Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ki használ még XP-t fő rendsze...

Ki használ még XP-t fő rendszerként?

Figyelt kérdés
2011. okt. 21. 19:01
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:

Sokan XP-znek még és fognak is.7es túl gépigényes.

Frissítés meg ugyan mindegy,így is sokan nem frissítik,mint én se..Szóval utána is bőven fogják használni.

Ja és sokan erősebb gépen is xp-znek,mert 7es nem jött be nekik...Kinek mi.

2011. okt. 21. 21:06
 22/28 P.O.C. ***** válasza:

"Nálam már a Linux a fő, de nincs rajta hang"

Ja, én meg pont az ilyen dolgok miatt rühellem. Egy fél napot kell szopnom, meg konfigurációs fájlokat átírnom, mire valamilyen hardveremet normálisan működésre bírom. És még így is lesz olyan amit nem tudok megoldani. Így szerintem a Linux totál kockáknak való.

Az XP jó, de elavult, és nem használja ki a gépem minden képességét. Ezért nálam már a Windows 7 a fő rendszer. :P De volt már olyan hogy XP, Win7 és Linux volt a gépemen egyszerre. :)

2011. okt. 21. 21:11
 23/28 anonim ***** válasza:

Én még mindig azt mondom hogy a Win7 és az Xp is legyen fent a gépen.

Én is azért használok Win7-t mivel a gépemet az XP már nem tudja kihasználni. Xp-t meg azért, mert jelenleg semmi nem jut eszembe.

A linux dologba egyet értek hiszen én így sem rendelkezek sok szabadidővel és azt a keveset nem az oprendszerre akarom fordítani.

2011. okt. 21. 21:14
 24/28 A kérdező kommentje:
Azért itt a példa , hogy higgadtan is tudunk beszélni kultúrált ember módjára :) :)
2011. okt. 21. 21:24
 25/28 A kérdező kommentje:

Ilyen átállási macera nem win98 to XP idejében volt ? :D :D

Mert Vistánál vhogy nem volt kérdéses , hogy az emberek maradnak az XP-nél

2011. okt. 21. 21:37
 26/28 P.O.C. ***** válasza:

Igen így volt, az ezredforduló után meg mindenki az XP -t köpködte, és síró szájjal rakták vissza a 98 SE -t, más normális alternatíva nem is volt, mert a Windows Millenium még a Vistánál is szarabb volt annó, a 2000 -ret meg inkább cégek használták a hálózati szolgáltatásai és nagyobb biztonsága miatt.

Ami Vista -t illeti, az ő idejében nem volt olyan olcsó a RAM, hogy mindnek gépében 4 GB -nál több legyen, és DirectX 10 játékból sem volt valami sok. Így mindenki anélkül használhatta tovább az XP -jét, hogy bármiről is lemondana. Amúgy szerintem csak az első kiadás volt sz*r ezt én is aláírom, de az SP1 és SP2 -es változatok már nagyon jó kis rendszerek voltak.

Akkoriban még nekem is az XP volt a fő rendszerem, a Vista csak azért volt fent mert tetszett. :) Kb. olyan érzés volt, mintha Ladából BNW -be szállna az ember.

Az alkalmazás kompatibilitás meg sosem érdekelt, mindig is rugalmas voltam ez ügyben. Nem okozott gondot átszokni egy másik programra csak azért, mert az kompatibilis volt a Vistával vagy Windows 7-el.

2011. okt. 21. 21:55
 27/28 anonim válasza:
A Win op. piaci részesdése : XP közel az 50% a tübbi a vista és w7. Persze a MS szeretne meg szabadulni az xptől mert már átállt és sok programot nem lehet xp kompatibilisre csinálni mert elavult az xp. Haladni kell de at xpnél nem lett jóbb a tübbi csak korszerübb.
2011. okt. 22. 01:29
 28/28 anonim válasza:

Én XP-t használok az asztali PC-men, mert azt megszoktam, és nincs szükségem az újabb op.rendszerek plusz funkcióira. Főként csak letöltésre és filmezésre és netezésre használom, arra pedig bőven jó.

Sokan - magamat is beleértve - több éves gépet használnak, nem engedhetik meg a vadi újat, vagy egyszerűen felesleges... az ő esetükben értelmetlen ráerőltetni az egy magos processzorra és kevés ramra az újabb rendszert.

Egyébként használt gépekhez még lehet használt ( refurbished, újrahasznosított ) XP-t venni legálisan.

A notimon Vista van, de csak azért, mert az volt hozzá gyárilag, és ha már így esett, legyen legális :) Bírja a vas.

2011. okt. 24. 03:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!