CPU vs. CPU? (ez bonyolult lesz. )
Egy processzornál általában 3 jelentős adatot nézünk: cache, órajel, és magok száma.
Kérdésem a következő:
Tegyük fel, hogy van egy processzor, VGA, RAM most kihúzva, CSAK a processzor van :) Ez a proci 1Ghz órajelű, 1MB cache-el rendelkezik, és 1 magos. Mennyire nőne a teljesítménye ha...
A) 2MB cache lenne benne, a többi maradna ?
B) 2 magra bontanánk, de a többi maradna ugyanúgy ?
C) minden marad, csak az órajel nő 2Ghz-re ?
A kérdések nem együtt érvényesek, hanem külön. A teljesítmény növekedés kifejezhető szóval (pl. kicsit, nagyon), de örülnék ha százalékban tudnátok írni egy körülbelüli értéket.
HA VALAKI TUD ilyen "proci szimuláló" programot, akár online, akár le kell szedni, az írja le légyszi :)
elnézést ha hülyeséget mondtam
szerintem azt:D
Ha már kérdeztétek:
-Procim: AMD Athlon X3, 3,2 Ghz
-Alaplapom: ASROCK M3A UCC, Link: [link]
PROBLEM: Nekem nagyon nem így néz ki a BIOS-om, és nem találom ezeket az opciókat. Oldalra kell lapozgatni. Már többször jártam "régi" BIOS-ban, és állítottam is át BOOT meghajtót, de az enyémen nem tudok kiigazodni !
persze, kényelmesebb ha a szádba rágunk mindent, az tuti :)
amúgy az unlock baromira nem illegális. a gyártó nem ajánlja, mert ugye nem biztos hogy működik, de tudtommal még a garit sem bukod, ha bekapcsolod.
"a gari sem ugrik ha bekapcsolod"
ez így van
Nem találom... bekapcsoltam valami UCC-t, de ez nem ACC...
Mintha gyorsabb lett volna a boot. De lehet hogy csak azért, mert egy fél órán bellül már a 3. indítása xD
elvileg már 4 magos procid van
remélem ezek után zöldeket nyomsz nekünk:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!