Szerintetek vegyek AMD-t?
Eddig Intel-ekkel foglalkoztam, most van 160-am egy új gépre. Pár tervező szoftver, 1-2 régebbi játék,net és filmek, amikre használom a PC-t. Átlag 5 évre veszek egy gépet, nem vagyok az alkatrészeket havonta cserélgetős fajta.
Az X6-os procin gondolkozom, vele szemben az i5 még éppen hogy megfizethető nekem.
Kell e a 6 mag, vagy beérem a 4-el. Ki tudom e egyáltalán használni az AMD-t, vagy teljesen felesleges?
Miért preferálják az Intelt, tényleg egy hulladék az AMD?
eddig az is elképzelhetetlen volt, hogy a GPU részt megcsinálják SOI-val, úgyhogy örülhetünk hogy legalább ezt az arányt tartják.
mondjuk annak nem örülök, hogy emiatt csúszik a bull, pedig azzal semmi baj nincsen.
MOST (november első hete az utolsó határidő) kell vennem gépet, munkámhoz és az otthoni játékokhoz már így kényelmetlen a régi, ráadásul kölcsön alkatrész van benne.
Jelenleg i5 2500k a nyerő, több tesztet is elolvastam, nem tudok mit kezdeni a 6 maggal.
1333 vagy 1600-as ddr3 ram? megérzem a különbséget?
itt vannak a tesztek:
AMD FX - 8150 a legjobb, a 18. helyen (pedig még meg se jelent)
még a sandyket se veri mind, most meg jön a sandy bridge e (LGA 2011)
amúgy meg 160 000 Ft-os gépbe ha ilyet veszel, főleg így hogy vadonatúj, marad még pénzed óccsó alaplapra integrált vga-val és további sz@r alkatrészekre. de a fenti oldalhoz képest megnézheted az árakat, azzal már remélhetőleg mész valamire
amúgy én is i5-2500K-s konfigot raktam össze hasonló árakkal. csak egyenkét vettem meg az alkatrészeket személyes átvétellel, mert így rengeteg pénzt megspóroltam.
ugye i5-2500K proci
Gigabyte GA-Z68A-D3-B3 alaplap
msi N560GTX Ti Hawk vga
RAM: 1600mhz 2x4GB
LG GH22NS50RBBB DVD-író
chieftec A80 CTG 500 80PB tápegység
cm elite 430 ház
[az ár úgy jött ki, hogy már volt hozzá HDD]
előző válaszoló voltam
"Az biztos hogy mindenre elég lesz, és azonos árban úgy néz ki hogy jobb teljesítménye lesz mint az Intel Sandy Bridge-nek. (Pl i5 2500k árban i7 2600k teljesítményű Bulldozert vehetsz)
A válasz megírásának időpontja: 10-05 17:46 "
Ez még a kommentek legelején olvasható. Ez a vélemény korántsem állja meg a helyét,ugyanis a 2500K alig marad el a 2600K teljesítményétől. Nagyon kicsi a kettő közötti különbség,max árban térnek el egymástól nagyon.
I5 2500K CPU minden tekintetben megfelel!
Előző válaszoló vagyok!
Elnézést kérek a kommentem miatt!! Most nézem mennyire félreértettem az általam értékelt hsz-t. Az illető árbani különbséget említ,én meg teljesítménybeli különbségről beszéltem..
Bocs még egyszer!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!