Szerintetek vegyek AMD-t?
Eddig Intel-ekkel foglalkoztam, most van 160-am egy új gépre. Pár tervező szoftver, 1-2 régebbi játék,net és filmek, amikre használom a PC-t. Átlag 5 évre veszek egy gépet, nem vagyok az alkatrészeket havonta cserélgetős fajta.
Az X6-os procin gondolkozom, vele szemben az i5 még éppen hogy megfizethető nekem.
Kell e a 6 mag, vagy beérem a 4-el. Ki tudom e egyáltalán használni az AMD-t, vagy teljesen felesleges?
Miért preferálják az Intelt, tényleg egy hulladék az AMD?
Kedves Barátom! Fordult a kocka mostanában az AMD a legjobb!
Várj egy picit és jönnek a "Buldozer" procik 8 maggal de ha nem akarsz 8 magot akkor mindenképp am3+ -os alaplapot vegyél mert azt majd később is tudod fejleszteni... Mindenképpen jobb az AMD választás.
Semmi baj az AMD-vel, aki azt mondta hogy hulladék az vagy Intel fanboy, vagy idióta.
Az hogy vegyél-e X6-ot attól függ hogy a programok amiket használsz ki tudják e használni a 6 magot.
De én most már megvárnám a Bulldozer CPU-kat.
Az biztos hogy mindenre elég lesz, és azonos árban úgy néz ki hogy jobb teljesítménye lesz mint az Intel Sandy Bridge-nek. (Pl i5 2500k árban i7 2600k teljesítményű Bulldozert vehetsz)
http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__hardverek__2..
Ha nem te vagy a tegnapi kérdező akkor ez hasznos lehet.
Egyébként az öt év az nagyon hosszú, de ha tényleg így érzel akkor az amd am3+ foglalata a te választásod mivel az amd már bejelentette ebbe a foglalatba a bullok utódjait.
Viszont azt be kell vallni hogy nyers processzor erő értékben jelenleg az intel a nyerő(és jócskán drágább is).
Valaki azt írta hogy bullból i5 2500k árért i7 2600k teljesítményt kapunk.
Egy meg nem jelent processzorról ilyet feltételezni kicsit instabil. Majd ha kijön biztosra mehetünk.
Egyébként ez nem fordulhat elő mivel akkor az intel úgy is árat csökkent majd(ha van esze). Egyébként meg úgy is olcsóbbak lesznek azok a cpu-k mivel érkezik az intel core i7 2700k is.
Szerintem nyugodtan vegyél most amd-t viszont várj a bullokra.
Egyébként ez a kijelentés hogy az amd a legjobb csak részlegben igaz.
Alacsony fogyasztású processzorok és apuk terén teljesen helyt álló viszont asztali natív és szerver szinten már nem annyira.
A 8 magot meg először kezelni is kellene valaminek.
viszont az igaz hogy az amd teljesítmény/árban verhetetlen és az intel majd foghatja a fejét a trinitynél.
AMD forevah.
Amellett hogy nagyon jó áron kínálják a termékeiket még nagyon jók is. Egy bivaly intel procit veszel egy X összegért és egy ugyanolyan erőset vehetsz töredék áron az AMD-nél.
Azért nem ugyan azt az erőt képviseli mivel felhasználási területtől is függő.
Általános felhasználásban tényleg jobban megéri viszont olyanokban amik a processzor nyers erejét kihasználják abban jobb az intel, viszont túlárazott erősen.
ugyanolyan erőset töredék áron: mondd, te olvasol teszteket? korántsem ez a helyzet.
egyébként öt évre előre lehetetlen tervezni. bár az AMD következő generációja "jövőbiztosabbnak" tűnik (FMA3 és FMA4 támogatás, Virtualizáció minden prociban, AVX, XOP, stb).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!