be a gépet akkor nem jön a kép.
Viszont lehet hallani azt hogy nyikkent egyet bekapcsolásnál és azt is hallani lehet amikor bejelentkezik a windowsba.
De a képen továbbra is nem is fekete inkább szürke kép jön,azonban a monitort is le ellenöriztem és ugy véltem hogy nem ö a hunyo.
Nos,még az a gond hogy van amikor müködik a gép,de nem több mint kb 1 órát. Ilyenkor ugy szokott lenni hogy szabadidömbenpc-s játékokkal játszok,(amikor jo a gép) és mikor kb 1 vagy 1,5 órája ott ülök akkor a képernyö hirtelen elszürkül,de a játék a háttérben megy tovább mert lehet hallani a hangját.
Ilyenkor amikor 'elszürkül' a monitor le szoktam áramtalanitani és 2-3 óra mulva jó lesz,de megint csak 1 óra hosszáig és utána ez a folyamat játszodik le ujra és ujra.
Közben gondoltam leszedem az oldal lapokat hogy lássam hogy is müködnek az alkatrészek. Ezután bekapcsoltam és ekkor a kép is bejött miközben gépeztem figyeltem a gép mit csinál.
A procinál ami van ventilátor olyan gyorsan pörgött ha oda teszem a kis ujjamat akkor egy ujjal kevesebbel élek tovább.
A videokártyán alul a ventilátor szintén piszok gyorsan járt.
Az ilyenkor nem baj hogy a ventilátor majd megszakad olyan gyorsan jár?
Miközben figyeltem a gépem müködését és neteztem közbe eltelt az az 1 óra hossza.
Ezután megfogtam a videokàrytát szabályosan tüz forró volt,a kezem azért kibirta de hosszabb távon nem lett volna egy kellemes érzés.
Most fogalmam sincs mibaja lehet,jelen pillanatban csak várok,és tehetetlenül nézek ki a fejemböl.
Legelöször a procira gyanakodtam hogy tul gyenge és hamar felmelegszik.
Aztán felmerültek csak a szimpla érintkezési hiba gyanú.
Most pedig egyre inkább a videokártyára gondolok.
Szerintetek mi lehet a baja? Nálatok fordult már elö ilyen?
Ilyen esetben mi a teendö?
Ui: A Windows rendszert is ujra telepitettem már,de nem oldotta meg a problémát
Igen igen elgondolkodtam ezen én is. És egyre jobban eree terelödik a gyanum.
De az miért van hogy egyszer müködik egyszer pedig nem?
Ui: Egyébként tudom nem mai szerkezet,de soha nem fordult még nála elö ilyesmi gondok.
Huha,fogalmam sincs.
Sajnos az ilyenhez nem értek,azt se tudom mi azaz intergált videokártya.
Igy erre nem tudok konkrétumot mondani.
Értem,hát minden esetre megprobálom a dolgokat.
Nagyon azt se tudom hogy hol van az alaplap,a procit meg a vga-t azért találtam meg mert rájuk van irva a márkájuk.
Ilyen tèren amatör vagyok.
De probálkozgatok hát ha sikerül alkotnom valamit,és akkor majd irok hogy mi hogy alakult.
Na,szóval megnéztem.
Sajnos a két csatlakozó nem egyezik meg egymással,igy nem tudtam mit tenni.
De megprobáltam ugy hogy a videokártya csatlakoztatoját kihuztam és
semmit nem csatlakoztatam a videokártyához.
Bekapcsolni,bekapcsolt de ugyan ugy nem jött rajta semmi...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!