Eddig Intel-ekkel foglalkoztam, most van 160-am egy új gépre. Pár tervező szoftver, 1-2 régebbi játék,net és filmek, amikre használom a PC-t. Átlag 5 évre veszek egy gépet, nem vagyok az alkatrészeket havonta cserélgetős fajta.
Az X6-os procin gondolkozom, vele szemben az i5 még éppen hogy megfizethető nekem.
Kell e a 6 mag, vagy beérem a 4-el. Ki tudom e egyáltalán használni az AMD-t, vagy teljesen felesleges?
Miért preferálják az Intelt, tényleg egy hulladék az AMD?
nem használható ki egy i7? mondd, te rendereltél már? vagy CAD-eztél már? hidd el, bármilyen processzort meg lehet izzasztani, gyártótól függetlenül.
2011. okt. 5. 19:49
32/53 anonim válasza:
Mondjuk jelenleg én az AMD-től egy dolgot vennék, mégpedig A8-ast. Annak semmilyen alternatívája nincs Intel részről.
Az X6 semmiképpen sem éri meg az árát jelen pillanatban (amikor megjelent, akkor igen, de most már csak alkatrésznek való már meglévő AM3-as lapba - ez az igazság).
Szóval, ha nagyon sürgős: akkor i5 2500k. Ha nem nagyon sürgős, akkor év végéig megnézni, mit tudnak az új architektúrák.
2011. okt. 5. 19:53
33/53 Panda Péter válasza:
igazad van, az A8-asnak nincs alternatívája, de jelenleg nagyon rossz az ár/érték aránya. aki APU-t akar venni, annak érdemes megvárni az FM2-t és a Trinity-ket.
2011. okt. 5. 19:54
34/53 anonim válasza:
Hát jelenleg az amd apu részről verhetetlen mert az intel ez irányú megoldásai nevetségesek(én is használtam/tartalmaz a procim igp-t).
2011. okt. 5. 19:56
35/53 anonim válasza:
Mondjuk a forint árfolyama jelentősen beb*sz mindennek. Szerintem az ár/érték aránya nem rossz az A8-asnak, egyszerűen azért, mert nem tudsz erősebb processzor/diszkrét kártya kombót kihozni belőle, és Crossfire-be sem kötheted a semmivel.
2011. okt. 5. 19:59
36/53 Panda Péter válasza:
Az A8-at lehet Crossfire-be kötni.
2011. okt. 5. 20:08
37/53 anonim válasza:
Hybrid CrossFireX-be kötheted ha jól emlékszem a HD 6670 6570 6450 nevű kártyákkal.
2011. okt. 5. 20:09
38/53 anonim válasza:
Épp ezt írtam én is, ez még egy plusz azon fölül, hogy az árából sehogy nem jön ki erősebb cpu+vga páros.
2011. okt. 5. 20:11
39/53 Panda Péter válasza:
akkor félreértettünk.
mindegy, 1080p-ben, még a legerősebb APU+Hybrid CF sem alternatíva egyelőre (sajnos).
2011. okt. 5. 20:14
40/53 anonim válasza:
Ilyen csíkszélesség mellett ennél többet nem lehet kihozni a dologból. Esetleg egy még nagyobb chippel, de akkor meg a kihozatali arány lesz ennél is rosszabb (lásd Global Foundry töketlenkedése).
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!