Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ha össze akarok rakni egy...

Ha össze akarok rakni egy gépet mire kell figyelnem?

Figyelt kérdés

Azt tudom hogy olyan alkatrészeket válasszak amik bele mennek a kiválasztott alaplap foglaltaiba. Ezen kívül még mi számít, tehát az órajeleknek pl mennyire kell egyezniük?

Processzorból milyet válasszak mert azt halottam hogy a legtöbb oprendszer pl(xp) nem bírja kezelni egyszerre a több processzort(magot). Ezen kívül ha valamit tudtok légyszíves írjátok le.

2011. szept. 6. 15:44
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Rossz a link (pontosabban nincs baj a linkkel, csak nem menti el a konfigot amit beállítottál).

100k-ért már egész jót össze lehet dobni, még játékra is.

És az ipon.hu-t ajánlanám (meg mindenki más is).

Alaplap: Asrock H61M U3S3

RAM: Kingmax 4GB DDR3 1333MHz (egybe venném, nem 2x2-be, mert a lapba csak 2 hely van neki)

CPU: Intel i3 2100 vagy AMD Phenom 955 (utóbbi esetében másik alaplap kell, viszont az ne tévesszen meg, hogy az Intel csak 2 magos, kb ugyanolyan erősek)

VGA: Sapphire Radeon 5750 (nem a legerősebb, de ha nem nagyon fogsz játszani vagy komolyabb dolgokat tenni akkor elég lesz. Viszont +5-6k-ért már 5830-at vehetsz, ami azért jóval erősebb, csak akkor lehet már 110k is lesz a gép)

HDD: Samsung F3 500 vagy 1000GB, ez rajtad múlik, az 1 terás csak 2-3 ezerrel több, szerintem megéri (az 1 terás vinyó pontos neve HD103SJ, a fél terásnak valamilyen HD5....)

Ház: Coolermaster 330/335/370/430, mindegyik jó, főleg az utóbbi 3, nézd meg melyik szimpatikusabb vagy árba melyik tetszik jobban

Táp: ha CM 430 házat veszel akkor hosszú kábeles táp kell, mivel alsótápos a ház, az egyetlen ilyen táp amit ismerek és minőségi az Chieftec CTG500. Ha felsőtápos házat veszel abba is tökéletes ez, olcsóbban van esetleg FSP Hexa, bár az állítólag hangosabb.

CD író: NEC 7260S

Azt hiszem nem hagytam ki 1 hardvert sem.

Ez 100-105k között lehet, ha még kicsit spórolnál belőle akkor AMD Phenom 840 jó lesz procinak, gyengébb, mint a fent írt 2, de olcsóbb is, és azért az is elég sok mindenre.

2011. szept. 6. 22:09
 12/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ, még más is írhat csak hogy legyen összehasonlítási alapom. :)
2011. szept. 10. 12:02
 13/13 anonim ***** válasza:

[link]

Fórumba van egy ilyen téma.

Beírod hogy mire használnád és mennyi a keret, és 10 percen belül minimum 1 válasz jön, de általában több is.

Valószínű hasonló lesz, mint amit én írtam, persze mindig van pár eltérés, hogy ki melyik gyártót kedveli jobban.

2011. szept. 11. 20:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!