Nem értem. Én örülnék ha kapnék egy jogtiszta Windowst. Biztos, hogy nem raknék fel crackelt cuccot. Ha egyszer ellenőrzést kaptok vagy simán az internetszolgáltató kinyomoz akkor valószínű, hogy büntetést kaptok.
2011. aug. 10. 18:32
2/13 bp1985 válasza:
Nem büntetnek meg. Ha meg igen, akkor nem pénzbirságra, főleg nem 180.000-ra... Jól átvert a haverod. Bűncselekmény amit csinál, azt pedig letöltendővel jutalmazzák. Ilyet meg tuti nem mondanak, hogy csak eredeti windows lehet a gépen. Senki nem ellenőrizheti, hogy mi van a gépeden. Ha nekem nem kell win, és felrakok egy linuxot, akkor mi van? A barátodat ki "büntette" meg 180.000-ra? Az azért érdekelne. Senki nem tudja, hogy te eredeti, vagy kamu win-t raktál a gépedre...
2011. aug. 10. 18:34
3/13 bp1985 válasza:
Elsőnek. Az internetszolgáltatónak meg végképp semmi köze ahhoz, hogy eredeti, vagy kamu az oprendszered. Ő nem nyomoz, és nem is nyomozhat, mivel nem hivatalos személy. Maradjunk ennyibe...
2011. aug. 10. 18:35
4/13 anonim válasza:
Nem tudom ki a fene nyomozgat egyedi felhasználók után, de az hülyeség, hogy muszáj azt használod garanciálisan, amit hozzá adtak. Ha mégis gond van a cuccal, megformázod a winyót mielőtt vinnéd a szervizbe, és kézcsók, bekaphatják...
2011. aug. 10. 18:36
5/13 anonim válasza:
Magyarázd el a barátnődnek, hogy a laptop fenekén levő matricára írt kóddal ingyen használhatja a windowsnak azt a verzióját, bárhonnan tölti is le. Torrentoldalakról is le lehet szedni tiszta, nem összegányolt wint, loadelés helyett pedig szépen megadja a matricán levő kódot, és kész.
Mondd el neki ugyanezt, amit fent leírtál, ha van egy kis esze, felfogja. Ha nem, akkor fizet, mint a katonatiszt.
2011. aug. 10. 18:36
6/13 anonim válasza:
"A barátom is így járt és 180.000Ftot fizetett."
Közel 15 éve használok nem-eredeti Windowst. Még egy fityinget sem fizettem, nem is kérdezte senki, hogy ugyan hol van a számla vagy a matrica...
2011. aug. 10. 18:39
7/13 Argloss válasza:
Valószínűleg a garancia ugrik ha nem eredeti Windows van rajta...
2011. aug. 10. 18:45
8/13 anonim válasza:
Ez teljesen hülyeség,kb. 3 éve vettem 200k-ért 1 gamer notebook-ot Vistát adtak hozzá...Majd 1 kis idő múlva(talán fél év) elszállt az alaplap ment a szervízbe és nem szóltak érte,hogy nem eredeti Win 7 volt rajta(aktiválva volt Daz loaderrel)
UI:Ismerek pár szervízt ahol párezerér nem jogtiszta wint raknak a gépedre:D
2011. aug. 10. 18:47
9/13 anonim válasza:
A hardware-re miért ugrana a garancia software miatt? Ha ilyen feltételek mellett adnák, nem is venném meg.
2011. aug. 10. 19:05
10/13 anonim válasza:
Eleve nem derül ki hol használja a gépet. Ha cégnél vagy ott, ahol rendszeres (vagy már volt) ellenőrzés, akkor kockázatot vállal vele. Börtönt nem kaphat, ez süketelés, pénzbírság a büntetés.. Viszont ha csak otthon magáncélra használja, azt tesz rá amit akar, a kutya nem fog rákérdezni, ellenőrizni, pláne szolgáltató. A legtöbb szervízben lazán tesznek rá feketén rendszert a gépekre, ez kb olyan mint hogy bejön a boltba a vevő és kér blokkot (áfát) vagy nem.. :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!