Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » CPU vs. CPU? (ez bonyolult...

CPU vs. CPU? (ez bonyolult lesz. )

Figyelt kérdés

Egy processzornál általában 3 jelentős adatot nézünk: cache, órajel, és magok száma.

Kérdésem a következő:

Tegyük fel, hogy van egy processzor, VGA, RAM most kihúzva, CSAK a processzor van :) Ez a proci 1Ghz órajelű, 1MB cache-el rendelkezik, és 1 magos. Mennyire nőne a teljesítménye ha...

A) 2MB cache lenne benne, a többi maradna ?

B) 2 magra bontanánk, de a többi maradna ugyanúgy ?

C) minden marad, csak az órajel nő 2Ghz-re ?

A kérdések nem együtt érvényesek, hanem külön. A teljesítmény növekedés kifejezhető szóval (pl. kicsit, nagyon), de örülnék ha százalékban tudnátok írni egy körülbelüli értéket.

HA VALAKI TUD ilyen "proci szimuláló" programot, akár online, akár le kell szedni, az írja le légyszi :)

2012. ápr. 21. 16:19
1 2 3 4 5 6
 31/58 A kérdező kommentje:

Na, te leírásguru :)

Megkerestem, és 2 papír volt a dobozában:

-IES leírása

-Instant Boot leírása

Most nagyon okos lettem, ezt a kettőt magamtól is "felfedeztem" az eggyütt eltöltött fél év folyamán :)

2012. ápr. 21. 17:33
 32/58 A kérdező kommentje:

Van 1 kis problémám: a Speccy nevű programom már nem képes mérni a processzorom hőmérsékletét, és azt sem írja, hogy 4 magos.

Aki nem ismerné, ezt a Piriform gyártja, ingyenes program, és RENGETEG infót ad a gépedről, magyarul :)

2012. ápr. 21. 17:36
 33/58 anonim ***** válasza:
CPU-z t próbáld
2012. ápr. 21. 17:38
 34/58 A kérdező kommentje:
Az mi ? "CPU-z" ?
2012. ápr. 21. 17:39
 35/58 anonim ***** válasza:

program

kimutatja ha 4 magos lett, és rengetek egyéb dolgot a CPU ról

2012. ápr. 21. 17:42
 36/58 A kérdező kommentje:
Nem 4 magos =/
2012. ápr. 21. 17:47
 37/58 A kérdező kommentje:
Bővebben: köszi a progit, megnéztem. 3 mag maradt :(
2012. ápr. 21. 17:50
 38/58 anonim ***** válasza:
na, ez tényleg bonyolult volt:D
2012. ápr. 21. 18:24
 39/58 A kérdező kommentje:

Na figyeljetek :)

Végre, többszöri újraindítás után, bootoláskor a "Phenom II X4" felirat vált olvashatóvá ! A problémám csak az, hogy nem indult a rendszer. Indítási Javítóval (vagy mi a fene) próbáltam, de nem ment. Na akkor BIOS reset, utána sikerült betöltenem egy visszaállítási pontot, így megmenekült a gép :D Most is erről írok, de a 4 magos prociról egyenlőre csak álmodozni tudok...

Teszek ma még egy próbát, ha ez sem jó, leállok a kísérleteimel.

2012. ápr. 21. 18:47
 40/58 A kérdező kommentje:

2. kísérlet teljesen ugyan azt az eredményt hozta, mint az első, leírom részletesen, mi történt:

-engedélyezem az UCC-t.

-indul a gép, a Win 7-nél megkezdődik a betöltés. Ekkor hallottam egy fura, eddíg számomra ismeretlen "BZZZZ" hangot, ezt tuti nem a rendszer adta ki !

-aztán hirtelen újraindul, és kidobja, hogy a Windows nem tudott elindulni, és hogy válasszak: "indítás", vagy "indítási javító indítása".

-rámentem az indításra, és megint csak erre a képernyőre jutottam. Rámentem a javítóra, elkezdett fájlokat betölteni, majd bejött egy üres kék képernyő. Kb. 2 percet vártam, a gép láthatóan nem csinált semmit sem.

-Újraindítottam, reseteltem a BIOS-t. Ugyan az a képernyő, most kiválasztottam az "indítás" gombot. A szokásos újraindulás következett be, és már megint az a randa menü -,-

-Kiválasztottam a javító indítását, és ugyan úgy, mint az első próbánál, betöltöttem a legutolsó mentési pontomat.

-A gép újraindult, a rendszer hibátlanul ment, de csak 3 maggal....

2012. ápr. 21. 19:09
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!